Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Τέλη κυκλοφορίας 2016: Το κόλπο γκρόσο!

Περίπου 1,2 εκατομμύρια φορολογούμενοι, καλούνται εντός των προσεχών ημερών να πληρώσουν αυξημένα τέλη κυκλοφορίας για το έτος 2016


Και ενώ ήδη έχουν αναρτηθεί στο gsis.gr τα ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας για εκτύπωση μετά από αρκετή καθυστέρηση από μεριάς της κυβέρνησης, τώρα σκέφτονται και πάλι να τα αλλάξουν για το 2017.

Το σκεπτικό είναι...
να περάσει το τέλος στη βενζίνη αυξάνοντας κι άλλο την φορολογία στα καύσιμα, που ήδη σήμερα το 67,16% στη τιμή της αμόλυβδης είναι φόροι, κατά 86% πάνω από την  χαμηλότερη φορολόγηση που επιτρέπεται από την Οδηγία Ε.Ε.

Όμως δεν φτάνει που τα τέλη “κυκλοφορίας” είναι στο Θεό, δεν φτάνει που η βενζίνη είναι επίσης στο Θεό, η σκέψη «μεγαλύτερη φορολόγηση – μικρότερα (πόσο?) τέλη», αν τελικά αποφασιστεί, δεν θα ισχύει για το 2016, αφού οι φορολογούμενοι θα έχουν ήδη πληρώσει τα αυξημένα τέλη και στη συνέχεια θα τα ξαναπληρώσουν στην αύξηση της βενζίνης.

Έτσι το κράτος θα τα έχει εισπράξει για φέτος διπλά και τρίδιπλα, ενώ από του χρόνου… βλέπουμε τι άλλο παπατζήδικο κόλπο θα βγάλουν από το μανίκι!

Τελικά έχουν δίκιο αυτοί που έλεγαν, αν θες η επιχείρηση σου να πάει καλά, βάλε οικονομικό μάνατζερ έναν αριστερό. Γνωρίζουν τόσο καλά “το δίκιο του εργάτη”, που όταν πάνε από τη μεριά της εργοδοσίας, γνωρίζουν ακόμα καλύτερα πως να του το κλέβουν…

nea.allnewz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: