Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΩΤΗΡΙΑ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ - Η χώρα βυθίζεται και οι Τσίπρας-Μητσοτάκης… στον κόσμο τους!!!

tsiprasmitsotakis2

Ούτε σε αυτή την ύστατη ώρα, που η Ελλάδα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού, που κινδυνεύει να αποκλειστεί από την ευρωπαϊκή ζώνη ελεύθερης κίνησης των πολιτών, την λεγόμενη Σένγκεν, με ότι αυτό συνεπάγεται, την ώρα που ο κόσμος έχει βγει στους δρόμους για να σώσει σημαντικά κεκτημένα που είναι έτοιμα να καταρρεύσουν, ούτε τώρα, η πολιτική ηγεσία του τόπου δεν μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων...


Η χθεσινή πρώτη μονομαχία μεταξύ Τσίπρα – Μητσοτάκη ήταν προβλέψιμη και κάκιστη. Και οι δύο είχαν σαν στόχο να κερδίσουν τις εντυπώσεις, χρησιμοποιώντας διάφορα «τσιτάτα» όπως… «Καλούμαστε να καθαρίσουμε τα άπλυτά σας» από τον κ. Τσίπρα για να απαντήσει ο Κυριάκος ότι «είστε η πιο επιβλαβής Κυβέρνηση που είχε ο τόπος». Όλα αυτά μόνο καλό δεν κάνουν στην Ελλάδα. Η έπαρση στα λεγόμενα του Πρωθυπουργού με την αντίστοιχη έπαρση και ψυχραιμία του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, είναι αν μη τι άλλο τραγικές συμπεριφορές σε μια χώρα που αργοπεθαίνει…

Τσίπρας: Περιμένουμε τις προτάσεις σας 

Κάλεσμα στα κόμματα της αντιπολίτευσης να πάρουν ξεκάθαρη θέση για το ασφαλιστικό απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την έναρξη της ομιλίας του στη Βουλή στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση. Υπογράμμισε ότι υπάρχει δυνατότητα εξεύρεσης ισοδύναμων μέτρων, διαμηνύοντας εκ νέου ότι δεν μπορούν να υπάρξουν μειώσεις στις συντάξεις. «Η ανάγκη για μεταρρύθμιση που θα καθιστά βιώσιμο το ασφαλιστικό μας σύστημα ξεπερνά τη συμφωνία δεν είναι υποχρεωτικό να γίνουν νέες περικοπές συντάξεων. Πάντα υπάρχει η δυνατότητα εξεύρεσης ισοδυνάμων» είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην έναρξη της ομιλίας του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στην Βουλή, για το Ασφαλιστικό, είπε ότι η σημερινή συζήτηση διεξάγεται με πρωτοβουλία της κυβέρνησης και υπογράμμισε ότι όλα τα κόμματα οφείλουν να πάρουν θέση σε ένα μείζον θέμα όπως αυτό της βιωσιμότητας του Ασφαλιστικού συστήματος. Τόνισε ότι στο ερώτημα «αν οι επόμενες γενιές θα έχουν κοινωνική ασφάλιση δεν χωρούν υπεκφυγές, ούτε κρυφτό». Είπε ότι το Ασφαλιστικό σύστημα της χώρας δεν είναι βιώσιμο «και αν δεν πάρουμε μέτρα θα καταρρεύσει». Την μη βιωσιμότητα του Ασφαλιστικού την απέδωσε στην «λεηλασία επί 40 χρόνια των Ταμείων από τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ», στην δημογραφική κατάσταση της χώρας, και στις «πολιτικές επιλογές στα χρόνια της κρίσης που οδήγησαν στην μείωση του ΑΕΠ κατά 25% και στην εκτόξευση του ποσοστού της ανεργίας από το 7% στο 25%». Ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος σε όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης και πρωτίστως σε εκείνα που είχαν την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας, τα προηγούμενα χρόνια έθεσε ερωτήματα με πρώτο «αν εκτός από δημαγωγία, έχουν κάποια πρόταση να καταθέσουν εκείνοι που δημιούργησαν το πρόβλημα, λεηλάτησαν τα Ταμεία και δημιούργησαν ?μαύρες τρύπες" σε αυτά στα χρόνια της κρίσης».

«Θα στηρίξετε την συμφωνία της κυβέρνησης με τους εργοδοτικούς φορείς για αύξηση της εισφοράς τους, ή θα συμπαραταχθείτε με το ΔΝΤ και τις ιδεοληψίες του που θα οδηγήσουν σε νέες περικοπές συντάξεων, δίπλα στις 12 προηγούμενες που οι συνταξιούχοι έχουν υποστεί;» ήταν το δεύτερο ερώτημα που απηύθυνε ο κ. Τσίπρας και υπογράμμισε πως η πρόταση της κυβέρνησης δεν προβλέπει περικοπές συντάξεων.

Μητσοτάκης: Δηλητηριάζετε την κοινωνία 

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση με αιχμές για τις προεκλογικές της δεσμεύσεις αναφορικά με τις συντάξεις και τους μισθούς εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της Βουλής, όπου διεξάγεται η προ Ημερησίας Διατάξεως συζήτηση για το ασφαλιστικό. O αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για ταξική αντίληψη, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι η πρόταση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό δεν είναι κοστολογημένη.

Σχολιάζοντας την εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους στη διακυβέρνηση επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι «ο απολογισμός είναι ο εξής: είστε η πιο επιβλαβής κυβέρνηση στην ιστορία της μεταπολιτευτικής Ελλάδας». «Οδηγήσατε τη χώρα στα όρια της εξόδου από την Ευρωζώνη, κλείσατε τις τράπεζες και επιλέξατε να διοργανώσετε μια φιέστα», είπε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό. «Αν δεν είχαν μεσολαβήσει οι εκλογές του περασμένου Γενάρη τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα για τη χώρα», είπε στη συνέχεια και με αφορμή το ασφαλιστικό και την ανάγκη να καταστεί βιώσιμο, στην οποία επιμένει η κυβέρνηση, απαντά: «Όταν τάζατε τη 13η σύνταξη δεν τα ξέρατε αυτά;»

Και συνέχισε: «όταν μιλούσατε για το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης; την κατάργηση με ένα νόμο του μνημονίου; Ο κατάλογος είναι ατελείωτος» και τον κατηγόρησε ότι επιλέγει τον διχασμό των Ελλήνων. «Δηλητηριάζετε την κοινωνία με ταξικό μίσος, μας πάτε πολύ πίσω σε εποχές διχασμού που τόσο στοίχισαν στην πατρίδα μας». Όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ «στο τέλος του 2014 δεν υπήρχε κανένα δημοσιονομικό αίτημα για περικοπές των συντάξεων παρά μόνο για ρήτρα μηδενικού ελλείμματος για τις επικουρικές συντάξεις και τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις», ενώ χαρακτήρισε το παρόν σχέδιο μια στρεβλή και πολύ χειρότερη εκδοχή του νόμου 3863, του νόμου Βρούτση δηλαδή. Στη συνέχεια τόνισε ότι το σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό δεν είναι κοστολογημένο, κατηγορώντας την ότι «η άρνηση και η αδυναμία σας να το κοστολογήσετε καθυστερεί τη διαπραγμάτευση». Παράλληλα έκανε λόγο για ένα σχέδιο που «τιμωρεί την εργασία και τη δημιουργία» και το οποίο «μεταθέτει το πρόβλημα για το μέλλον». Σύμφωνα με τον Κ. Μητσοτάκη «υπονομεύει την έννοια της ασφαλιστικής συνείδησης», την οποία επικαλέστηκε στην ομιλία του ο πρωθυπουργός, και «μετατρέπει το ασφαλιστικό σύστημα σε προνοιακό». Ακόμα είπε ότι «κηρύσσει ένα πόλεμο γενιών», «πολεμά τη δημιουργική Ελλάδα» και «δείχνει μια ταξική αντίληψη», η σύνδεση των εισφορών με το εισόδημα όπως παρουσιάζεται στο σχέδιο της κυβέρνησης.

www.elora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: