Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Μονάδα επίθεσης η ΕΛΔΥΚ, λέει ο Καμμένος...

Το στρατόπεδο της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ), επισκέφτηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, όπου κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων αξιωματικών και οπλιτών κατά την τουρκική εισβολή, ενώ είπε πως η μονάδα, θα είναι αυτή που θα σηκώσει τη σημαία της λευτεριάς, όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου...



Τον υπουργό υποδέχτηκε ο Διοικητής της ΕΛΔΥΚ, Συνταγματάρχης Θεόδωρος Εμμανουήλ. Το κ. Καμμένο συνόδευαν ο υφυπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Άμυνας της Κύπρου Χρίστος Μαληκκίδης, ο Αρχηγός του ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο Αρχηγός ΓΕΕΦ Aντιστράτηγος Γεώργιος Μπασιακούλης και ο Πρέσβης της Ελλάδας Βασίλης Παπαϊωάννου.

Απευθυνόμενος προς τους στρατιώτες, ο Πάνος Καμμένος ανέφερε ότι είναι ιδιαίτερη τιμή για τον ίδιο να βρίσκεται στο στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ, κατά την πρώτη του επίσκεψη ως υπουργός Άμυνας, σε «μια μονάδα επίθεσης» όπως είπε, «που όταν θα έρθει το πλήρωμα του χρόνου, θα είναι η μονάδα που θα σηκώσει πάλι τη σημαία της λευτεριάς στα κατεχόμενα εδάφη».
Πρόσθεσε ότι οι στρατιώτες θα πρέπει να είναι περήφανοι που υπηρετούν στην πιο επίλεκτη προκεχωρημένη μονάδα των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων.

Το έθνος «είτε δίνει εν όπλοις μάχη, είτε δίνει μάχη σε πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο, όπως δίνει σήμερα» νικά, ακόμη και αν είμαστε η πιο ανίσχυρη δύναμη, είπε ο κ. Καμμένος, προσθέτοντας ότι το ηθικό των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων είναι υψηλό «γιατί εμείς πάντα υπερασπιστήκαμε τα πάτρια εδάφη, την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα».

Πριν το στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ, ο κ. Καμμένος κατέθεσε στεφάνι στον Τύμβο Μακεδονίτισσας, ενώ συναντήθηκε και με την οικογένεια του Θεόφιλου Γεωργιάδη που δολοφονήθηκε το 1993 από την ΜΙΤ.

Πρόταση στη Λευκωσία από Καμμένο για να αγοράσει μαχητικά αεροσκάφη
Την ίδια στιγμή εισήγηση προς τη Λευκωσία για να αγοραστούν μαχητικά αεροσκάφη φέρεται να έκανε ο υπουργός εθνικής άμυνας Πάνος Καμμένος κατά τη σύσκεψη που είχε χθες με τον υπουργό άμυνας της Μεγαλονήσου Χρ. Φωκαϊδη και τη στρατιωτική ηγεσία Ελλάδας και Κύπρου.

Η εισήγηση του κ. Καμμένου δεν έγινε δεκτή με ιδιαίτερο ενθουσιασμό από τους στρατιωτικούς οι οποίοι θεωρούν ότι η υλοποίηση μιας τέτοιας ιδέας είναι εκτός συζήτησης, πρωτίστως για οικονομικούς λόγους.

Η Κύπρος έχει κάνει «αιματηρές» περικοπές στα εξοπλιστικά της προγράμματα και δεν έχει οικονομικές δυνατότητες αγοράς και συντήρησης αεροσκαφών.

Αυτό που εξετάζει η Λευκωσία είναι η αγορά ενός σμήνους UAV (μη επανδρωμένα αεροσκάφη) για επιτήρηση της ΑΟΖ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου