Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΟΙ – Κόβουν τις συντάξεις των απλών συνταξιούχων και δίνουν αναδρομικά χιλιάδων ευρώ σε συνταξιούχους βουλευτές


vouli

Μιλάμε για την ξεδιαντροπιά στο μεγαλείο της. Και μάλιστα... αριστερή!

Το ΥΠΟΙΚ πέρασε διάταξη που δίνει αναδρομικά συνταξιούχους βουλευτές, την ώρα που στο τραπέζι των δανειστών παζαρεύεται το ποσό της νέας μείωσης στις συντάξεις. Η επίμαχη διάταξη με την οποία το Δημόσιο αποδέχεται δικαστικές αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που δίνουν...
αναδρομική αύξηση (έως και 100.000 ευρώ ανά περίπτωση!) σε συνταξιούχους βουλευτές περιλαμβάνεται σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών.

Με την εν λόγω διάταξη, οι συντάξεις των βουλευτών θα πρέπει να αυξηθούν, αναδρομικά από το 2008 και να ακολουθήσουν τις μισθολογικές αυξήσεις που δόθηκαν τότε με το νόμο 3691/08 στους δικαστικούς λειτουργούς, καθώς οι συντάξεις των βουλευτών υπολογίζονται κάθε φορά με τους εκάστοτε μισθούς των δικαστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε.Τ.», μπορεί η καταβολή των αναδρομικών να αφορά σε μικρό αριθμό συνταξιούχων βουλευτών, πλην όμως τα ποσά που προκύπτουν ανά περίπτωση είναι κατά μέσο όρο της τάξης των 100.000 Ευρώ. Από το ποσό αυτό θα αφαιρεθούν οι μειώσεις που έγιναν μετά το 2010 λόγω των Μνημονίων, αλλά παρά ταύτα η «καθαρή» μετά τις περικοπές αύξηση δεν θα είναι μικρότερη των 50.000 ως 60.000 Ευρώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: