Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Έλαβε τέλος η ομηρία από Ισλαμιστή σε καφέ του Σίδνεϋ


265e1135-9f90-4c2f-b5fa-049f905fa82d-bigΈλαβε τέλος η ομηρία σε καφέ της Αυστραλίας μετά από 17 ώρες. Πάνοπλοι αστυνομικοί των ειδικών δυνάμεων της Αυστραλιανής αστυνομίας εισέβαλαν μέσα στο καφέ και τερμάτισαν την ομηρία απελευθερώνοντας τους αιχμαλώτους του Ιρανού ισλαμιστή τρομοκράτη. Διάφορες πηγές από διεθνή ΜΜΕ κάνουν λόγο για...
4 έως 7 τραυματίες και για 2 νεκρούς έπειτα από την επιχείρηση διάσωσης και απελευθέρωσης των ομήρων,Νωρίτερα και σε δύο δόσεις είχαν απελευθερωθεί 13 όμηροι μεταξύ αυτών και ένας ελληνοαυστραλός ομογενής,αδιευκρίνιστο παραμένει το εάν δραπέτευσαν η απελευθερώθηκαν από τον Ιρανό τρομοκράτη. Υπεύθυνος για την ομήρεια είναι ο 49χρονος Μαν Χαρόν Μονίς ο οποίος αυτοαποκαλείται και σεΐχης και είναι γνωστός στις αυστραλιανές αρχές λόγο του ότι στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί για σεξουαλικές επιθέσεις, ενώ έστελνε απειλητικά γράμματα στις οικογένειες Αυστραλιανών στρατιωτών που έχουν σκοτωθεί στο εξωτερικό, επίσης κατηγορείται και για τη δολοφονία της γυναίκας του. Ο δράστης κατα την διάρκεια τη ομειρίας είχε υψώσει σημαία του ISIL.
Tέτοιες ενέργειες κάνουν φανερό ακόμα και στον πιο ανίδεο ,ποιο είναι το μέλλον των κρατών του Δυτικού πολιτισμού τα οποία απειλούνται πλέον από την επέκταση του Ισλαμισμού και την ενεργοποίησή θυλάκων του μέσα στο έδαφος της Ευρώπης.

www.elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: