Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Η ΝΕΡΙΤ, η ΔΕΘ και το κομματικό κράτος!


ΝΕΡΙΤΠοιός ελέγχει το δημόσιο; Ποιός κάνει ο,τι θέλει; Η κομματοκρατία ξανά στο προσκήνιο!
Σε "πολιτικό θρίλερ" και πρώτο θέμα έχει εξελιχθεί η παραίτηση των στελεχών της ΝΕΡΙΤ, μετά τα όσα συνέβησαν με την υπόθεση της μετάδοσης της συνέντευξης του Αλέξη Τσίπρα, στην ΔΕΘ.
Ο Διευθύνων συμβούλος κ. Αντώνης Μακρυδημήτρης, αλλά και ο αναπληρωτή του κ. Ροδόλφος Μορώνης, οι οποίοι παραιτήθηκαν έδωσαν την αφορμή για μία σειρά πολιτικών αψιμαχιών.. Επισήμως δεν δόθηκε καμία δικαιολογία από την ηγεσία της Δημόσιας Τηλεόρασης...

Στο παρασκήνιο, ωστόσο, ήδη από καιρό και τα δύο στελέχη εξέφραζαν με κάθε τρόπο τη δυσφορία τους για σωρεία παρεμβάσεων στις ειδήσεις, αλλά και στο πρόγραμμα της ΝΕΡΙΤ εκ μέρους στελεχών της κυβέρνησης.
Αφορμή, ωστόσο, για να παραιτηθούν τα δύο στελέχη της ΝΕΡΙΤ ήταν ο τρόπος κάλυψης της παρουσίας του κ. Αλ. Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη. Ο διευθύνων σύμβουλος της ΝΕΡΙΤ ικανοποίησε, όπως ήταν αυτονόητο, το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ να μεταδοθούν ζωντανά τόσο η ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όσο και η συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει την Κυριακή. Αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του αποδέχθηκε την επίσης αυτονόητη αξίωση της ΝΕΡΙΤ ο κ. Τσίπρας να απαντήσει για πρώτη φορά σε ερώτηση δημοσιογράφου της Δημόσιας Τηλεόρασης, καθώς, ως γνωστόν, μέχρι σήμερα δεν «αναγνώριζε» καν την ύπαρξή της.
Προχθές, ωστόσο, στη σχετική συμφωνία προέκυψε εμπλοκή, καθώς, κατά πληροφορίες, παρενέβησαν κυβερνητικοί παράγοντες ζητώντας από τη ΝΕΡΙΤ να καλύψει μόνον τη μία από τις δύο εμφανίσεις του κ. Τσίπρα. Πρόταση με την οποία διαφώνησε η ηγεσία της ΝΕΡΙΤ υποβάλλοντας την παραίτησή της.
Σημειώνεται ότι ειδικώς ο κ. Μακρυδημήτρης είχε αντικαταστήσει πριν από μόλις τέσσερις μήνες τον αποπεμφθέντα διευθύνοντα σύμβουλο Γιώργο Προκοπάκη, όπως και ότι η δική του θητεία, μαζί με αυτήν του κ. Μορώνη, επρόκειτο ούτως ή άλλως να λήξουν σύντομα, καθώς αύριο λήγει η προθεσμία για την υποβολή υποψηφιοτήτων για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΝΕΡΙΤ.
Το παρασκήνιο των συναλλαγών με τον ΣΥΡΙΖΑ
Η κάλυψη και των δύο γεγονότων, την ώρα που το προηγούμενο σαββατοκύριακο ο χρόνος μοιράστηκε μεταξύ της ομιλίας του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά το Σάββατο και της συνέντευξης τύπου του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου την Κυριακή (εκ των πραγμάτων βέβαια, καθώς ο πρωθυπουργός δεν έχει παραχωρήσει συνέντευξη τύπου από την εποχή που ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης), άναψε το φιτίλι.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ.Μακρυδημήτρης και ο κ.Μορώνης (στελέχη και οι δύο της Ν.Δ επί σειρά ετών) φέρονται να συμφώνησαν τη μετάδοση και της ομιλίας και της συνέντευξης τύπου με "αντάλλαγμα" την αποδοχή εκ μέρους του κ.Τσίπρα ερώτησης από τη ΝΕΡΙΤ την οποία η αξιωματική αντιπολίτευση δεν αναγνωρίζει. Αυτό με τη σειρά του φέρεται να προκάλεσε ενόχληση στο Μαξίμου, που επικαλούνταν την αρχή της αναλογικότητας στην κάλυψη, με την κ.Βούλτεψη να εμπλέκεται στη συζήτηση λόγω του ρόλου της ως κυβερνητικής εκπροσώπου.
Η αντεπίθεση της ΝΔ
«Όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί πήραν μία μετάδοση από τη Θεσσαλονίκη. Ο κ. Τσίπρας πόσες θέλει; Προφανώς περισσότερες από όλους τους άλλους. Γιατί;» διερωτάται η κ. Βούλτεψη.
«Η μόνη αλήθεια είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, που ακόμη και πρόταση μομφής υπέβαλε για το 'μόρφωμα' της ΝΕΡΙΤ, παραδέχεται σήμερα ότι βρισκόταν σε προνομιακή επικοινωνία με το 'μόρφωμα' που δήθεν μποϋκοτάριζε. Στο παρασκήνιο, όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ συναλλασσόταν για να εξασφαλίζει τόσο την πλήρη και δωρεάν κάλυψη όλων των δραστηριοτήτων του στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, όσο και προνομιακή μεταχείριση και διπλάσια προβολή από όλα τα υπόλοιπα κόμματα» αναφέρει χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «όλα τα άλλα είναι κουβέντες και λόγια του αέρα». «Να επαναλάβω επίσης ότι οι κύριοι Μακρυδημήτρης (πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΔΣ της ΝΕΡΙΤ) και Μορώνης (αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος), ουδέποτε ενημέρωσαν, ούτε επικοινώνησαν με κανέναν σχετικώς την πρόθεσή τους να παραιτηθούν. Και κάτι τελευταίο: Το άλλο κόμμα που διαμαρτυρήθηκε για θέμα σχετικό με τις δραστηριότητες στη Θεσσαλονίκη, είναι η Χρυσή Αυγή. Ας βγάλει ο ελληνικός λαός τα συμπερασματά του"
Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ
Πρωτοφανή κυβερνητική μεθόδευση κατήγγειλλε ο ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας μάλιστα πως για τον λόγο αυτόν παραιτήθηκε η διοίκηση της ΝΕΡΙΤ. Συγκεκριμένα, η αξιωματική αντιπολίτευση κάνει λόγο για «τόσο προκλητική και λογοκριτική πρακτική, με παρέμβαση μάλιστα προσωπικά του ίδιου του Πρωθυπουργού, που προκάλεσε την παραίτηση ακόμα και της διορισμένης από την κυβέρνηση διοίκησης της ΝΕΡΙΤ, του προέδρου της Αντ. Μακρυδημήτρη και του αναπληρωτή Ρ. Μορώνη». «Μπροστά στον πανικό λόγω των αδιεξόδων της πολιτικής της και της αποσύνθεσης της κυβερνητικής πλειοψηφίας, καταφεύγουν στο μόνο δρόμο που γνωρίζουν, τα πραξικοπήματα και τον αυταρχισμό, δίνοντας δείγματα του πώς επιδιώκουν να οργανώσουν την προεκλογική αντιπαράθεση», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση και συμπληρώνεται: «Τους φοβίζει η ανάδειξη του εναλλακτικού πολιτικού μηνύματος ελπίδας και προοπτικής του ΣΥΡΙΖΑ που θα παρουσιαστεί με συγκεκριμένη κυβερνητική δέσμευση αύριο στο Βελλίδειο από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα». Πάντως, ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται βέβαιος πως «ό,τι και αν επινοήσουν δεν σώζονται» και καλεί την κυβέρνηση «έστω και την ύστατη στιγμή» να αναθεωρήσει «την πραξικοπηματική της ενέργεια».
Το τραγικό πρόσωπο της κομματοκρατίας
Όλα τα παραπάνω το μόνο που κάνουν είναι να επιβεβαιώνουν για ακόμη μία φορά το τι πραγματικά συμβαίνει στην ελληνική κοινωνία. Η "νεα" δημόσια τηλεόραση κατάφερε σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα να κουβαλά όλα τα παλαιά χαρακτηριστικά της ΕΡΤ. Κατάφερε να μετατραπεί σε "ντοβλέτι" κομματικών παραγόντων που παίζουν μεταξύ τους παιχνίδια επιρροής. Κατάφερε να γίνει κομμάτι του άρρωστου συστήματος της χώρας αυτής που μας καταδυναστεύει.
Ποιός θα κάνει κουμάντο στην τηλεόραση είναι το πραγματικό ερώτημα. Ο ΣΥΡΙΖΑ που πιθανώς μοιράζει υποσχετικές για όταν γίνει κυβέρνηση; Ή η ΝΔ με τα στελέχη της που θέλουν να το παίξουν ΠΑΣΟΚοι παλαιάς κοπής;
Είναι πραγματικά δραματική η κατάσταση. Και δεν φαίνεται να αλλάζει με τίποτε. Και δυστυχώς ο ελληνικός λαός που πλέον δεν μπορεί κανείς να πεί ότι δεν έχει γνώση αναδεικνύεται σε συνένοχο! Καθώς ανέχεται για μία ακόμη φορά μπροστά του να παίζονται αυτού του είδους τα παιχνίδια.
Το μόνο αστείο στην όλη υπόθεση είναι η "αχρηστεία" των "δεξιών" της ΝΔ. Οι οποίοι καταφέρνουν να χάνουν τον έλεγχο ακόμη και της ΝΕΡΙΤ. Ούτε να είναι λαμόγια δεν καταφέρνουν σωστά!

elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: