Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Δυστυχώς θα έχει και συνέχεια!!! Δεν τελειώνει εδώ το παραμύθι!!!Αξίζει να διαβαστεί από αυτούς που δεν τα έζησαν ..και πετάνε... Στα σύννεφα

Qua Simodos 
 
ΤΟΞΕΡΩ ΟΤΙ ΣΑΣ ΕΠΡΙΞΑ ΑΛΛΑ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΤΟ ΕΞΙΣΤΟΡΗΜΑ ΜΟΥ!!! 
 
Ίσως κάποιους να τους ενοχλεί που γράφω άστικτο τα κείμενά αυτά αλλά ειλικρινά δεν ξέρω
πότε και που να βάλω κώμα, άνω τελεία, ψιλή, δασεία, περισπωμένη και γενικότερα το σύνολο των σημείων στίξεως!!! 

Ας έχει όμως, άλλωστε τις πιο πολλές φορές δεν χρειάζονται ενώ μερικές φορές ένα λάθος κώμα μπορεί να σου καταστρέψει όλη τη σύνταξη!!! Με δύο μμ και όμικρον, μάλιστα, το κόμμα, ακόμα και αυτή που με σαράντα χρόνια εργασίας τη βλέπεις σαν όνειρο απατηλό!!! 
 
Ας πάμε όμως ξαναματαπάλι στο Μητσοτακέικο από κει που μείναμε στην προηγούμενη εξιστόρησή μου!!!...
 
Είχαμε μείνει στον πολύ μακιαβελικό τρόπο που ο Αντρέας ξεφορτώθηκε τον Γέρο-Καραμανλή έβγαλε τον Σαρτζετάκη ΠτΔ και κέρδισε τις εκλογές του 1985 και νόμισε ότι με αυτό τον τρόπο ξεζαλώθηκε τον πιο επικίνδυνο πολιτικό του αντίπαλο!!!
 
Όπως ήταν φυσικό στη ΝΔ ξέσπασε μια νέα κρίση εσωστρέφειας –την οποία την καλλιέργησε εντέχνως ο Αντρέας μέσω του πανίσχυρου τότε τύπου που χάρις το άφθονο χρήμα που διέθετε στην Ελλάδα η ΕΟΚ (το πλήρες σύνθημά του ήταν ΕΟΚ & ΝΑΤΟ το ίδιο ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ) τους μπούκωνε το στόμα και τον αποθέωναν νυχθημερόν προωθώντας ταυτόχρονα και τον υποδαυλισμό του Μητσοτάκη με την προώθηση του Κωστή Στεφανόπουλου να κάνει μομφή κατά του προέδρου της ΝΔ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ και να αποχωρήσει με 10 βουλευτές από το κόμμα στις 6 Σεπτεμβρίου 1985 και να ιδρύσει τη (ΔΗ.ΑΝΑ.). Φυσικά στην πρεμιέρα του κόμματός ήμουν κατ αποκλειστικότητα παρόν στα γραφεία του Ακαδημίας 68 ή 70 (δεν θυμάμαι καλά) όπου παρουσίασε τη διακήρυξη του νέου κόμματός του (ΔΗΑΝΑ) πιστεύοντας ότι λόγω της παρουσίας πάμπολλων δημοσιογράφων την επομένη θα ήταν στα πρωτοσέλιδα όλων των εφημερίδων με διθιραμβικά άρθρα!!! 
 
Αλλά φευ!!! 
 
Άλλαι αι βουλαί του Κωστή άλλαι όμως και των εφημερίδων!!! Κάτι μικρά μονόστηλα καταχωνιασμένα στις εσωτερικές σελίδες και τίποτε άλλο!!! Πάνε οι χαρές πάνε τα πανυγύρια!!! Έπεσε μαύρη μαυρίλα στο κόμμα αλλά πλέον επιστροφή δεν υπήρχε!!! 
 
Δήλωσε το κόμμα του στη βουλή και μια βδομάδα είπε να κάνει απολογισμό των έργων του σε συνέντευξη τύπου πάλι στα γραφεία του της Ακαδημίας 68 ή 70 αλλά ουαί ημίν ή υμίν (πάρτε το όπως θέλετε) οι δεκάδες μεγαλόσχημοι δημοσιογράφοι της προηγούμενης φοράς τον τίμησαν με την απουσία τους και μόνον εγώ μεγαλοεπώνυμος με 2-3 τριτοκλασάτους ειδησεογράφους ήμασταν παρόντες!!!
 
Περιττό να σας πως πως την επομένη οι φυλλάδες δεν ανέφεραν καν τον απολογισμό του μεγάλου αρχηγού της ΔΗΑΝΑ, παρ΄όλο που ο αρχηγός είχε κανει τη συνταρακτική αποκάλυψη ότι «σεις οι δημοσιογράφοι παίρνετε πιο πολλά για όσα δεν γράφετε παρά για όσα γράφετε»!!! Όχι πως αυτό είναι ψέμα ειδικά εκείνη την εποχή αλλά δεν έπρεπε να το πει!!! Του έκανα νόημα να ανασκευάσει αλλά δεν έγινα αντιληπτός και έτσι έμεινε!!!
 
Αυτό ήταν το πολιτικό τέλος του φιλόδοξου σωτήρα της πατρίδας Κωστή Στεφανόπουλου!!! Έκτοτε πήρε μέρος στις εκλογές του 1989 Ιούνιο και Νοέμβριο αλλά ατύχησε στις εκλογές του Απρίλη του 1990 αξιώθηκε να βγάλει το κόμμα του βουλευτή αλλά στο υπόλοιπο Αττικής τον γνωστό ΚΑΤΣΙΚΗ ο οποίος μεταπήδησε αμέσως στη ΝΔ του ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ που παρ΄ όλο το 48% που είχε πάρει κατόρθωσε να βγάλει μόνο 150 βουλευτές (ένεκα του εκλογικού νόμου Κουτσόγιωργα) και έτσι να κάνει ο Μητσοτάκης με 150+1 την κυβέρνησή του που επί τριάμισυ χρόνια κυβέρνησε μέχρι που τον γκρέμισε ο Σαμαράς με τον Συμπιλίδη το 1993!!!
 
Έτσι τελείωσε το κεφάλαιο της ρήξης με τον Στεφανόπουλο αλλά ο Μητσοτάκης μένοντας πλέον στη ΝΔ χωρίς πριονιστές της καρέκλας του ένα μόλις χρόνο μετά την ανάληψη της αρχηγίας άρχισε να φέρνει το κόμμα στα μέτρα του και να κάνει σκληρή αντιπολίτευση στον Αντρέα!!!
 
Βέβαια να θυμίσουμε ότι τον βοήθησε και το σκάνδαλο ΚΟΣΚΩΤΑ το 1988 που του έδωσε πολλούς πόντους!!!
 
Μάλιστα συμμετείχε σε μια διαδήλωση-πορεία (κατσαρόλα τύπου Αργεντινής) από τα προπύλαια μέχρι τη βουλή στα τέλη του 1998 ζητώντας εκλογές εδώ και τώρα!!!
 
Ο Αντρέας όχι μόνο φοβήθηκε την εντυπωσιακή πλέον αποδοχή του Μητσοτάκη από την κοινωνία αλλά κυριολεκτικά τα έκανε πάνω του!!! Έδωσε τότε εντολή στον Κουτσόγιωργα και έκανε τον περίφημο εκλογικό νόμο που για να κάνει το πρώτο κόμμα αυτοδυναμία έπρεπε να πάρει το 60% του εκλογικού σώματος ενώ επιβραβευότανε το δεύτερο κόμμα!!! Κι όλα αυτά μόνο και μόνο για να μην τον συντρίψει ο μισητός του αντίπαλος που άκουγε στο όνομα ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ!!!
 
Δυστυχώς θα έχει και συνέχεια!!! Δεν τελειώνει εδώ το παραμύθι!!!>

Δεν υπάρχουν σχόλια: