Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Ιππότης του Τάγματος «Άστρο της Ιταλίας» ο Γιάννης Μπουτάρης

Ο τίτλος του Ιππότη του Τάγματος «Άστρο της Ιταλίας», στη βαθμίδα του αξιωματικού, απονεμήθηκε στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, σε εκδήλωση, στο χώρο του Ολυμπιακού Μουσείου, με αφορμή την επέτειο της εθνικής γιορτής της Ιταλίας, της 2ας Ιουνίου.


Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης παρέλαβε τη διάκριση και το παράσημο από τον επίτιμο πρόξενο της Ιταλίας και πρόεδρο του Ελληνο – Ιταλικού Επιμελητηρίου στη Θεσσαλονίκη, Χρήστο Σαραντόπουλο, παρουσία και της διευθύντριας του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου, Μόνικα Τζέκα, προξένων άλλων χωρών και άλλων επισήμων...


«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Ιταλίας, με αφορμή την εθνική γιορτή, κάθε χρόνο δίνει, σε ένα περιορισμένο αριθμό, κάποιο τίτλο, σε ορισμένες εξέχουσες προσωπικότητες. Ο Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας μετά από πρόταση του Ιταλού υπουργού Εξωτερικών έχρισε το δήμαρχό μας, Ιππότη του Τάγματος του Άστρου της Ιταλίας και μάλιστα με το βαθμό του αξιωματικού» δήλωσε ο κ. Σαραντόπουλος, σημειώνοντας ότι πρόκειται για μια «πολύ μεγάλη αναγνώριση».

Ο κ. Σαραντόπουλος ανέγνωσε την ανακοίνωση του Προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας και τη σχετική πρόταση του Ιταλού ΥΠΕΞ, όπου αναφέρεται ότι ο Γ. Μπουτάρης συνέβαλε «στην ανάπτυξη των σχέσεων Ιταλίας και Ελλάδας σε επίπεδο πολιτιστικό, εμπορικό και οικονομικό».

Ο… αδελφός Μπουτάρης ευχαρίστησε επισημαίνοντας ότι «παρόλο που περνάμε όλοι, και η Ιταλία περνάει, μια πολύ δύσκολη περίοδο, αυτό δεν πρέπει να μας εμποδίζει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε για τη σύσφιξη των σχέσεων των δύο λαών» και αφιέρωσε την τιμητική διάκριση στη Θεσσαλονίκη

«Τέτοια μικρά γεγονότα, καμιά φορά, είναι πολύ καλύτερα από τις μεγάλες αποφάσεις. καθημερινά γεγονότα μας κάνουν να είμαστε πιο κοντά στους λαούς και αυτό είναι που μετράει. Οι λαοί να είναι κοντά μεταξύ τους» πρόσθεσε ο δήμαρχος.

Ακολούθησε κονσέρτο.

Έτσι.. οι λαοί είναι κοντά μεταξύ τους δια μέσω των διαφόρων ταγμάτων των στοών. Βραβεύονται αναμεταξύ τους μες στη μούρη μας και μας αφιερώνουν τις τιμητικές διακρίσεις.
Κι εμείς ανταποδίδουμε με χρήσιμα δωράκια -αξεσουάρ:
ααα.. βρήκαμε κι αυτό  l99  ΕΔΩ. Ενδιαφέρον…

 nea.allnewz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: