Αύξηση 63,6%, ως προς την αξία, παρουσίασαν οι ελληνικές εξαγωγές παρθένου ελαιολάδου στην Ιαπωνία το 2015 έναντι του 2014 διατηρώντας την ανοδική πορεία των τελευταίων ετών, σύμφωνα με στοιχεία του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής πρεσβείας στο Τόκιο.
Η δυναμική που έχει...
το ελληνικό προϊόν αν και ακόμα βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα σε σχέση με τους ανταγωνιστές που είναι το ισπανικό και το ιταλικό ελαιόλαδο φαίνεται από τα στατιστικά. Συγκεκριμένα, το μερίδιο αγοράς του ελληνικού ελαιολάδου στην ιαπωνική αγορά αυξήθηκε σε 2,7% το 2015 από 2% το προηγούμενο έτος.
Με βάση την δυναμική της ιαπωνικής αγοράς καθώς προωθείται η καθιέρωση του ελαιολάδου στην ιαπωνική διατροφή και συνεχίζεται η εκστρατεία προώθησης του ελαιολάδου που εγκαινίασε στην Ιαπωνία το Διεθνές Συμβούλιο Ελιάς (IOC) τον περασμένο Ιούλιο ( η δράση θα διαρκέσει έως το τέλος 2016), εκτιμάται ότι θα συνεχισθεί η ανοδική πορεία των ελληνικών εξαγωγών ελαιολάδου.
Σε αυτό, σημαντικό ρόλο παίζουν και τα 18 εστιατόρια ελληνικής κουζίνας που δραστηριοποιούνται στην Ιαπωνία και φέρνουν σε επαφή του Ιάπωνες με την μεσογειακή διατροφή και την χρήση του ελαιολάδου στη διατροφή.
Σημειώνεται ότι τον προσεχή Μάιο προγραμματίζεται από κοινού με το Enterprise Greece κοινή δράση πρόσκλησης ιαπωνικών εισαγωγικών εταιρειών τροφίμων, περιλαμβανομένου του ελαιολάδου, για προκαθορισμένες επιχειρηματικές συναντήσεις στην Ελλάδα, η οποία αναμένεται να βοηθήσει περαιτέρω την αύξηση των ελληνικών εξαγωγών ελαιολάδου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου