Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

Τα σάρωσε όλα η Λεπέν στη Γαλλία - Τρίτος και καταϊδρωμένος ο Ολάντ (ΦΩΤΟ)


lepen

Με την λέξη… ΣΟΚ «καλωσόρισε» ο Γαλλικός Τύπος την ιστορική νίκη που κατέγραψε το Ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν στην εκλογική της περιφέρεια Νορ Πα Ντε Καλε, ενώ εξασφάλισε την πρωτιά σε 6 από τις 13 περιφέρειες της χώρας.

Στις κάλπες που στήθηκαν για τις περιφερειακές εκλογές με φόντο την...
τρομοκρατία το Εθνικό Μέτωπο επικράτησε με ποσοστό κατά μέσο όρο 28,6%, οι Ρεπουμπλικανοί του Νικολά Σαρκοζί με 27% και οι Σοσιαλιστές του Φρανσουά Ολάντ με 22,7%. Η πρόεδρος του FN χαιρέτισε το "εξαιρετικό αποτέλεσμα" στο βορρά και υποστήριξε την "αποστολή του για την επίτευξη της εθνικής ενότητας που χρειάζεται η χώρα", ενώ στο νότο, η Μαρεσάλ Λεπέν χαιρέτισε ένα "απολύτως ιστορικό ποσοστό", που σημαίνει όπως είπε "το τέλος ενός παλιού συστήματος". Παρά, την εκτόξευση των ποσοστών του Εθνικού Μετώπου, ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας και νυν ηγέτης των Ρεπουμπλικανών Νικολά Σαρκοζί απέκλεισε άμεσα οποιαδήποτε συμμαχία με τους Σοσιαλιστές ως ανάχωμα στην "εισβολή" της ακροδεξιάς στα περιφερειακά συμβούλια.

Με τον τίτλο "Σοκ" κυκλοφορούν σήμερα οι γαλλικές εφημερίδες Le Figaro και L'Humanite, και κάνουν λόγο για πολιτικό σεισμό. Η εφημερίδα Le Parisien/Aujourd'hui en France, 18 μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2017, βλέπει πλέον "Το Εθνικό Μέτωπο στις πόρτες της εξουσίας", ενώ για τη Liberation, το Εθνικό Μέτωπο "Πλησιάζει". Ο δεύτερος γύρος των περιφερειακών εκλογών έχει προγραμματιστεί για τις 13 Δεκεμβρίου.

sok1
sok2

www.elora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: