Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015

Ο ψεύτικος αντι-Ισλαμικός Πόλεμος έχει απλά στόχο τη συριακή κυβέρνηση

Η Ουάσιγκτον χρησιμοποιεί τον αγώνα της ενάντια στο περιβόητο Ισλαμικό Κράτος ως προπέτασμα καπνού για να αντιμετωπίσει ένα θανατηφόρο πλήγμα στη Συρία και δημοκρατικά εκλεγμένο ηγέτη του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, λένε δυτικοί εμπειρογνώμονες


Αγνοώντας τη συντριπτική υποστήριξη του κοινού στον Μπασάρ αλ-Άσαντ στη Συρία, η Ουάσιγκτον και οι σύμμαχοί της σουνίτες κάνουν ό, τι χρειάζεται για την ανατροπή του εγκόσμιου ηγέτη της χώρας. Τώρα η Συρία βρίσκεται αντιμέτωπη με τον...
κίνδυνο να παρασυρθεί σε περαιτέρω καταστροφή, καθώς ο πρόεδρος της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα ενέκρινε πρόσφατα την υποστήριξη της ζώνης απαγόρευσης πτήσεων της Τουρκίας πάνω από την τη Συρία.
«Είναι τέλη Ιουλίου 2015, και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι γεμάτα με την είδηση ​​ότι η Τουρκία θα επιτρέψει στα jet τω ΗΠΑ να χρησιμοποιούν τις βάσεις της για να βομβαρδίσουν το Ισλαμικό Κράτος [ISIL] στη Συρία. Υπάρχει πολλή συζήτηση για το πώς αυτή η εξέλιξη είναι ένα “επικίνδυνο παιγνίδι” και πως αυτό είναι μια σαφή κλιμάκωση της περισσότερο πλασματικής παρά πραγματικής πολεμικής διάθεσης των ΗΠΑ έναντι του ISIS [ISIL]: την τρομοκρατική οργάνωση που οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ είχαν χαιρετίσει ως θετική εξέλιξη, το 2012, στις προσπάθειές τους για να υποκινήσουν την αλλαγή του καθεστώτος κατά της συριακής κυβέρνησης υπό την ηγεσία του Μπασάρ αλ-Άσαντ», επεσήμανε ο πολιτικός αναλυτής των ΗΠΑ και συντάκτης του StopImperialism.com, Eric Draitser.
Οι ειδικοί τονίζουν ότι “έτσι ακριβώς εξελίχθηκαν τα γεγονότα και στη Λιβύη”. Ο Αμερικάνος συγγραφέας και ακτιβιστής, Shamus Cooke επεσήμανε το γεγονός ότι το 2011, με τη Λιβύη εμπλεκόμενη σε εσωτερικές διαμάχες, δημιουργήθηκε μια «ζώνη απαγόρευσης πτήσεων» γρήγορα εξελίχθηκε σε περιοχή υποστηριζόμενη από τις ΗΠΑ, την αλλαγή του καθεστώτος και τη δολοφονία του προέδρου της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι.

«Ο Ομπάμα ανέβασε τον πήχη πριν από ένα χρόνο με την έγκριση των βομβαρδισμών στοχεύοντας τις υποδομές της Συρίας, με το ψεύτικο πρόσχημα της καταπολέμησηςτου ISIS [ISIL]. Τώρα, σε συνεργασία με την Τουρκία, κάνει σχέδια για τη δημιουργία (παράνομης) ζώνης απαγόρευσης πτήσεων στη βόρεια Συρία στα σύνορα με την νοτιοανατολική Τουρκία», γράφει ο αμερικάνος αρθρογράφος Stephen Lendman.

«Το να κατηγορούμε θύματα είναι πάγια πολιτική των ΗΠΑ. Η Ουάσιγκτον και οι απατεώνες εταίροι του ΝΑΤΟ -το Ισραήλ και λοιποί σύμμαχοι- φέρουν την πλήρη ευθύνη για τα σχεδόν τεσσεράμισι χρόνια συγκρούσεων στη Συρία»

Ο Lendman τόνισε ότι το αντι-Άσαντ σχέδιο της Ουάσιγκτον βασίζεται εξ ολοκλήρου σε ψέματα. Ενώσω οι ΗΠΑ διαδίδουν ψέματα ότι ο στρατός του αλ-Άσαντ επιίθεται σε ειρηνικούς πολίτες, τετελεσμένα γεγονότα δείχνουν ότι ο συριακός στρατός είναι η μόνη ασπίδα για την προστασία των Σύρων έναντι των λεγόμενων «μετριοπαθών» ισλαμιστών που χορηγούνται και εκπαιδεύονται από την Ουάσιγκτον.

«Το να κατηγορούμε θύματα είναι πάγια πολιτική των ΗΠΑ. Η Ουάσιγκτον και οι απατεώνες εταίροι του ΝΑΤΟ -το Ισραήλ και οι λοιποί περιφερειακοί σύμμαχοι- φέρουν την πλήρη ευθύνη για τα σχεδόν τεσσεράμισι χρόνια συγκρούσεων στη Συρία», γράφει ο αρθρογράφος.

Δυτικοί ειδικοί εκφράζουν αμφιβολίες για την «ειλικρινή πρόθεση» του συνασπισμού των ΗΠΑ να εξαλειφθεί το αδίστακτο Ισλαμικό Κράτος.
«Αν ήταν η Τουρκία σοβαρά αποφασισμένη για τον τερματισμό της απειλής του ISIS [ISIL], η πρώτη της δουλειά θα ήταν να σταματήσει να φιλοξενεί μαχητές τους στην επικράτειά τους», σημειώνει ο γεωπολιτικός αναλυτής Tony Cartalucci.
 
Δεν υπάρχουν “μετριοπαθείς” αντάρτες στη Συρία, οι περισσότεροι από αυτούς είναι ισλαμιστές αντάρτες, συμπεριλαμβανομένης της Αλ-Nusra Front, της περίφημης θυγατρικής της Αλ-Κάιντα, τονίζουν οι ειδικοί.

Δυστυχώς, και η Τουρκική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΜΙΤ) είναι από καιρό ένας ενεργός παίκτης δίνοντας οπλισμό και εφόδια σε τρομοκρατικές ομάδες όπως η Αλ-Nusra, σημειώνει ο Draitser, αναφερόμενος στην τουρκική εφημερίδα Cumhuriyet, που κυκλοφόρησε βίντεο με αποδεικτικά στοιχεία που επιβεβαιώνουν αυτό το ανησυχητικό γεγονός.

«Το ερώτημα παραμένει: θα επιβιώσει Συρία; Η απάντηση εξαρτάται από τη συνεχιζόμενη αποφασιστικότητα του Συριακού Αραβικού στρατού και των συμμάχων της και από την ικανότητα της παγκόσμιας Αντίστασης στο να οργανωθεί  αποτελεσματικά και ικανά ώστε να επιβάλει την αυτοκρατορία στη Συρία και παραπέρα», καταλήγει ο Draitser.

με πληροφορίες από: sputniknews.com 

nea.allnewz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: