Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015

Κάθεστε; Η NASA λέει ότι «Η χρήση ορυκτών καυσίμων δροσίζει τον πλανήτη»!

Σημαντικές θεωρίες για το τι προκαλεί την άνοδο της θερμοκρασίας τώρα τίθενται σε αμφισβήτηση μετά από τη νέα μελέτη της NASA.


Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι των υπογραφών που έπεσαν στο Παρίσι σχετικά με το κλίμα, με κόστος 100 δισ δολαρίων το χρόνο και… βλέπουμε, και η NASA άλλαξε γνώμη: «Η χρήση ορυκτών καυσίμων δροσίζει τον πλανήτη»!

Τι λέει αυτή η μελέτη:...


Οι ερευνητές βρήκαν ότι η Γη έχει κρυώσει σε περιοχές μεγάλης εκβιομηχάνισης όπου περισσότερα δέντρα έχουν χαθεί και γίνεται περισσότερη καύση ορυκτών καυσίμων.

Οι περιβαλλοντολόγοι έχουν από καιρό υποστηρίξει ότι η καύση ορυκτών καυσίμων σε σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και άλλες χρήσεις, είναι υπεύθυνη για την υπερθέρμανση του πλανήτη και την αύξηση της θερμοκρασίας λόγω των υψηλών επιπέδων του διοξειδίου του άνθρακα που παράγονται και που προκαλεί το φαινόμενο του θερμοκηπίου παγκόσμια.

Ενώ τα ευρήματα δεν αμφισβήτησαν τα αποτελέσματα του διοξειδίου του άνθρακα για την υπερθέρμανση του πλανήτη, βρήκαν ότι τα αερολύματαεπίσης αυτά που εκπέμπονται από την καύση ορυκτών καυσίμων – στην πραγματικότητα κρυώνουν το τοπικό περιβάλλον, τουλάχιστον προσωρινά.

Ένας εκπρόσωπος της NASA, δήλωσε: «Για την ποσοτικοποίηση της κλιματικής αλλαγής, οι ερευνητές πρέπει να γνωρίζουν την Παροδική Κλιματική Ανταπόκριση (TCR -Transient Climate Response) και την Ισορροπία της Κλιματικής Ευαισθησίας (Equilibrium Climate Sensitivity – ECS) της Γης.

Ο εκπρόσωπος είπε ότι ήταν «πολύ γνωστό» για τα αερολύματα, όπως εκείνα που εκπέμπονται σε ηφαιστειακές εκρήξεις και σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, ότι ενεργούν ευεργετικά για την ψύξη της Γης, τουλάχιστον προσωρινά, από την ανάκλαση της ηλιακής ακτινοβολίας μακριά από τον πλανήτη.

«Πάρτε θειούχα αερολύματα, τα οποία δημιουργούνται από την καύση ορυκτών καυσίμων και θα δείτε ότι συμβάλει στην ατμοσφαιρική ψύξης», είπε.

«Είναι περισσότερο ή λιγότερο περιορισμένα στο βόρειο ημισφαίριο, όπου οι περισσότεροι από εμάς ζούμε και εκπέμπουμε ρύπανση.

»Υπάρχει περισσότερη γη στο βόρειο ημισφαίριο, και η γη αντιδρά πιο γρήγορα από ό, τι ο ωκεανός σε αυτές τις ατμοσφαιρικές αλλαγές.

»Επειδή οι παλαιότερες μελέτες δεν υπολόγισαν αυτό που ισοδυναμεί με ένα καθαρό αποτέλεσμα ψύξης για τα τμήματα του βόρειου ημισφαιρίου, οι προβλέψεις για τα TCR και ECS.ήταν χαμηλότερες από ό, τι θα έπρεπε να είναι».Η μελέτη διαπίστωσε τα υπάρχοντα μοντέλα για την αλλαγή του κλίματος ήταν υπερβολικά απλοϊκά και δεν αντιπροσωπεύουν αυτούς τους παράγοντες.
 
Ο κλιματικός επιστήμονας Gavin Schmidt, και διευθυντής του Ινστιτούτου Goddard της NASA για τις διαστημικές μελέτες (GISS) στη Νέα Υόρκη και συν-συγγραφέας της μελέτης, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nature Κλιματικής Αλλαγής, δήλωσε: «Οι υποθέσεις που έγιναν για λογαριασμό των οδηγών αυτών είναι πολύ απλοϊκές και αποτέλεσμα τους έδωσε λανθασμένες εκτιμήσεις των τιμών TCR και ECS.
 
«Το πρόβλημα με αυτήν την προσέγγιση είναι ότι υπολείπονται κατά πολύ από την καταγραφή των επιμέρους περιφερειακές επιπτώσεις της κάθε μία από αυτές τις μεταβλητές», είπε, προσθέτοντας ότι μόνο μέσα στα τελευταία δέκα χρόνια υπήρξε αρκετά διαθέσιμα στοιχεία για τα αερολύματα να εγκαταλείψει την απλή υπόθεση και αντί να προσπαθήσει λεπτομερείς υπολογισμούς.Όμως, αντί να θεωρείται καλή είδηση, η NASA, για να μην έρθει σε αντίθεση με την εκκλησία της κλιματικής αλλαγής λέει στο τέλος ότι, αν γίνεται μια συστηματική υποεκτίμηση του τι είναι η αλλαγή του φαινομένου του θερμοκηπίου, τότε είστε συστηματικά θα υποτιμάται το τι πρόκειται να συμβεί στο μέλλον, όταν τα αέρια του θερμοκηπίου είναι μακράν ο κυρίαρχος παράγοντας του κλίματος..

Και τι κρύβεται ανάμεσα στις γραμμές:

Χωρίς να αποχωρίζονται τη γραμμή φαινόμενο θερμοκηπίου και κλιματική αλλαγή, αποφεύγουν τη λέξη υπερθέρμανση, μιλούν για τήξη, «προσωρινή» σε “κάποια” σημεία του πλανήτη, που δημιουργήθηκε λόγω αερολυμάτων. Κι εδώ ανοίγει το παράθυρο να μπει δειλά δειλά από τα “φώτα” της NASA η ιδέα της Γεωμηχανικής.

Η πραγματικότητα είναι ότι αν κανείς επιχειρήσει να παρακολουθήσει όλη την παράνοια που βρίσκεται πίσω από την κλιματική προπαγάνδα, με τα ναι μεν αλλά, θα τινάξει τα μυαλά του στον αέρα. Μπορεί στο ελληνικό κοινό να φτάνει μόνο η μια φωνή, η ευθυγραμμισμένη με τον Ομπάμα και τα συμφέροντα του λόμπι των ΑΠΕ, να ενοχοποιείται το λόμπι του πετρελαίου και άνθρακα, έξω όμως η πολυφωνία είναι το απόλυτο… Κακοφωνίξ!

Κι αυτό γιατί θέλουν και τον σκύλο χορτάτο και την πίτα γερή. Να παίζουν και στα δυο ενεργειακά ταμπλό -άνθρακα και ΑΠΕ, όπου θέλουν να ρυπαίνουν μετά μανίας για να έχει κέρδη η βιομηχανική ελίτ, κι αλλού να επιβάλουν πράσινες ατζέντες για να έχει κέρδη η ελίτ της νέας τεχνολογίας. Πολλάκις δε, οι δυο ξεχωριστές ελίτ είναι μία – βλέπε Μυτιλιναίος, Ροκφέλερ κλπ – το απόλυτο μονοπώλιο, για έλεγχο της αγοράς, για έλεγχο των λαών.

Και στην τελική, και οι δυο πλευρές, και οι όσες μελέτες κι αν ξεφουρνίζουν κάθε τόσο, ξεχνούν έναν πολύ βασικό παράγοντα: Το κλίμα ψεκάζεται και χααρπίζεται σε καθημερινή βάση.

Αλλά θα έπρεπε να ρωτήσει κανείς τα σαΐνια: Αν έχουμε σκιά λόγω αερολυμάτων τι θα τις κάνουν μετά τις ΑΠΕ τους; Και μιλάμε για τραγικό θράσος να βγαίνουν με μια τέτοια μελέτη λίγες μέρες μετά το Παρίσι, όπου ο Βορράς στραμπούληξε κυριολεκτικά το χέρι του Νότου, εξαναγκάζοντας τον να δεσμευτεί με μείωση παραγωγής και αγορά πράσινων “λύσεων”, τις οποίες φυσικά θα προμηθευτεί από τον Βορρά χρεώνοντας τις χώρες τους!

nea.allnewz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: