Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Χάος στην Τουρκία


tourkia kurds2Συμπλοκές και μικρές μάχες σε πόλεις, κωμοπόλεις και χωριά της Ανατολικής κυρίως Τουρκίας, καθώς και της Κωνσταντινούπολης, βυθίζουν την χώρα σε κρίση.
Κούρδοι διαφόρων πολιτικών κατευθύνσεων, προκαλούν...
επεισόδια και διαμαρτύρονται κατά της κυβέρνησης, ζητώντας να επέμβει εναντίον του Ισλαμικού Κράτους. Επίσης πολλοί είναι αυτοί που κατηγορούν τον Ισλαμιστή Ερντογάν, πως υποστηρίζει έμμεσα το Ισλαμικό Κράτος, μέσω των Μυστικών υπηρεσιών και των Ειδικών Μονάδων του. Επιχείρημα λογικό, μιας και το Ισλαμικό Κράτος κάνει αυτή την στιγμή την βρώμικη δουλειά της Τουρκίας, ενάντια στους Κουρδικούς Πληθυσμούς.
Την ίδια στιγμή μένετε ένας μίνι εμφύλιος εντός των Τούρκων με κυβερνητικούς, Ισλαμιστές και εθνικιστές, να ακονίζουν τα μαχαίρια τους, ο ένας εναντίον του άλλου, αν και μέχρι στιγμής βρίσκονται ενωμένοι ενάντια στους Κούρδους.
Τα επεισόδια όμως έχουν πάρει μεγάλες εκτάσεις και οι αρχές επιστράτευσαν πολιτοφύλακες για να ενισχύσουν την αστυνομία πόλεων και την χωροφυλακή, ενώ χρησιμοποιούν πλέον, εκτός των θωρακισμένων οχημάτων και πραγματικά πυρά. Σε πλάνα διαφόρων καναλιών, εθεάθησαν μέλη των Γκρίζων Λύκων οπλισμένα με πιστόλια και υποπολυβόλα, ενώ οι Ισλαμιστές είναι διαρκώς οπλισμένοι με γιαταγάνια και μαχαίρια. Από τις συγκρούσεις έχουν σκοτωθεί περίπου 50 κούρδοι και έχουν τραυματιστεί άλλοι 1500, ενώ οι Τουρκικές δυνάμεις δεν έχουν αναφέρει ακόμα τον αριθμό των τραυματιών τους. Οι Κούρδοι διαδηλωτές είναι επίσης βαριά οπλισμένοι, ακόμα και με πιστόλια και κυνηγετικά όπλα, ενώ χρησιμοποιούν το facebook και τα κοινωνικά δίκτυα, ως μέσα πληροφοριών και προπαγάνδας. Σε πολλές περιπτώσεις επέδρασαν εναντίων των γραφείων των Γκρίζων Λύκων, καθώς και των εγκαταστάσεων των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας, Ozel Tim.

elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: