Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Super food: Αλκαλικές τροφές για να ισορροπήσετε φυσικά το σώμα σας

Προσπαθείτε να καθιερώσετε αλκαλική διατροφή;

Είναι πιο εύκολο όταν ξέρετε ποιες τροφές βοηθούν το σώμα σας για να μείνετε σε αλκαλική κατάσταση. Ένας γενικός κανόνας είναι ότι μπορείτε να φάτε τα τρόφιμα αυτά χωρίς να ανησυχείτε για οποιαδήποτε όξινη επίδραση που θα έχουν, αν και μερικοί είναι πιο αλκαλικοί από  άλλους.

Δεν είναι απαραίτητο να τρώτε μόνο αλκαλικές τροφές, προκειμένου να φτάσετε τα επίπεδα του pH του σώματος να είναι αλκαλικό και ένα ορισμένο ποσοστό των τροφίμων μπορεί να είναι όξινο.


Δείτε τα κορυφαία στατιστικά στοιχεία...

(όπου δεν αναφέρεται διαφορετικά ισχύει ανά 100g)



1. Αμύγδαλα & Almond Milk

Τα Αμύγδαλα κατατάσσονται με συνέπεια στον κατάλογο των πιο υγιεινών τροφών για να καταναλώνει κανείς, έτσι δεν είναι έκπληξη ότι είναι μια αλκαλική τροφή. Έχουν επίσης συνδεθεί με αύξηση μυών,μείωση των επιπέδων της χοληστερόλης, και είναι σε θέση να βοηθήσουν με την απώλεια λίπους. Δεν χρειάζεται να τρώτε πολλά αμύγδαλα για να απολαύσετε τα οφέλη τους, αλλά κάνουν ένα κάλο σνακ που μπορείτε να πάρετε οπουδήποτε και μπορεί να σας βοηθήσει ανάμεσα στα γεύματα.

2. ΑΜΑΡΑΝΘΟΣ-Amaranth

Αυτός είναι ένα σπόρος,που πολλοί άνθρωποι δεν είναι εξοικειωμένοι, αλλά κάνει μια μεγάλη προσθήκη σε οποιοδήποτε πρόγραμμα διατροφής, αλκαλικά εστιασμένο.Εκτός του ότι είναι μια αλκαλική τροφή, είναι επίσης γνωστή για σχετικά υψηλά επίπεδα πρωτεΐνης και είναι γεμάτο από βιταμίνες και ανόργανα συστατικά που είναι απαραίτητα για τη γενική υγεία.

3. Αγκινάρες

Οι αγκινάρες τρωγονται συχνά σε σαλάτες,αλλά υπάρχουν αρκετοί λόγοι για να τις προσθεσετε στο προσκήνιο της διατροφής σας. Ένας από τους λόγους είναι η αλκαλικότητα τους, βοηθώντας να αυξηθούν τα επίπεδα του pH του σώματός σας. Είναι επίσης γεμάτες από αντιοξειδωτικά, βοηθούν να καθαρίσει το συκώτι, και βοηθούν στην πέψη. Έτσι, έχοντας μια σαλάτα με φυλλώδη πράσινα και ολοκληρώνεται με ένα πλούσιο ποσό της αγκινάρας είναι μια καλή ιδέα.

4. Ρόκα

Εδώ είναι από τα πράσινα φυλλώδη που αξίζει να γνωρίσουμε.Η ρόκα χρησιμοποιείται συχνά ως μέρος μιας δίαιτας αποτοξίνωσης, και είναι γεγονός ότι είναι μια αλκαλική τροφή. Είναι γεμάτη από βιταμίνη Α και περιέχει μια εντυπωσιακή ποσότητα ασβεστίου.Συνήθως συνδέουν τα γαλακτοκομικά προϊόντα με το ασβέστιο, αλλά εδώ είναι ένα μη-γαλακτοκομικά τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι παίρνετε αρκετό ασβέστιο. Προσθήκη ρόκας λοιπόν στο καλάθι σας την επόμενη φορά που θα πάτε για ψώνια.

5. Σπαράγγια

Τα σπαράγγια έχουν αλκαλική επίδραση στον οργανισμό και  συμβαίνει να είναι ένα από τα ισχυρότερα τρόφιμα που μπορείτε να φάτε για αλκαλικότητα. Κάθε τροφή κατατάσσεται ανάλογα με το πόσο αλκαλική είναι και τα σπαράγγια είναι ένα από τα πολύ δυνατά. Αλλά ειναι πολύ περισσότερο απ’αυτό στο τραπέζι, συμπεριλαμβανομένων των αντιοξειδωτικών, τα θρεπτικά συστατικά και την αφθονία για αποτοξίνωση. Ας σημειωθεί ότι τα σπαράγγια έχουν και αντιγηραντική δράση,το οποίο είναι αρκετό για τους περισσότερους ανθρώπους για να αρχίσουν να προσθέτουν περισσότερο από αυτά στο μενού τους.

6. Αβοκάντο & λάδι αβοκάντο

Δεν είναι έκπληξη το γεγονός ότι το αβοκάντο είναι στη λίστα με τις πιο αλκαλικές τροφές. Τα αβοκάντο είναι πλούσια σε κάλιο, καθώς και υγιεινά λίπη.Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε λάδι αβοκάντο αντί των άλλων ελαίων που δεν παρέχουν κανένα όφελος αλκαλικό,ή ακόμη χειρότερα σχηματίζουν οξέα στο σώμα.


7. Βασιλικός

Μπορεί να μην έχετε σκεφτεί ότι τα βότανα και τα μπαχαρικά που χρησιμοποιείτε στο φαγητό σας να έχουν επίδραση στο πόσο όξινα ή αλκαλικά είναι τα επίπεδα του pH σας. Αλλά, όπως αποδεικνύεται, υπάρχουν καλά και κακά καρυκεύματα και μπαχαρικά. Ο βασιλικός συμβαίνει να είναι ένα από αυτά που σας βοηθά να σας κρατήσει αλκαλικό, έχει επίσης πολλά άλλα πράγματα,όπως τα φλαβονοειδή που περιέχει. Αυτά βοηθούν το σώμα να θεραπεύσει και ο βασιλικός σε γενικές γραμμές μπορεί να βοηθήσει με πολλές διαφορετικές περιοχές του σώματος.

8. Παντζάρια

Τα παντζάρια εχουν την περισσότερη προσοχή από ποτέ, και αυτό είναι ένα από τα τρόφιμα εκεί έξω που θα δράσει για να βοηθήσει να αυξήσει τα επίπεδα του pH σας. Ο λόγος είναι πως ειναι ένα σημαντικό λαχανικό για να συμπεριλάβετε στο οπλοστάσιό σας, επειδή είναι μια από τις μόνες πηγές του φυτοθρεπτικού βηταλαϊνη, που έχει αντικαρκινικές ιδιότητες. Προσθέστε τα σαν μια άριστη σαλάτα.

9. Μπρόκολο

Αυτά είναι η πεμπτουσία στην υγιεινή διατροφή και είναι εύκολο να καταλάβουμε ότι είναι μια αλκαλική τροφή. Το μπρόκολο είναι ένα από εκείνα τα λαχανικά που πρέπει να κάνει μια επιπλέον προσπάθεια για να πάρει περισσότερα από αυτό το σύστημά σας. Μερικοί άνθρωποι τρώνε μπρόκολο κάθε μέρα ως ένας τρόπος για να διατηρηθεί η καλή υγεία.Μπορείτε να το τρωτε πολλές φορές την εβδομάδα, με 3 ή 4 φορές να είναι ένας καλός κανόνας.

10. Λαχανάκια Βρυξελλών

Έχει αποδειχθεί ότι είναι σε θέση να βοηθήσουν το σώμα να σπάσει τα λιπαρά που προκαλούνται από τα οξινα τρόφιμα και να  αυξήσουν τα επίπεδα του pH σας και σας βοηθά να διατηρηθεί μια αλκαλική κατάσταση. Εκτός από αυτό, είναι επίσης γεμάτα με βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες, έτσι ώστε να κάνει ένα σούπερ πιάτο σε κάθε γεύμα. Είναι καλύτερο να τα τρώτε φρέσκα ή στον ατμό.

11. Φαγόπυρος

Ο Φαγόπυρος εχει  πολλούς οπαδούς,που αποφευγουν την γλουτένη. Είναι επίσης μια αλκαλική τροφή, ώστε να μπορείτε να φάτε χωρίς να ανησυχείτε αν θα είναι όξινο στο σύστημά σας. Είναι επίσης μια εκπληκτικά καλή πηγή πρωτεΐνης και έχει ένα αξιοπρεπές ποσό σιδήρου.Εάν δεν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ το φαγόπυρο στη μαγειρική σας πριν, υπάρχουν πολλές συνταγές διαθέσιμες στο διαδυκτιο.

12. Λάχανο

Εκτός από την αλκαλικότητα του, έχει επίσης αποδειχθεί ότι είναι πολύ αποτελεσματικό στην πρόληψη καθώς και την αντιστροφή ορισμένων μορφών καρκίνου.Προσθέστε σε αυτό την περιεκτικότητα σε ίνες και το χαμηλό φορτίο θερμιδικής αξίας  και αυτός είναι ένας νικητής για κάθε δίαιτα εκεί έξω.


13. Καρότο

Τα καρότα είναι καλό για τα μάτια, αλλά η συνολική τους επίδραση είναι επίσης μια πολύ αλκαλική τροφή. Αυτό που τα καθιστά διπλά καλό για να τα φάτε, είναι νόστιμα και στον ατμό, ώστε να είναι πιο εύκολο να μασηθούν. Εκτός από τη συνδρομή στα μάτια, τα καρότα έχουν επίσης πολλές βιταμίνες, φυτικές ίνες και κάλιο.Γι ‘αυτό, όπως ο Bugs Bunny,φροντίστε να πάρετε τη δόση του καρότου κάθε λίγο και λιγάκι.

14. Κουνουπίδι

Το κουνουπίδι είναι στην ίδια οικογένεια λαχανικών, όπως το μπρόκολο και τα λαχανάκια Βρυξελλών, και μοιράζεται πολλά από τα ίδια υγιή χαρακτηριστικά, όπως το ότι είναι μια αλκαλική τροφή. Έχει ένα καλό ποσό των ινών, και αυτό είναι μια μεγάλη πηγή βιταμίνης C. Είναι επίσης πολύ εύκολο να προετοιμαστεί, αλλά για να κρατήσει τόσο πολύ από την αλκαλική φύση του, να τρώγεται ωμό σε σαλάτες ή στον ατμό.

15. Σέλινο

Εκτός του ότι είναι μια αλκαλική τροφή έχει επίσης πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες, και μπορεί να βοηθήσει το σώμα σας με μια σειρά από διαφορετικά προβλήματα. Αν δεν σας αρέσει ωμό,αλέστε σε ένα μπλέντερ, ενώ μπορείτε να κάνετε μια πράσινη smoothie. Επίσης, ταιριάζει καλά σε ένα smoothie φρούτων, προσθέτοντας λίγο καυτερή γεύση χωρίς να επισκιάζει τις γεύσεις των φρούτων.

16. Chia

Μπορεί να νομίζετε ότι αυτά τα μικρά σπόρια, δεν θα μπορούσαν να ήταν μια τέτοια διατροφική γροθιά, ή δεν έχουν οποιαδήποτε επίδραση στα επίπεδα του pH του σώματός σας, αλλά αποδεικνύεται ότι βοηθούν με την αλκαλικότητα τους. Σκεφτείτε να τα προσθέσετε σε μια σούπα από λαχανικά,ή σε ένα smoothie για να σας βοηθήσει να διατηρήσετε την αλκαλική σας κατάσταση. Να είσαι δημιουργικοί!

17. Σχοινόπρασο

Ήρθε η ώρα να αυξήσετε την πρόσληψη του σχοινόπρασου και δεδομένου ότι δεν βρίσκεται εύκολα, πρέπει να το αναζητήσετε.

18. Cilantro – Κόλιανδρος 

Εδώ είναι ένας άλλος φανταστικός τρόπος για να προσθέσετε μεγάλα ποσά γεύσης στο πιάτο σας, ενώ παράλληλα θα βοηθήσει να ανατρέψει το σώμα σας προς την κατεύθυνση να είναι και να παραμείνει αλκαλικό. Μπορεί να βοηθήσει με την χοληστερόλη, την αναιμία, και την πέψη. Είναι αρκετά εύκολο να το χρησιμοποιήσετε στο μαγείρεμα σας, και μπορείτε να πάρετε ακόμη και το βότανο για το σπίτι σας και να το αναπτύξετε οργανικά. Δεν υπάρχει καμία ανάγκη να τρώτε μεγάλες ποσότητες από αυτό, αφού συνδυάζετα αρμονικά με άλλα τρόφιμα που βρίσκονται σε αυτή τη σελίδα.


19. Καρύδα

Η καρύδα είναι μια τέτοια φυσική τροφή που δεν είναι καμία έκπληξη ότι πολλά από αυτά που περιέχει είναι καλά για σας. Τα οφέλη για την υγεία από γάλα καρύδας, το χυμό, και την σάρκα είναι όλα τεκμηριωμένα και τώρα μπορείτε να προσθέσετε και αλκαλικότητα στον κατάλογο των χαρακτηριστικών. Είναι μερικές φορές δύσκολο να σκεφτείτε τρόπους για να προσθέσετε περισσότερη καρύδα στη ζωή σας, από τη στιγμή που θα θέλετε να αποφύγετε τα συσκευασμένα ροκανίδια καρύδας που χρησιμοποιείτε στο ψήσιμο. Θα επιμείνουμε σε προιόντα όπως το λάδι καρύδας, και φρέσκα σάρκα καρύδας, προκειμένου να αντληθούν τα οφέλη της.

20. Λάχανο

Προσθέστε και το επιβλητικό ποσό της βιταμίνης Α που περιέχει, καθώς και κατάλογο των άλλων βιταμινών και πολλά θρεπτικά συστατικά.

21. Αγγούρι

Είναι αλκαλικό και περιέχει τόσο πολύ νερό που είναι μια πολύ καλή πηγή ενυδάτωσης. Κρατήστε τις φλούδες του για καλύτερα αποτελέσματα.

22. Κύμινο

Το κύμινο είναι ένα από εκείνα τα μπαχαρικά που έχετε στο σπίτι σας για το μαγείρεμα. Αν το έχετε ήδη χρησιμοποιήσει πολλές φορές, απλά συνεχίστε έτσι, αλλά αν δεν είστε πολύ εξοικειωμένοι με αυτό, ήρθε η ώρα να το προσθέσετε στο καλάθι σας την επόμενη φορά που θα είστε έξω για ψώνια. Είναι ένα μπαχαρικό που μπορεί πραγματικά να βοηθήσει το σώμα σας να εξουδετερώσει τα όξινα τρόφιμα που τρώτε, πράγμα που σημαίνει ότι διπλασιάζεται όταν το χρησιμοποιείτε σε συνδυασμό με λαχανικά και άλλες αλκαλικές τροφές.

23. Dandelion

Θα πρέπει ακριβώς να ξεπεράσω το γεγονός ότι αυτό θεωρείται ενοχλητικό ζιζάνιο στους περισσότερες χλοοτάπητες. Το λουλούδι και η ρίζα είναι και τα δύο πολύ θρεπτικά, καλό είναι να ξεκινήσετε την ενσωμάτωση του στο γεύμα, αξίζει τον κόπο. Είναι μια αλκαλική τροφή, χωρίς αμφιβολία, και έχει επίσης μια αποτοξινωτική επίδραση στον οργανισμό. Ένα άλλο μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι μπορεί να μειώσει την αρτηριακή σας πίεση, τόσο πολύ έτσι ώστε να βρει το δρόμο του επάνω στον κατάλογό μας.

24. Μελιτζάνα

Η Μελιτζάνα είναι ένα ευέλικτο λαχανικό για να προσθέσετε στο καλάθι αγορών σας κάθε φορά που κανετε ψώνια. Παρέχει επίσης μια αλκαλική επίδραση, και είναι μία από τις τροφές που μπορείτε να φάτε όσο θέλετε. Είναι χαμηλά σε θερμίδες, θα σας βοηθήσει να χορτάσετε και να νιώθετε πλήρεις, και θα βοηθήσει στην εξισορρόπηση από τα όξινα τρόφιμα που τρώμε κάθε μέρα. Και μιλάμε για  έναν τόνο συνταγών, είναι ένα από τα πιο δημοφιλή λαχανικά, με πιάτα και συνταγές σε αφθονία.


25. Αντίδι

Αυτή είναι η πρώτη φορά που το αντίδι μπαίνει σε μία από τις λίστες μας, κατατάσσονται μαζί με τα “πράσινα φυλλώδη λαχανικά». Αλλά η αλκαλική ισχύς του είναι αρκετά υψηλή ώστε να δώσει τη δική μας πιστοληπτική ικανότητα. Μπορεί να είναι λίγο πικρό για μερικούς ουρανίσκους, ενώ άλλοι προτιμούν τη γεύση, επειδή κλονίζει τα πράγματα από το συνηθισμένο σπανάκι και μαρούλι. Δεν έχει σημασία πόσο θα καταλήξετε να τρώτε, είτε σε μια σαλάτα ή σε ένα πράσινο smoothie.

26.  Σπόροι λιναριού

Υπάρχουν πολλά οφέλη για το λινάρι, τόσο με τη μορφή σπόρων,όσο και σε μορφή ελαίου και ένα από αυτά είναι η ικανότητά του να βοηθήσει την παραμονή σε ένα αλκαλικό σώμα.Οι σπόροι είναι εύκολο να τους πασπαλίζουμε σε οποιοδήποτε πιάτο και δεν έχουν ιδιαίτερη γεύση, έτσι ώστε να μπορείτε να τα προσθέσετε χωρίς να ανησυχείτε για την αλλαγή της δυναμικής του γεύματός σας. Συνδυάζουν επίσης εύκολα σε ένα smoothie.

27. Σκόρδο

Το σκόρδο είναι από καιρό γνωστό ότι είναι ένα τρόφιμο καθαρισμού, και που μπορεί να προσθέσει γεύση σε ένα γεύμα, αλλά βοηθά επίσης εάν προσπαθείτε να ακολουθήσετε μια αλκαλική διατροφή. Είναι μια μεγάλη βοήθεια στην καταπολέμηση του καρκίνου και βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Επίσης, βοηθά στην αποτοξίνωση του οργανισμού, έτσι παίρνετε πολλαπλά οφέλη μόνο με την προσθήκη περισσότερου σκόρδο στο μίγμα. Yum!

28. Τζίντζερ

Τζίντζερ είναι μια ρίζα που είναι όλο και πιο δημοφιλής καθώς περισσότεροι άνθρωποι συνειδητοποιούν όλα τα οφέλη για την υγεία τους.Το Τζίντζερ είναι ένα superfood, και έχει αποτοξίνωτικες ιδιότητες. Είναι επίσης μια αλκαλική τροφή, γι ‘αυτό είναι κάτι που μπορείτε να προσθέσετε σε ένα γεύμα και να ξέρετε ότι  βοηθάτε να είναι αλκαλικό για σας. Υπάρχουν επίσης πολλές συνταγές  που περιλαμβάνουν τζίντζερ ως συστατικό.

29. Γλουτένη – Ψωμί 

Με την τάση χωρίς γλουτένη,να αυξάνεται είναι όλο και πιο εύκολο να βρείτε προϊόντα χωρίς γλουτένη, όπως ψωμί στα καταστήματα, και αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να πάρετε τη γεύση και την υφή του ψωμιού χωρίς να χρειάζεται να έχει συμβάλει στην οξύτητα σας. Αν και αυτό δεν μπορεί να είναι αλκαλικό εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος που είναι τα αγγούρια και το σπανάκι, είναι ελαφρώς αλκαλικό έτσι θα γείρει την πλάστιγγα υπέρ σας. Θα παρατηρήσετε ότι όλες οι αλκαλικές τροφές στη λίστα μας είναι επίσης χωρίς γλουτένη.

30. Κατσικίσιο Γάλα

Μπορεί να έχετε παρατηρήσει ότι ο κατάλογος των αλκαλικών τροφίμων στερείται γαλακτοκομικών προϊόντων, εκτός από αυτό.Το Κατσικίσιο γάλα είναι διαφορετικό από το αγελαδινό και είναι καλύτερα ανεκτό από τους περισσότερους ανθρώπους. Αντιδρά επίσης με διαφορετικό τρόπο στο σώμα από ότι το αγελαδινό, ενώ το αγελαδινό γάλα είναι όξινο, το κατσικίσιο,είναι ελαφρώς αλκαλικό. Έτσι, ενώ δεν θα κάνει μια τεράστια διαφορά, μπορείτε να πιείτε χωρίς να ανησυχείτε για την οξύτητά του.


31. Γκρέιπφρουτ

Εδώ είναι ένα τρόφιμο σούπερ σταρ που εμφανίζεται σε όλες τις χώρες. Είναι ένα superfood, βοηθά να χάσετε βάρος με την ενίσχυση του μεταβολισμού σας, και είναι ακόμα ένα από τα υγιέστερα τρόφιμα στη Γη. Λοιπόν, τι άλλο μπορεί να κάνει αυτό το θαύμα; Χαμηλός δείκτης ζάχαρης ,το κάνει ένα φρούτο που μπορείτε να απολαύσετε, παρά την ξινή γεύση του, έχει αλκαλοποιητική επίδραση στον οργανισμό κάθε φορά που καταναλώνεται.

32. Φασολάκια

Τα φαασολάκια είναι ένα από τα πιο δημοφιλή λαχανικά, και συνήθως ένα δευτερεύον πιάτο για πολλές οικογένειες.Είναι μια αλκαλική τροφή που έρχεται επίσης με μια ωραία λίστα από άλλα οφέλη,πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνη C, και κάλιο. Επίσης, περιέχουν σιδήρο και ασβέστιο, οπότε υπάρχουν πολλοί λόγοι για να τα φάτε. Είναι εύκολο να μαγειρευτούν και έχουμε πολλές  συνταγές για να πάρετε ιδέες για το πώς να τα μαγειρεύετε.

33. Τσάι από βότανα

Για να σας βοηθήσει να παραμείνετε αλκαλικοί, θα πρέπει να αποφύγετε το κανονικό τσάι. Τακτικά μαύρο τσάι,έχει όξινη επίδραση στον οργανισμό, όπως και ο καφές, έτσι θα ισορροπήσετε με άλλα αλκαλικα,όπως το τζίντζερ,πράσινο τσάι ή χαμομήλι.Το εκπληκτικό είναι ότι το πράσινο τσάι έχει τόσα πολλά αντιοξειδωτικά, είναι ευεργετικό ρόφημα και κατά του καρκίνου.

34. Λαχανίδα (kale)

Εχει τόσα πολλά οφέλη για την υγεία, που πραγματικά λείπει σε όσους δεν το επιλέγουν.Είναι εφοδιασμενο με βιταμίνη Α και C ,βοηθαει στην καταπολέμηση του καρκίνου, και περιέχει πολλές φυτικές ίνες. Μια υπολογίσιμη δύναμη!

35. Φύκια

Αν δεν τρώτε σήμερα κάποια φύκια ή δεν λαμβάνετε ως συμπληρώματα φύκια, θα πρέπει να το ξαναδείτε. Μπορεί να βοηθήσει στην αποτοξίνωση του σώματος, και πηγαίνει πολύ σε μια καταπράσινη smoothie. Έχει επίσης ένα ωραίο μείγμα βιταμινών και ανόργανων συστατικών, και δεδομένου ότι προέρχεται από τον ωκεανό προσθέτει ένα κομμάτι ποικιλίας στα λαχανικά.

36. Πράσα

Τα πράσα χρησιμοποιούνται συχνά σε σούπες και άλλες συνταγές, επειδή προσθέτουν ένα κομμάτι στην  γεύση που την κάνει ακατανίκητη. Είναι μια αλκαλική τροφή, και επίσης ένα ωραίο μείγμα μεγάλης θρεπτικής αξίας. Υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C για λαχανικό, ενισχύει το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Αν και συνήθως δεν τρώγεται μόνο του,μπορείτε να τα μαγειρέψεται στον ατμό και να τα ανακατέψετε με τα υπόλοιπα λαχανικά για μια καλή ώθηση του pH.


37. Λεμόνι

Εχει τόσο ξινή γεύση και πολλοί νομιζουν ότι είναι όξινο. Αντιθέτως, παράγει μια αλκαλική αντίδραση στον οργανισμό, και είναι πολύ χαμηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη.Έχει επίσης μια επίδραση καθαρισμού στο πεπτικό σύστημα, καθώς και μια καλή δόση της βιταμίνης C ,έτσι είναι καλό να χρησιμοποιείται περισσότερο από αυτό κάθε ημέρα.

38. Φακές

Εκτός από την  αργή πέψη και την πρόσληψη ινών, είναι επίσης μια αλκαλική τροφή και έχει μια σειρά από βιταμίνες και ανόργανα συστατικά που φέρνει στο τραπέζι. Θα πάρετε το καλύτερο όφελος από το μαγείρεμα τους στο σπίτι αντί να αγοράζονται συσκευασμένες.

39. Μαρούλι

Ενώ πολλοί λένε ότι το μαρούλι στερείται θρεπτικής αξίας, συνεχίζει να παράγει αλκαλική επίδραση στον οργανισμό, έτσι δεν είναι εντελώς άχρηστο.Η βασική ιδέα εδώ είναι ότι αν τρώτε μαρούλι οποιουδήποτε είδους, παίρνετε φυτοθρεπτικά συστατικά και βοηθάτε το σώμα σας να πάρει και να παρανείνει στην αλκαλική πλευρά της κλίμακας του pH.

40. Lime

Όπως και το λεμόνι, το λάιμ έχει συχνά θεωρηθεί πως σχηματίζει οξέα, έχει όξινη γεύση,που οφείλεται στο κιτρικό οξύ. Αλλά ανεβάζουν το επίπεδο του pH προς τα πάνω, όταν καταναλώνονται, οπότε είναι μια καλή ιδέα να προσθέσετε ένα κομμάτι σε ένα ποτήρι νερό. Μπορεί να είναι δύσκολο να φάτε λάιμ με τον τρόπο που θέλετε να φάτε ένα πορτοκάλι, έτσι είναι καλύτερο να το χρησιμοποιήσετε ως συστατικό σε άλλα πιάτα.

41. Κεχρί

Κεχρί είναι ένας κόκκος που δεν περιέχει γλουτένη, και είναι μια δημοφιλής επιλογή για εκείνους που έχουν μια δίαιτα χωρίς γλουτένη.Είναι τόσο δημοφιλές ως υποκατάστατο για το σιτάρι, μπορείτε να κάνετε ψωμί και να το χρησιμοποιήσετε σε άλλες συνταγές που απαιτούν σιτάρι. Και σε αντίθεση με το σιτάρι είναι μια φυσική πηγή σιδήρου και έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη.

42. Μέντα

Η φρέσκια μέντα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσετε μια ξεχωριστή γεύση σε ένα πιάτο, και φέρνει επίσης ορισμένα διατροφικά οφέλη, καθώς περιέχεται στη λίστα μας με αλκαλικές τροφές. Δοκιμάστε να προσθέσετε 1-2 φύλλα σε ένα smoothie για αυτό το ξεχωριστό άρωμα που δίνει αυτή την φρέσκια γεύση που αφήνει ακόμα και στην αναπνοή σας.


43. Ροβίτσα (φασόλια)

Τα φασόλια έχουν συνδεθεί με τη μείωση της χοληστερόλης, πολεμώντας ορισμένους τύπους καρκίνου, καθώς συμβάλλουν στην αποφυγή ή την διαχείριση του διαβήτη. Είναι επίσης μια αλκαλική τροφή για το σώμα. Είναι μια καλή πηγή της αντιοξειδωτικής βιταμίνης C, η οποία έχει αποδειχθεί ότι συμβάλει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Οι χορτοφάγοι μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν ως μια φυσική πηγή σιδήρου.

44. Μπάμιες

Οι μπάμιες,με μοναδικό μείγμα βιταμινών και ανόργανων συστατικών είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί. Περιλαμβάνονται στην οικογένεια των τροφίμων που είναι αλκαλικά.

45. Ελαιόλαδο

Όλοι έχουμε ακούσει ότι το ελαιόλαδο είναι ένα από τα υγιέστερα λάδια.Αυτό είναι ένα λάδι που μπορείτε να περιχύνετε μια σαλάτα – κατά προτίμηση μια σαλάτα που γίνεται με όσα αλκαλικά λαχανικά  μπορείτε – ή να χρησιμοποιήσετε στη μαγειρική σας για να προσθέσετε επιπλέον οφέλη για την υγεία. Είναι κατάλληλο για την απώλεια βάρους, και μπορεί να ενεργήσει για την αποτοξίνωση του σώματος. Προσθέστε το σε ένα πράσινο smoothie για επιπλέον γεύση και καλά λιπαρά.

46. Κρεμμύδι

Τα κρεμμύδια είναι μια αλκαλική τροφή που μπορεί ήδη να τρώτε σε τακτά χρονικά διαστήματα. Απλά βεβαιωθείτε ότι τα τρώτε σε συνδυασμό με άλλα τρόφιμα αλκαλικά και όχι με τη χρήση τους ως καλύμματα για τα χάμπουργκερ και χοτ-ντογκ. Σοτάρετε τα στο λάδι της ελιάς και θα αυξήσει την αλκαλικότητα, αλλά μην τα ψήσετε. Τα κρεμμύδια είναι μια βάση σε πολλές συνταγές, απλά φροντίστε να χρησιμοποιήσετε φρέσκα κρεμμυδάκια, ώστε να μπορείτε να πάρετε το μεγαλύτερο όφελος από αυτά.

47. Μαϊντανός

Εδώ είναι ένας άλλος τρόπος για να προσθέσετε στην παρουσίαση του πιάτου σας, αλλά επίσης να βοηθήσει να κρατήσει το σώμα σας αλκαλικό. Αυτό το μικρό πράσινο χορτάρι βρίσκεται συνήθως δίπλα σε μπριζόλες, αλλά θα θελήσετε να αρχίσετε να το χρησιμοποιείτε για να κοσμούν περισσότερα veggie-ful πιάτα. Μια συμβουλή: Προσθέστε το σε ένα smoothie και θα καταλήξετε με αποτέλεσμα πιο φρέσκια γεύση, με περισσότερες βιταμίνες και ανόργανα συστατικά.

48. Μπιζέλια

Τα μπιζέλια είναι μια ακόμα αλκαλική τροφή. Απλά προσπαθήστε να τα κρατήσετε μακριά απο το βούτυρο, το οποίο θα προσθέσει μόνο μια όξινη τροφή στο μίγμα.


49. Πιπεριές

Δεν έχει σημασία το χρώμα και οι κόκκινες, κίτρινες και πράσινες πιπεριές κρατούν τα τα επίπεδα του pH σας επάνω. Είναι επίσης πολύ εύκολο να μαγειρευτούν,ενώ έχουν υπέροχη γεύση.  Όπως και πολλά από τα τρόφιμα σε αυτή τη λίστα έχουν πολλαπλά οφέλη, αποτελώντας μια μεγάλη πηγή βιταμίνης C, καθώς επίσης και βιταμίνης Α.

50. Ρόδι

Μπορεί να έχετε ακούσει για την τελευταία τάση στον πόσιμο χυμό ροδιού, και όπως αποδεικνύεται αυτό είναι ένα φρούτο που μπορείτε να απολαύσετε χωρίς να ανησυχείτε οτι είναι όξινο. Το ποσό του καλίου που περιέχει είναι αρκετά μεγάλη, και είναι επίσης μια καλή πηγή βιταμίνης C. Είναι τέλειο σε ένα smoothie, ή ως σνακ, ενώ βρίσκεστε εν κινήσει.

51. Κολοκύθα & Σπόροι κολοκύθας

Αυτό είναι ένα λαχανικό που μπορείτε να μαγειρέψετε όλο το χρόνο και να αποκομίσετε πολλά οφέλη για την υγεία σας, συμπεριλαμβανομένης την αλκαλική φύση του. Το καλύτερο μέρος είναι ότι οι σπόροι μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ένα σνακ, επειδή είναι επίσης αλκαλικοί. Αν χρειάζεται κατι πειστικό για να αρχίσετε να τρώτε περισσότερη κολοκύθα, απλά δείτε το εντυπωσιακό ποσό της βιταμίνης Α που περιέχει.

52. Quinoa

Η Quinoa γίνεται όλο και πιο mainstream, ως ένα από τα υγιέστερα τρόφιμα που μάλλον δεν τρώτε. Ο λόγος είναι ότι είναι τόσο ευέλικτο και εύκολο στη χρήση και έχει περισσότερες βιταμίνες και ανόργανα συστατικά από πολλά άλλα δημητριακά εκεί έξω. Είναι ένας σπόρος, και είναι χωρίς γλουτένη. Δεν είναι υπερβολικά αλκαλικό, αλλά αρκετά, έτσι ώστε δεν είναι ένα βήμα πίσω προς την οξύτητα, αλλά ένα μικρό βήμα προς την αλκαλικότητα. Ενημερωθείτε σχετικά με την quinoa και  βρείτε αγαπημένες σας συνταγές.

53. Ραπανάκι

Εχει αποδειχθεί οτι βοηθάει στην καταπολέμηση του καρκίνου, βελτιώνοντας παράλληλα την πέψη και την πρόληψη των καρδιακών παθήσεων. Έχει αποτοξινωτική επίδραση στον οργανισμό και μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση τόσο της αρτηριακής πίεσης,οσο και των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα. Προσθέστε και το γεγονός ότι βοηθά να κρατήσετε το σώμα σας αλκαλικό.

54. Κόκκινα φασόλια

Βρίσκονται συνήθως σε καταστήματα όπως τα φασόλια, θεωρούνται αλκαλικά, και αξίζουν μια θέση στο πιάτο σας. Θα ενισχύσουν τα επίπεδα σιδήρου σας, έχετε ένα καλό ποσό  ασβεστίου, και είναι μια εκπληκτική πηγή βιταμίνης C.


55. Σουσάμι

Δεν είναι τόσο αλκαλοποιητικό ώστε να αντισταθμίσει ένα μεγάλο κομμάτι των τροφίμων που σχηματίζουν οξέα. Αλλά εφ ‘ όσον κοιτάξτε το ποσό του σιδήρου,που αυτά τα μικρά παιδιά περιέχουν, καθώς και καλή πηγή πρωτεΐνης σε ένα μικρό σπόρο.

56. Σπανάκι

Εδώ είναι ένα αλκαλικό εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος που είστε πιθανώς ήδη πολύ εξοικειωμένοι.Είναι απο τα φυλλώδη πράσινα που είναι διαβόητα για τα οφέλη για την υγεία και δεν έχει τόση σημασία σε τι μορφή θα το φας, ωστε να  βοηθήσει το σώμα σας να μείνει αλκαλικό. Ένας από τους καλύτερους τρόπους που έχουμε βρει είναι να αγοράσετε σπανάκι και να το χρησιμοποιήσετε ως βάση για μια σαλάτα. Δεδομένου ότι υπάρχουν τόσα πολλά αλκαλικά λαχανικά είναι εξαιρετικά εύκολο να επινοήσετε μια σαλάτα που θα στείλει τα επίπεδα του pH σας στα ύψη.

57. Φασόλια λευκά

Όλα τα φασόλια μπαίνουν στην λίστα επειδή βρίσκονται στην αλκαλική πλευρά της εξίσωσης. Έχουν ένα εντυπωσιακό ποσό σιδήρου , περιέχουν ένα καλό ποσό ινών και είναι μια χαμηλού γλυκαιμικού δεικτη τρόφιμα. Είναι επίσης ένα πολύ ευπροσάρμοστο τρόφιμο και εμφανίζονται σε διάφορες συνταγές,μόνα τους ή αναμεμιγμένα με άλλα συστατικά σε ένα κυρίως πιάτο για χορτοφάγους.

58. Ηλιόσποροι

Όταν τρώτε ηλιόσπορους, βεβαιωθείτε ότι  έχετε πάρει αυτούς που δεν είναι καβουρδισμένοι και έχουν πολύ αλάτι.Με αυτόν τον τρόπο παίρνετε τα οφέλη αυτής της φυσικά αλκαλικής τροφής, χωρίς τα πρόσθετα που θα μπορούσε να οδηγήσει σε υψηλότερα επίπεδα νατρίου και υψηλότερα επίπεδα λίπους. Μπορούν να αποτελέσουν πηγή για υγιεινά λίπη και επίσης παρέχουν πρωτεΐνες και σίδηρο.

59. Γλυκοπατάτα

Πολλοί άνθρωποι λανθασμένα πιστεύουν ότι τα αμυλούχα τρόφιμα είναι όξινα,ενώ οι γλυκοπατάτες και οι πρώιμες πατάτες είναι στον κατάλογο. Αλλά εάν ένα τρόφιμο είναι όξινο, καθορίζεται από το πώς το σώμα διασπά τη στιγμή που θα καταναλωθεί, και σε αυτή την περίπτωση η γλυκοπατάτα είναι αλκαλική.Μπορείτε επίσης να πάρετε τα άλλα οφέλη της γλυκοπατάτας εκτός από την υπέροχη γεύση τους, συμπεριλαμβανομένων ένα καλό ποσό ινών, και μια υγιή δόση της βιταμίνης Α, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό.

60. Σέσκουλα

Εδώ είναι πάλι φυλλώδη πράσινα, πολύ αλκαλοποιητικά, όπως και τα άλλα φυλλώδη ξαδέρφια.Ίσως έχετε δοκιμάσει σέσκουλα σε ένα μείγμα από χόρτα σε ένα εστιατόριο ή ίσως έχετε δοκιμάσει στο σπίτι. Έχουν μια χαρακτηριστική πικρή γεύση, που δεν είναι ελκυστική, αλλά είναι πολύ καλή επιλογή.


61. Θυμάρι

Το θυμάρι είναι ένα υπέροχο μπαχαρικό να χρησιμοποιήσετε στη μαγειρική σας, επειδή είναι αλκαλικής μορφοποίησης, και διαθέτει επίσης το δικό του κατάλογο των πρόσθετων πλεονεκτημάτων που παρέχει. Σε κάποιους πολιτισμούς αυτό είναι το κύριο καρύκευμα που χρησιμοποιείται σε πολλά διαφορετικά πιάτα. Ένα από τα οφέλη που περιλαμβάνει είναι η παροχή βοήθειας στο αναπνευστικό σύστημα,με αντιοξειδωτικά από μόνο του, και αφθονία θρεπτικών ουσιών σε ένα τόσο μικρό βότανο.

62. Tofu

Οι χορτοφάγοι έχουν χρησιμοποιήσει τόφου ως υποκατάστατο κρέατος για χρόνια και όπως αποδεικνύεται έχουν ακούσια βοηθήσει το σώμα τους για τη δημιουργία μιας αλκαλικής κατάστασης.Αυτό μπορεί να ευθύνεται για τα τεκμηριωμένα οφέλη για την υγεία τους μετά από ένα χορτοφαγικό τρόπο ζωής, επειδή ένα μέρος αυτού συνεπάγεται την αντικατάσταση σχηματισμού οξέος απο το κρεας με αλκαλικά, που αποτελούν τρόφιμα όπως tofu και λαχανικά. Δεν χρειάζεται να είστε πλήρως χορτοφάγος για να πάρετε τα ίδια οφέλη.

63. Ντομάτα

Τι δεν μπορούν να κάνουν οι τομάτες; Θα έχεις την αφθονία του λυκοπενίου σε αυτά, καθώς και αντιοξειδωτικά, και έχει αποδειχθεί ότι βοηθαει την καρδιά.Ακόμα κι αν μπορείτε να σκεφτείτε τις ντομάτες ως όξινες, βοηθά πραγματικά να αυξήθει το συνολικό pH του σώματός σας.

64. Νεροκάρδαμο

Εδώ είναι ένα άλλο φυλλώδες πράσινο που μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε το σώμα σας αλκαλικό. Ως μπόνους είναι γεμάτη από πολλές άλλες βιταμίνες έτσι παίρνετε ευρεία κάλυψη για τις διατροφικές ανάγκες σας.Έχει τη δική του ξεχωριστή γεύση και κατατάσσεται πολύ υψηλά στην αλκαλική κλίμακα σε σχέση με την επίδραση που έχει στο σώμα. Εχει ακόμη αποδειχθεί οτι μπορεί να βοηθήσει την αποκατάσταση ζημιών στο DNA, το οποίο μπορεί να είναι μια μεγάλη βοήθεια στην πρόληψη και αντιστροφή του καρκίνου.

65. Wheatgrass-Σιταρόχορτο

Το Wheatgrass έχει μεγάλη δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια, καθώς έχει αυξηθεί η πρόσληψη σε πράσινο smoothie. Είναι μια πολύ ισχυρή πηγή αλκαλικότητας για το σώμα, και βρίσκεται συχνά σε συμπληρωματική μορφή, έτσι ώστε να μπορείτε να το αναμίξετε με νερό και να το πιείτε. Κάποιοι επιλέγουν να χρησιμοποιούν καθημερινά ένα ποτήρι χυμό wheatgrass για σίγουρη αλκαλική διατροφη.

66. Κολοκυθάκια

Αυτό είναι ένα λαχανικό που είναι άμεσα διαθέσιμο στα περισσότερα καταστήματα παντοπωλείων, το οποίο το καθιστά εύκολο να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε ως μέρος μιας συνολικής προσέγγισης για να βοηθήσει το σώμα. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές συνταγές με κολοκυθάκια διαθέσιμες, αλλά στον ατμό μόνα τους, είναι ο τρόπος για να πάρετε το μεγαλύτερο όφελος. Άλλα χαρακτηριστικά είναι ότι μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων της χοληστερόλης, και για τους άνδρες είναι ήδη γνωστό ότι είναι καλό για την πρόληψη του καρκίνου του προστάτη.


Θυμηθείτε, δεν χρειάζεται να περιοριστείτε μόνο σε αυτά τα τρόφιμα, αλλά χρησιμεύουν ως αλκαλική βάση για το συνολικό σχέδιο διατροφής σας. Η ισορροπία είναι το κλειδί, και άλλα τρόφιμα περιέχουν πολλές βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά και δεν πρέπει να παραμεληθούν. Φάτε μια μεγάλη ποικιλία υγιεινών τροφίμων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που απαριθμούνται εδώ για την αλκαλικότητα τους και θα κάνετε στο σώμα σας μια μεγάλη χάρη.

Αλκαλικές τροφές Συχνές Ερωτήσεις

Οι αλκαλικές τροφές βοηθούν την γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση;

Υπάρχει άμεση σύνδεση μεταξύ της κατανάλωσης αλκαλικής τροφής και μειώνοντας την ποσότητα του οξέος στο στομάχι, μπορεί να βοηθήσει να ελαττώσει ή να αποτρέψει τα συμπτώματα της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης. Ίσως έχετε εντοπίσει ορισμένα τρόφιμα που σας δίνουν την παλινδρόμηση οξέος όταν τα τρώτε και τώρα μπορείτε να τα αποφύγετε. Κατά πάσα πιθανότητα τα τρόφιμα αυτά είναι στην λίστα όξινων τρόφιμων. Όταν μελετήσετε τη λίστα των αλκαλικών τροφίμων τότε μάλλον θα παρατηρήσετε ότι κανένα από αυτά δεν είναι τα τρόφιμα που συμβάλλουν στην κατάστασή σας.

Τι σημαίνει «αλκαλική μορφοποίηση” ;

Αυτό σημαίνει ότι, ενώ ένα τρόφιμο ενδέχεται να μην έχει αλκαλικό χαρακτήρα, όταν διασπάται από το σώμα παράγει ένα αλκαλικό αποτέλεσμα. Ένα παράδειγμα είναι ότι τα εσπεριδοειδή όπως γκρέιπφρουτ και λεμόνια, ενώ περιέχουν κιτρικό οξύ, είναι στην πραγματικότητα τη στιγμή που θα τα φάτε αλκαλική τροφή. Γι ‘αυτό είναι σημαντικό να γίνει διάκριση μεταξύ των τροφίμων που εξωτερικά είναι όξινο, αλλά κατά την πέψη και επεξεργασία από το ανθρώπινο σώμα, να γίνει αλκαλικό.

Τι κάνουν οι αλκαλικές τροφές ;

Οι Αλκαλικές τροφές μπορεί να βοηθήσουν το pH του σώματος σε ένα επίπεδο που να υποστηρίζει την υγεία και την ευεξία. Θα μπορούσαν επίσης να βοηθήσουν στην εξουδετέρωση υπερβολικής ποσότητας οξέος που μπορεί να οδηγήσει σε φλεγμονές και άλλες χρόνιες παθήσεις.

Οι αλκαλικές τροφές βοηθούν να χάσετε βάρος;

Κατά πάσα πιθανότητα, αν αλλάξετε την διατροφή σας και περιλαμβάνετε περισσότερα αλκαλικά τρόφιμα, θα χάσετε βάρος. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι αυτές οι τροφές έχουν πολλά άλλα ωφέλη και τα περισσότερα θεωρούνται superfoods.

Υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία από αλκαλικές τροφές. Πολλά από αυτά τα τρόφιμα είναι τα λαχανικά, μερικά είναι τα φρούτα, και μερικά είναι τα καρύδια ή δημητριακά. Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι όξινα τρόφιμα δεν έχουν γεύση σαν οξύ, δεν καίνε τη γλώσσα σας όταν τα φάτε,παράγουν όξινη επίδραση μέσα στο σώμα. Οι αλκαλικές τροφές, επομένως, δεν έχουν μια ιδιαίτερη γεύση.Για παράδειγμα, τα πορτοκάλια έχουν κιτρικό οξύ, αλλά είναι αλκαλικής μορφοποίησης.

Μήπως το μαγείρεμα  καθιστά τις αλκαλικές τροφές όξινες;

Δεν είναι απαραίτητο να πάτε σε μια ακατέργαστη διατροφή για να φάτε αλκαλικές τροφές, αλλά οσο φρεσκότερα μπορείτε να φάτε τα τρόφιμά σας τόσο το καλύτερο.Αν πρέπει να μαγειρευτούν, να επιμείνουμε σε μεθόδους, όπως στον ατμό, έτσι ώστε να μπορεί να κρατήσουν τα θρεπτικά συστατικά ανέπαφα.

Αλκαλικές τροφές και καρκίνος

Μπορεί να έχετε ακούσει ότι η κατανάλωση αλκαλικών τροφίμων μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη του καρκίνου, ή μπορεί να τον αντιστρέψει.Είναι αλήθεια ότι τα νοσοκομεία δίνουν στους ασθενείς με καρκίνο ειδικές δίαιτες που είναι γεμάτα από αλκαλικές τροφές, ενώ δεν αναφέρονται σε μια αλκαλική δίαιτα.

Υπάρχουν άλλοι που ισχυρίζονται ότι ο καρκίνος απλά δεν επιβιώνει σε ένα αλκαλικό περιβάλλον και ότι η κατανάλωση όξινων τροφών είναι αυτό που οδηγεί στον καρκίνο. Ωστόσο, υπάρχουν επίσης γιατροί και επιστήμονες που λένε το σώμα για να κρατήσει το αίμα σε ένα συγκεκριμένο pH,δεν έχει σημασία τι τρώτε και ότι η κατανάλωση ορισμένων τροφίμων δεν έχει καμία επίπτωση στο επίπεδο του pH.

Είναι μια διατροφή που είναι κυρίως χορτοφαγική και που σίγουρα θα οδηγήσει στη βελτίωση της υγείας, αν ακολουθηθεί ως τρόπος ζωής σε μακροπρόθεσμο επίπεδο.Η μόνη σαφής απάντηση σχετικά με το θέμα είναι ότι οι αλκαλικές τροφές είναι όλα τα υγιεινά τρόφιμα, το καθένα με τα δικα του ωφέλη.

Αλκαλικές τροφές και διαβήτης

Πολλές αλκαλικές τροφές θα σας βοηθήσουν επίσης να κρατήσετε τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα σας υπό έλεγχο.Από την άποψη αυτή, πολλές διαβητικές δίαιτες που συνταγογραφούνται από τους γιατρούς μοιάζουν πολύ με μια αλκαλική διατροφή.

Η ιδέα είναι ότι εάν το σώμα σας είναι σε μια αλκαλική κατάσταση δεν θα είναι ευπαθές σε ορισμένες ασθένειες.Είναι σημαντικό να κάνετε την έρευνά σας σε αυτόν τον τομέα, και να συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν ακολουθήσετε οποιοδήποτε πρόγραμμα διατροφής.

© AllNewz και Κίνημα Επιβιώνουμε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου