Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Επιβράβευση του «μαθητή» Τσίπρα από τον «διδάσκαλο» Ρίβλιν

Την περαιτέρω ανάπτυξη των στρατηγικών σχέσεων Ελλάδας – Ισραήλ και την ανάγκη να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα του θρησκευτικού φονταμενταλισμού με στόχο την ειρηνική συνύπαρξη, συζήτησαν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ισραηλινός πρόεδρος της Δημοκρατίας, Ρόιβεν Ρίβλιν


Στο επίκεντρο των προβληματισμών των δύο ανδρών βρέθηκε επίσης η προστασία της Δημοκρατίας που δοκιμάζεται στις ημέρες μας, αλλά παρά τις αδυναμίες της παραμένει το καλύτερο πολίτευμα, είπε ο Ισραηλινός πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Αφού ανέφερε ότι...
η Δημοκρατία γεννήθηκε στην Ελλάδα, ακολούθησε μια συζήτηση πολιτικού και φιλοσοφικού περιεχομένου για τα θετικά και τα αρνητικά του πολιτεύματος και τη σχέση της με τα σύγχρονα πολιτικά συστήματα. 

«Κάνετε αυτό που χρειάζεται ο λαός σας και όχι αυτό που θα ήθελε, είστε το κλασικό παράδειγμα ηγέτη που γεφυρώνει τις αντιφάσεις μεταξύ του θέλω και του πρέπει» συνέστησε ο κ. Ρίβλιν στον κ. Τσίπρα.

Τόνισε ότι σήμερα η Δημοκρατία έχει ένα μειονέκτημα: για να ηγηθεί κάποιος ενός λαού, πρέπει να κερδίσει την εμπιστοσύνη του. Γι αυτό κοιτάζει τις δημοσκοπήσεις και υπόσχεται στον λαό, αυτό που ο λαός θέλει. Ο λαός, πρόσθεσε, ψηφίζει για να ηγηθεί κάποιος και να ικανοποιήσει αυτά που ο λαός θέλει.
ImageHandler.ashx
«Όμως, ο λαός δεν έχει όλες τις πληροφορίες και υπάρχει διαφορά μεταξύ αυτού που θέλει και αυτού που χρειάζεται. Έτσι, αν ένας πρωθυπουργός κάνει αυτά που θέλει ο λαός και όχι αυτά που χρειάζεται, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αντιπαραθέσεις», είπε.
Συμπεράσματα:
  1. Ο λαός είναι ηλίθιος και στην κοσμάρα του γιατί δεν έχει όλη την πληροφόρηση. Γιατί δεν την έχει; Γιατί δεν του την προσφέρουν και δεν έχει εκπαιδευτεί να την βρίσκει μόνος του
  2. Πρώτα κερδίζεις την εμπιστοσύνη του με υποσχέσεις και ανακηρύσσεσαι ηγέτης του λαού που σε επέλεξε για να υλοποιήσεις όσο υποσχέθηκες και μετά…
  3. Κάνεις αυτό που “πρέπει” και όχι αυτό που υποσχέθηκες.
  4. Αυτό που “πρέπει” φυσικά δεν αφορά στο καλό του λαού, αλλά στα συμφέροντα της ελίτ, γιατί αλλιώς, για ποιο λόγο να μην του εξηγήσεις από την αρχή τι “πρέπει” να γίνει για το καλό του;
  5. Τώρα για τα περί θρησκευτικού φονταμενταλισμού, τα προσπερνάμε, εκτός κι αν πρέπει να το χάψουμε αμάσητο ότι το πρόβλημα Ισραήλ και Παλαιστινίων είναι για το σε ποιο Θεό θα πιστεύουν!
Με λίγα λόγια, επιβράβευσε τον Τσίπρα ως καλό σπουδαστή στο μάθημα πολιτικής εξαπάτησης, από το οποίο μάλλον θα αποφοιτήσει με άριστα!

nea.allnewz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου