Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Μονακό δεν γίναμε, αλλά Άουσβιτς σίγουρα!

Το είχε πει ο Μπέος θα κάνει το Βόλο Μονακό, αλλά δεν ήταν και ο μόνος. Κι άλλοι δήμαρχοι το έταξαν, πλην όμως δεν το έπραξαν. Τελικά όχι, δεν γίναμε Μονακό, αλλά μάλλον Άουσβιτς!


Την Παρασκευή το πρωί ανοίγοντας τα παντζούρια του σπιτιού μου στη Μακρινίτσα είδα κάτω το Βόλο να είναι καλυμμένος από ένα παχύ στρώμα αιθαλομίχλης. Το έχω ξαναδεί, δυστυχώς, μόνο που τούτη τη φορά μου φάνηκε διπλάσιο...


Και τα τζάκια δεν έχουν ανάψει ακόμα κανονικά. Κατεβαίνοντας κάτω και μπαίνοντας πια στη Βολιώτικη ατμόσφαιρα ήταν σαν να μπήκα σε θάλαμο αερίων. Κάψιμο στα μάτια, έντονη τοξική μυρουδιά, αέρας ανύπαρκτος.

Λίγο μετά τηλεφώνησα στο Δήμο και μου είπαν πως είχαν έκτακτη συνάντηση με την περιφέρεια, καθώς τα αιωρούμενα είχαν πιάσει κόκκινο και ακόμα παραπάνω. Και λοιπόν; Δεν ξέρω τι απέγινε, τι αποφάσισαν, αφού τα τοπικά ΜΜΕ κρατούν άκρα του τάφου σιωπή.

Έγραψαν όμως! Τι έγραψαν; Ότι το 12% του πληθυσμού στη Θεσσαλία πάσχει από Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια!

Σώπα! Πως έτσι; Κύρια αιτία του νοσήματος είναι το κάπνισμα, ενώ σύμφωνα με τους ειδικούς καλό είναι να κάνουν εξετάσεις για ΧΑΠ όσοι είναι 40 ετών και άνω κυρίως καπνιστές, ενώ η ΧΑΠ εμφανίζεται και σε παθητικούς καπνιστές, αλλά και σε άτομα που επηρεάζονται από την ατμοσφαιρική ρύπανση.

Μια στιγμή τώρα γιατί αρχίζω και τρελαίνομαι: Φταίει το τσιγάρο, για τους καπνιστές. Ξαναφταίει το τσιγάρο για τους μη καπνιστές γιατί καπνίζουν οι καπνιστές και γίνονται παθητικοί καπνιστές κι αυτοί. Άντε… φταίει και η ατμοσφαιρική ρύπανση που επηρεάζει “κάποιους”, όχι όλους!

Μας δουλεύουν, ε; Και για την ατμοσφαιρική ρύπανση ποιος φταίει; Εσύ που καπνίζεις την ώρα που οδηγείς! Δεν μπορεί να τα κάνεις και τα δυο, το περιβαλλοντικό σου αποτύπωμα αυξάνεται!
Λοιπόν, να πούμε με τη σειρά ποιος και τι φταίει:

Στο «ποιος» βάλτε όλους τους σωτήρες της χώρας που δεν έχουν σκοπό να αλλάξουν απολύτως τίποτα προς το καλύτερο, παρά μόνο να μας χρεώνουν την αναλγησία τους και αδιαφορία τους και τις διαπλοκές τους με τα συμφέροντα.

Στο «τι» φταίει μετρήστε, τουλάχιστον για εδώ στο Βόλο:
  1. Χημικοί αεροψεκασμοί – γίνονται φυσικά σε όλη την Ελλάδα και στις περισσότερες πλέον χώρες του πλανήτη. Δημιουργούν μια “ασπίδα” στην ατμόσφαιρα και εγκλωβίζουν από κάτω όλη την ρύπανση της πόλης, προσθέτοντας φυσικά και τη δική τους.
  2. Ανεξέλεγκτες καύσεις. Οι δήμοι αδιαφορούν για το ποιος καίει που καίει τι καίει. Φωτιά στο Πήλιο βγάζει ντουμάνι καπνού και πρέπει να φωνάξεις την αστυνομία για να λύσει θέμα. Είναι Νοέμβριος, μου λένε και οι καύσεις έξω επιτρέπονται. Ναι, ημερολογιακά, απαντάω, αλλά έχουμε 22 βαθμούς και άπνοια. Μυαλό γιόκ; Δεν φταίνε μόνο οι αρχές, φταίμε κι εμείς χωρίς αρχές…
  3. Η ΑΓΕΤ εδώ στο Βόλο χρόνια τώρα κάνει ό,τι γουστάρει, είναι δερβέναγας παντός καιρού και δήμων. Η ΑΓΕΤ ανήκει πλέον στη Lafarge η οποία ενδιαφέρεται για την κλιματική αλλαγή και τη «βιώσιμη ανάπτυξη» – Ατζέντα 21. Τόσο πολύ ενδιαφέρεται, που προτιμάει να λαδώνει και να ανοίγει δρόμους ή να εκβιάζει με κλεισίματα και απολύσεις εργαζομένων, παρά να ξοδέψει 5 φράγκα παραπάνω και να βάλει φίλτρα, αλλά να τα δουλέψει και σωστά!
Στις ΗΠΑ, στις 11 Ιουλίου, 2008, η Albany Times ανέφερε ότι η εγκατάσταση της Lafarge στη Νέα Υόρκη “ήταν η μεγαλύτερη πηγή εκπομπών υδραργύρου εκπομπών στη Νέα Υόρκη. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, είχαν γίνει σχέδια για την αναβάθμιση του εργοστασίου για τη μείωση των εκπομπών υδραργύρου. Όμως τον Νοέμβριο του 2010 η Lafarge, από κοινού μαζί με άλλες εταιρείες, βάλθηκαν εναντίον των νέων κανονισμών της EPA που απαιτεί μειώσεις εκπομπών υδραργύρου στα εργοστάσια τσιμέντου.

Τον Ιούλιο του 2013, η Πολιτεία της Νέας Υόρκης (NYS Department of Health), έκανε τη νέα αξιολόγηση της:
  • Breathing the ground-level air concentrations of metals (e.g., mercury), polycyclic aromatic hydrocarbons, polychlorinated biphenyls, carbon monoxide, lead, particulate matter, dioxins, furans, hydrocarbons, volatile organic compounds and ammonia released in cement kiln stack emissions is not expected to harm people’s health.
  • For the general public, breathing ground-level air concentrations of sulfur dioxide or nitrogen dioxide released in the kiln stack emissions is not expected to harm people’s health.
  • Touching, breathing or accidentally eating dust that originated from the Ravena cement plant and other sources is not expected to harm the health of people who reside, work, or attend school in the community.
Συμπέρασμα: Δεν βλάπτει ο υδράργυρος, δεν βλάπτει να αναπνέεις διοξείδιο του θείου, αμμωνία – και όλα όσα αναφέρονται ανωτέρω, βλάπτει το τσιγάρο. Κι αν δεν καπνίζεις, βλάπτει το τσιγάρο του γείτονα.

Το επόμενο βίντεο που θα παρακολουθήσετε έχει και τα τρία που προανέφερα: Ανεξέλεγκτες καύσεις, χημικά και τσίρλα της Παρασκευής και ένα Κυριακάτικο (σήμερα) ξημέρωμα με κατακόκκινο ορίζοντα από αιωρούμενα σωματίδια ενώ για μουσική υπόκρουση ακούγονται καμπάνες, πουλάκια και το μηχάνημα της ΑΓΕΤ που σκορπάει δηλητήρια στους άμοιρους Βολιώτες.

Ευχαριστούμε τον Αχιλλέα Μπέο για το Μονακό του! Θερίζει ο καρκίνος στην πόλη και τα αναπνευστικά, ακόμα και σε πολύ μικρές ηλικίες και… ακάπνιστες!

Μονακό δεν γίναμε, αλλά Άουσβιτς σίγουρα!

 https://www.youtube.com/watch?v=vZBnepnCvYg

nea.allnewz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου