Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Πως να κερδίσετε από την «αστάθεια» στην Ελλάδα – «Χρειάζεται θάρρος για να είσαι γουρούνι»

Άρθρο του finance.townhall.com που δημοσιεύτηκε στις 25 Ιουνίου 2015, δηλαδή λίγες μέρες πριν το δημοψήφισμα


Παραθέτουμε το άρθρο:
Ο πλέον διάσημος μάστερ της κερδοσκοπίας, ο George Soros, ήταν αυτός που «κατέρρευσε την Τράπεζα της Αγγλίας».
Αυτή έγινε όταν...
η βρετανική λίρα αποχώρησε από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Συναλλαγματικών Ισοτιμιών τον Σεπτέμβριο του 1992.
Ο Σόρος έβγαλε τότε $ 1,000,000,000 εκείνη την ημέρα ενθαρρύνοντας τον τότε CIO Stan Druckenmiller να μοχλεύσει την συναλλαγή, λέγοντας του το ιστορικό, «Χρειάζεται θάρρος για να είσαι γουρούνι».
Το σημερινό ελληνικό δράμα προσφέρει στον Τζορτζ Σόρος και άλλους σκληρούς κερδοσκόπους μια παρόμοια ευκαιρία.

Γιατί η Ελλάδα είναι # 1 Συναλλαγών Ευκαιρία στον κόσμο

Οι έμποροι αγαπούν τη μεταβλητότητα. Χωρίς μεταβλητότητα, δεν υπάρχουν κέρδη.
Αυτό κάνει το «Θα το κάνουν ή δεν θα το κάνουν» της πιθανότητας εξόδου Ελλάδα από το ευρώ ιδανική για τους εμπόρους.
Στο κάτω κάτω, είναι πιο δύσκολο να κάνει κανείς χρήματα – είτε πρόκειται για τη μεγάλη ή τη μικρή πλευρά – εάν η αγορά είναι κλειδωμένη σε μια σειρά συναλλαγών, όπως ήταν οι αμερικανικές αγορές για ένα μεγάλο μέρος του 2015.
Οι αυθεντίες έχουν προβλέψει την κατάρρευση της ζώνης του ευρώ για τα επόμενα χρόνια, αν η Ελλάδα εξέλθει από το κοινό νόμισμα ή όχι.
Πίσω το Νοέμβριο του 2011, στις Financial Times ο Wolfgang Munchau προέβλεψε ότι η ζώνη του ευρώ βρισκόταν μόλις 10 ημέρες πριν από την κατάρρευση.
Σε πλήρη αντίθεση, οι έμποροι είναι εξαιρετικά αδιάφοροι για το σημερινό ελληνικό δράμα.
Και τι ένα δράμα είναι αυτό …
Την περασμένη εβδομάδα, ο Έλληνας Πρωθυπουργός Τσίπρας συναντήθηκε με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, με την ελπίδα ότι η Ρωσία θα είναι σε θέση να διασώσει την Ελλάδα, απειλώντας έτσι την ενιαία στάση της Ευρώπης σχετικά με τις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Ρωσίας.
Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, η κατάρρευση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος φαινόταν επικείμενη.
Σήμερα, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι είναι αισιόδοξοι ότι μια συμφωνία για να αποφευχθεί η ελληνική χρεοκοπία είναι πιθανή.
Όπως λένε και οι Γάλλοι,“plus ça change, plus c’est la même chose.” – «Όσο περισσότερο αλλάζουν τα πράγματα, τόσο περισσότερο τα ίδια μένουν».
Τούτου λεχθέντος, όλα τα «καλά νέα, κακά νέα” των ημερών γύρω από την Ελλάδα είναι γεμάτα με ευκαιρίες με βραχυπρόθεσμα κέρδη για τους εμπόρους ευκίνητος.

Πώς να κερδίσετε από ένα «Grexit»

  • ProShares υπερβραχείας Ευρώ (EUO)
Βεβαίως, η έξοδος στην Ελλάδα από τη ζώνη του ευρώ θα χτυπήσει το ευρωπαϊκό νόμισμα σκληρό.
Εάν μπορείτε να ανταλλάξετε άμεσα νομίσματα, μπορείτε να αξιοποιήσετε τα στοιχήματά σας με αξία 20-προς-1.
Αυτό σημαίνει ότι μια μείωση 5% στη ζώνη του ευρώ, ας πούμε, από 1,14 με το δολάριο ΗΠΑ στο 1,08, θα διπλασιάσει τα χρήματά σας.
Αυτό το είδος της μόχλευσης ήταν το μυστικό πίσω από το πώς ο Τζορτζ Σόρος έβγαλε το ποσό του $ 1.000.000.000 όταν στοιχημάτισε εναντίον της βρετανικής λίρας το 1992.
Εάν μπορείτε να συναλλάξετε απ ‘ευθείας νομίσματα, ο καλύτερος τρόπος για να επωφεληθείτε  από μια απότομη πτώση του ευρώ είναι ένα διπλό σύντομο στοίχημα έναντι του ευρώ μέσω της ProShares ultrashort Ευρώ (EUO).
Αν και όχι τόσο η μόχλευση του νομίσματος στο απευθείας εμπόριο, η πτώση 5% στη ζώνη του ευρώ θα σας δώσει ένα καθαρό γρήγορο κέρδος 10%.

Πώς να κερίσετε από μια ελληνική διάσωση

  • Παγκόσμια X FTSE Ελλάδα 20 ETF (GREK)
Αυτό το ελληνικό διαπραγματεύσιμο αμοιβαίο κεφαλαίο (ETF), ένα θεατρικό έργο με ευρεία βάση στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά, αυξήθηκε 8,7% χθες στις αρχικές ενδείξεις για μια σημαντική εξέλιξη στις συνομιλίες χρέους στην Ελλάδα με τους πιστωτές της.
Η υγεία των Ελληνικών τραπεζικών μετοχών αντανακλά ένα μεγάλο μέρος της οικονομικής κατάστασης στη χώρα. Όπως συμβαίνει, η GREK είναι ασφυκτικά γεμάτο από τραπεζικές μετοχές, οι οποίες θα ζήσουν ή να πεθάνουν με βάση τα αποτελέσματα των τελευταίων συνομιλιών διάσωσης.
Οι ελληνικές τραπεζικές μετοχές έχουν λάβει μια βουτιά το 2015, με μια πτώση σχεδόν 80%. Αλλά, επίσης, κινητοποιήθηκαν στο 20% μόλις χθες σχετικά με τις προοπτικές της τελευταίας σανίδας σωτηρίας.
Από επενδυτική σκοπιά, σκεφτείτε την GREK σαν μια επιλογή. Όπως κάθε επιλογή, η GREK είναι ασταθής. Αλλά έχει το πλεονέκτημα μιας αβέβαιης ημερομηνίας λήξης.

Δεν είναι παιχνίδι για το δειλούς

Βέβαια, δεν ξέρω αν ο Τζορτζ Σόρος έχει πραγματικά κάποιο δέρμα στο παιχνίδι στην Ελλάδα.
Αλλά ξέρω ότι πολλοί άλλοι με τα hedge funds τους έχουν στοιχηματίσει πολλά για μια επιτυχημένη μεταστροφή στην Ελλάδα, περιμένοντας ότι θα ακολουθήσει τα χνάρια της Ιρλανδίας και της επιτυχούς ανάκτησης.
Αλλά ήταν αρκετά δύσκολα για όλους αυτούς τους τζογαδόρους.
Ο Wilbur Ross με το στοίχημα του για την Bank of Ireland (IRE) υπερτριπλασιάστηκε πριν ξεπουλήσει.
Αλλά το στοίχημά του για την τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα στην Ελλάδα αντιμετωπίζει σοβαρά αντιξοότητες. Οι μετοχές της Eurobank έχουν μειωθεί από τα 40 λεπτά που ήταν τον Απρίλιο του 2014, που ο Ross επενδύσε, στα περίπου 13 σεντ που είναι σήμερα.
Άρα, ναι, «Χρειάζεται θάρρος για να είσαι γουρούνι».
Αλλά θα πρέπει επίσης και το σωστό.
Και επίσης πρέπει να έχεις και συνεργούς σε μια κυβέρνηση που θα κρατάει την αστάθεια επί 6 μήνες, μετά θα την σταθεροποιεί και μετά σχεδιάζει να της κάνει και ένα Grexit για γκραντ φινάλε. Μιλάμε για ΤΑ δισεκατομμύρια και άντε πιάστε τους μιζαδόρους και τζογαδόρους.

Κι εσύ κάθεσαι και αναλύσεις όλη μέρα πως θα έρθει η ανάπτυξη στην Ελλάδα, εντός ή εκτός του ευρώ, όταν σου λέει η ελίτ κατάμουτρα: ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΙΟΚ! – Πρέπει να σωθεί ο πλανήτης και κόψε το κρέας, κόψε το γάλα, κόψε τις βιομηχανίες, φύτεψε γκότζι μπέρι γιατί αρέσει στα ελιτόπουλα και σταρτ απ μαλακίες να περνάμε και την ώρα μας!

Το Μάτριξ μου μέσα!

nea.allnewz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: