Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Ζητά κι άλλες αυξήσεις σε καύσιμα και ενέργεια ο ΟΟΣΑ |Ατζέντα 21

Δεν θα ξεχάσω ποτέ εκείνα τα γέλια και πλατιά χαμόγελα του Τσίπρα όταν υπέγραφε την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, προσπαθώντας να βγάλει τους πάντες τρελούς, λέγοντας ότι η δική, δεν είναι σαν την άλλη της Ν.Δ. που έκραζε ως αντιπολίτευση!


Δηλώσεις για ανυποψίαστους ψηφοφόρους που ακόμα πιστεύουν σε ό,τι τους λένε, χωρίς να κάνουν την παραμικρή έρευνα: ΟΟΣΑ = Ατζέντα 21 κι αυτή έχει μόνο μια εργαλειοθήκη για όλους, δεν κάνει διακρίσεις στους χαμογελαστούς υπογράφοντες από τους σκυθρωπούς.

Να μην ήξερε τι είναι ο ΟΟΣΑ ο Αλέξης; Μπορεί… εδώ δεν ξέρει ότι η Μυτιλήνη δεν είναι νησί από μόνη της…


Τώρα ο ΟΟΣΑ, πάνω στο ζενίθ της κρίσης όπου φτάσαμε στο αμήν αν θα χαθούν σπίτια και πόσα, αναφέρει: «Απαιτούνται υψηλότερες τιμές για μη ανανεώσιμες πηγές ενέργειες, έτσι ώστε να ενθαρρυνθεί η μείωση της εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα μεσοπρόθεσμα».

Α! Τώρα θυμήθηκαν και το περιβάλλον! Και με αυτές τις δηλώσεις στο στόχαστρο μπαίνει η τιμή της βενζίνης, του πετρελαίου κίνησης και του πετρελαίου θέρμανσης, ενώ εμμέσως πλην σαφώς ανοίγει και θέμα αύξησης των τιμολογίων της ΔΕΗ, με δεδομένο ότι η βασική πηγή παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας παραμένει ο «μη οικολογικός λιγνίτης».

Αλλά ο ΟΟΣΑ θέλει και την πίτα γερή και το σκύλο χορτάτο. Θέλει ΑΠΕ, αλλά τις θέλει κι ακριβές!

Την ώρα που ΟΟΣΑ ζητά «φωτιά και τσεκούρι» στα ρυπογόνα καύσιμα, παρατηρεί ότι τα κίνητρα για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι πολύ γενναιόδωρα και πρέπει να επανεξεταστούν

Συγκεκριμένα, ο Οργανισμός βάζει στο στόχαστρο του τα κίνητρα για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών, τα οποία σύμφωνα με τους οικονομολόγους του συμβάλλουν στο ελλειμματικό ενεργειακό ισοζύγιο.

Και μετά απ’ όλα αυτά τα ωραία που μεταφράζονται σε χτυπήματα κατά ατομικής ιδιοκτησίας και Ι.Χ., μας βγάζουν και τη διάγνωση:

Ύφεση μέχρι το δεύτερο εξάμηνο του 2016

Οσον αφορά τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, ο ΟΟΣΑ προβλέπει ότι θα αρχίσει να ανακάμπτει στο δεύτερο εξάμηνο του 2016, καθώς θα αυξάνεται η εμπιστοσύνη και οι εξαγωγές θα διατηρούν τη δυναμική τους.

Ο ΟΟΣΑ προβλέπει μείωση του ΑΕΠ κατά 1,4% φέτος και 1,2% το 2016, ενώ για το 2017 προβλέπει ρυθμό ανάπτυξης 2,1%. «Η ανάκαμψη θα ενισχυθεί το 2017, καθώς οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και η ισχυρότερη εξωτερική ζήτηση θα δώσουν ώθηση στις επενδύσεις και τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης», σημειώνει.

Για την ανεργία, ο ΟΟΣΑ προβλέπει μείωση του ποσοστού της φέτος στο 25,2% από 26,5% πέρυσι και περαιτέρω μείωση το 2016 στο 24,8% και το 2017 στο 23,4%. «Η ανεργία θα μειωθεί, αλλά βαθμιαία, κάτι που τονίζει τη σημασία των προσπαθειών για τη μείωση της φτώχειας», σημειώνει η έκθεση.

Ο πληθωρισμός (εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή) αναμένεται να είναι αρνητικός (-0,9%) φέτος, για να περάσει σε θετικό έδαφος το 2016 και το 2017 (0,7% και 0,5%, αντίστοιχα).

Το δημοσιονομικό έλλειμμα αναμένεται να διαμορφωθεί στο 4,3% του ΑΕΠ φέτος από 3,6% πέρυσι και να αυξηθεί στο 7,7% το 2016 (σ.σ.: στο έλλειμμα λαμβάνεται υπόψη και η πρόβλεψη για την κρατική στήριξη στο πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών), για να μειωθεί στο 1,5% του ΑΕΠ το 2017.

Το δημόσιο χρέος αναμένεται να αυξηθεί από 181,3% του ΑΕΠ πέρυσι στο 190% φέτος και στο 200% το 2016, πριν υποχωρήσει το 2017 στο 197,4% του ΑΕΠ. «Η επιτυχής διαπραγμάτευση για τη μείωση του βάρους χρέους μπορεί να περιορίσει τις χρηματοδοτικές ανάγκες και να ενισχύσει την εμπιστοσύνη», σημειώνει η έκθεση.

Το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών προβλέπεται να σημειώσει έλλειμμα -0,3% του ΑΕΠ φέτος και πλεόνασμα το 2016 και το 2017 (1,2% και 1,9%, αντίστοιχα).

«Ενώ η ανάπτυξη έχει κρίσιμη σημασία για τη μείωση του βάρους του δημόσιου χρέους μεσοπρόθεσμα, η επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων είναι καθοριστική για τον περιορισμό του χρέους και τη διασφάλιση ομαλής χρηματοδότησης για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους», σημειώνει η εξαμηνιαία έκθεση του ΟΟΣΑ. «Η ενίσχυση της φορολογικής διοίκησης, περιλαμβανομένης της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, είναι αναγκαίο στοιχείο της προσπάθειας αυτής. Η ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος, η μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και η άρση των κεφαλαιακών ελέγχων θα διευκόλυνε τους χρηματοδοτικούς περιορισμούς και θα άνοιγε έτσι τον δρόμο για την ανάπτυξη. Οι μεταρρυθμίσεις στην αγορά προϊόντων θα βελτίωναν την ανταγωνιστικότητα και θα δημιουργούσαν θέσεις εργασίας.

Οι μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση θα μείωναν το ρυθμιστικό βάτος και θα αύξαναν την ικανότητα των κοινωνικών προγραμμάτων να προστατεύσουν τους πιο ευάλωτους», τονίζει ο ΟΟΣΑ.

Όλα αυτά ΘΑ τα έκαναν οι «μεταρρυθμίσεις», αλλά ακόμα κι αν γίνουν ΔΕΝ θα τα κάνουν! Πολύ απλά γιατί ΔΕΝ ΘΈΛΟΥΝ να τα κάνουν. Η ελίτ μαζεύει το χρήμα της και δεν επενδύει. Γδύνει παγκόσμια τους λαούς, τους κλέβει τις ζωές, κινητά και ακίνητα, ετοιμάζοντας την νέα φεουδαρχία της, γεμάτη παχιά λόγια για την αντιμετώπιση των ανισοτήτων.

Καταλάβατε τώρα γιατί δεν ακούτε ΠΟΤΈ να μιλάει κανείς για την Ατζέντα 21; Είναι απαγορευμένο. 

Ενώ ο ΟΟΣΑ και η “εργαλειοθήκη” του ακούγεται λιγότερο… συνωμοσιολογικό!

nea.allnewz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου