Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Τι πραγματικά συνέβη με την ΜΚΟ που έψαχνε σπίτια στον Έβρο

836ee84242dbf697Εννέα επιλεγμένες ΜΚΟ καλούνται να εφαρμόσουν το πρόγραμμα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αναφορικά με τη φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών. Κάποιες από τις ΜΚΟ έχουν ήδη υπογράψει τα συμφωνητικά, ενώ κάποιες υπογράφουν αυτές τις ημέρες.

Μία από αυτές τις ΜΚΟ βρέθηκε πριν λίγες μέρες και στον Έβρο...
και πραγματοποίησε έρευνα σε διάφορους οικισμούς, προκειμένου να εντοπιστούν οικήματα που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν πρόσφυγες, για όσο διάστημα χρειαστεί μέχρι να εξεταστούν οι αιτήσεις τους για άσυλο.

Αυτό που τονίζει στο Alexpoli.gr  άτομο που άμεσα εμπλέκεται στην υπόθεση είναι ότι πρόκειται για έναν μικρό αριθμό κατοικιών και ατόμων, ειδικά για τον Έβρο, τουλάχιστον σχετικά με τα όσα προβλέπονται στο πρόγραμμα, αφού μετά τις αντιδράσεις που καταγράφηκαν, κυβερνητικά στελέχη διέψευσαν την εμπλοκή του Έβρου.

Ωστόσο, η ίδια πηγή ασκεί έντονη κριτική στο πρόγραμμα αυτό καθεαυτό, σημειώνοντας ότι παρέχεται μόνο φιλοξενία, χωρίς καμία άλλη παροχή στους ανθρώπους αυτούς, ούτε σε νομικό, ούτε σε ιατρικό, ούτε σε ψυχολογικό επίπεδο.

Αυτό που επιβεβαιώνεται πάντως εκ των έσω είναι οτι η ΜΚΟ γνώριζε για το πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου και για την πρόβλεψη του σχετικά με τον Έβρο. Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι η διγλωσσία των αρμοδίων από πλευράς κυβέρνησης που από τη μια διαψεύδουν και από την άλλη…γνώριζαν…

Newsroom Alexpoli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: