Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Οι «φυλές» του ΣΥΡΙΖΑ! Σε έξι κομμάτια έχει χωριστεί το κόμμα

syriza
Ένα από τα βασικότερα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσει ο Αλέξης Τσίπρας, εκτός των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους, είναι τα εσωτερικά του κόμματος στο οποίο ηγείται…
Είναι χαρακτηριστικό ότι... οι 149 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ χωρίζονται σε έξι… φυλές, όπου εκφράζονται όλες οι τάσεις και τα ρεύματα.
Ο λόγος για τους προεδρικούς, την Αριστερή Πλατφόρμα, την ΚΟΕ, τους «Ζωηρούς», τους «ΠΑΣΟΚογενείς» αλλά και τους «φίλους της Ζωής». Πιο αναλυτικά:
Οι Προεδρικοί
Η πλειοψηφία ανήκει στο λεγόμενο μπλοκ των «προεδρικών» χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υπάρχει ομοιογένεια και πλήρης ταύτιση απόψεων. Σε αυτούς περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, οι εξής: Νίκος Φίλης, Όλγα Γεροβασίλη, Χρήστος Μαντάς, Γιάννης Δραγασάκης, Νίκος Παππάς, Πάνος Σκουρλέτης, Νίκος Βούτσης, Γιώργος Σταθάκης, Δημήτρης Βίτσας, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Σταύρος Κοντονής. Σε αυτό το μπλογκ συμμετέχουν και βουλευτές από την Πλατφόρμα 2010, μεταξύ των οποίων, οι Γιάννης Μπαλάφας, Σία Αναγνωστοπούλου, Παναγιώτης Σκουρολιάκος.
Οι φίλοι της Ζωής
Η στάση της Ζωής Κωνσταντοπούλου -όπως για την ονομαστική ψηφοφορία του νομοσχεδίου για την ανθρωπιστική κρίση- άνοιξε ένα νέο κύκλο συζητήσεων για το εάν η βουλευτής ακολουθεί μονήρη πορεία μέσα στο κόμμα. Υποστηρικτές της κ. Κωνσταντοπούλου δεν υπάρχουν, ωστόσο, ηΡαχή Μακρή βρίσκεται κοντά της, ενώ δημόσια στήριξη βρήκε από τον Γιώργο Κατρούγκαλο αλλά και από τον Τριαντάφυλλο Μηταφίδη.
Η Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδα (ΚΟΕ)
Σε αυτή την τάση εντάσσονται οι: Δημήτρης Κοδέλας, Βασίλης Χατζηλάμπρου, Ελένη Σωτηρίου, Μαρία Τριανταφυλλίδου και ο Βασίλης Κυριακάκης. Μάλιστα, όπως λέγεται, η τάση αυτή έχει κλίνει πιο αριστερά και έχει πλησιάσει ως ένα βαθμό την Αριστερή Πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη.
Η Αριστερή Πλατφόρμα
Περί τους 25 βουλευτές περιλαμβάνονται στην Αριστερή Πλατφόρμα, που είναι ίδιατερα επικριτική για τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου. Μεταξύ αυτών ειναι οι: Δημήτρης Στρατούλης, Νίκος Χουντής, Κώστας Ήσυχος, Στάθης Λεουτσάκος, Γιάννης Αμανατίδης, Μιχάλης Κριτσωτάκης, Λίτσα Αμανατίδου, Ευγενία Ουζουνίδου, Θανάσης Πετράκος, Ζήσης Ζανάς, Δέσποινα Χαραλαμπίδου.
Οι ΠΑΣΟΚογενείς
Στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει και μια ομάδα βουλευτών, οι οποίοι προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ. Ορισμένοι εξ αυτών ανήκουν στην σοσιαλιστική τάση του ΣΥΡΙΖΑ όπως ο ΠαναγιώτηςΚουρουμπλής και ο Αλέξης Μητρόπουλος. Από το ΠΑΣΟΚ προέρχονται επίσης οι: ΘεοδώραΤζάκρη, Θεόδωρος Παραστατίδης, Νίνα Κασιμάτη, Γιάννης Σταθάς, Γιάννης Μιχελογιαννάκης.
Οι «Ζωηροί»
Διαφορετικές περιπτώσεις ειναι οι βουλευτές Βαγγέλης Διαμαντόπουλος αλλά και η Ιωάννα Γαϊτάνη.
www.crashonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: