Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Γενικός Διευθυντής του υπ. Υγείας ελέγχεται, με εντολή Παπαγγελόπουλου, για διαφθορά!

Γενικός Διευθυντής του υπουργείου Υγείας ελέγχεται κατόπιν έγγραφης εντολής του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, αρμόδιου για τα θέματα Διαφθοράς, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου!
 
Αυτό προκύπτει από επίσημο έγγραφο που φέρνει αποκλειστικά στο φως σήμερα το YgeiaPress.gr...


Το έγγραφο, με ημερομηνία 28 Δεκεμβρίου 2015, έχει πρωτοκολληθεί στις 5 Ιανουαρίου 2016 και προέρχεται από τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης ο οποίος δίνει εντολή για "Συγκρότηση Μικτού Κλιμακίου Ελέγχου" και "διενέργεια ελέγχου καταγγελίας".

Όπως προκύπτει, στις 23 Οκτωβρίου 2015 ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης διαβίβασε στο υπ. Υγείας έγγραφο με τη σχετική καταγγελία κατά του Γενικού Διευθυντή. Ακολούθησε αντίστοιχο έγγραφο του υπουργού Υγείας στις 9 Νοεμβρίου όπως και του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας και του Σώματος Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.

Στο  πλαίσιο αυτό "συγκροτείται Μικτό Κλιμάκιο Ελέγχου στο οποίο συμμετέχουν η κα Ντινάκη Φωτούλα, Ειδικός Επιθεωρητής του Γραφείου Γενικού Επιθεωρητού Δημόσιας Διοίκησης, η κα Νιώτη Γαρυφαλιά - Στυλιανή, Επιθεωρητής ΣΕΥΥΠ και η κα Λυριωτάκη Μαρία - Νίκη Β. Επιθεωρητής - Ελεγκτής  με αντικείμενο τον έλεγχο της συνημμένης στα ανωτέρω σχετικά έγγραφα καταγγελίας σε βάρος Γενικού Διευθυντού του Υπουργείου Υγείας. 
Το Μικτό Κλιμάκιο Ελέγχου με την ολοκλήρωση του ελέγχου θα υποβάλλει Έκθεση ελέγχου στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης για τις δικές του περαιτέρω ενέργειες". 

Το έγγραφο αυτό, με την υπογραφή του Λ. Ρακιντζή, κοινοποιείται στον υπουργό Υγείας Α. Ξανθό, στον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλο αλλά και στη Γενική Γραμματεία για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς!

Από το περιεχόμενο του συγκεκριμένου εγγράφου δεν προκύπτει τι ακριβώς αφορά η καταγγελία η οποία επισυνάπτεται πάντως στο σχετικό φάκελο ενώ δεν αναφέρεται και το όνομα του Γενικού Διευθυντή που ελέγχεται. Σύμφωνα με το οργανόγραμμά του, το Υπουργείο Υγείας έχει τρεις Γενικές Διευθύνσεις: 1. Δημόσιας Υγείας και Υπηρεσιών Υγείας 2. Ανθρωπίνων Πόρων και Διοικητικής Υποστήριξης και 3 Οικονομικών Υπηρεσιών.  
ΣΜΑΡΑΓΔΑ ΚΟΚΚΟΡΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: