Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Για όλα φταίνε οι… τούρκοι στρατιωτικοί!

9nato
Προχθές από το πρωί έγινε γνωστό ότι η “πολυθρύλητη” συμφωνία για την νατοϊκή εμπλοκή στο Αιγαίο που δήθεν θα επαναπροωθούσε τους πρόσφυγες στην Τουρκία ήταν “γράμμα κενό”. Αφού η Ελλάδα αποδέχθηκε τις ΝΑΤΟϊκές περιπολίες εντός του Αιγαίου, αφού αναγνώρισε επί της ουσίας τα Δωδεκάνησα ως...
“αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη” λόγω μη συμπερίληψής τους στην περιοχή περιπολιών της συμμαχίας και αφού προφανώς υπέσκαψε ακόμη περισσότερο τις σχέσεις της με την Ρωσία, τελικά δεν κέρδισε τίποτε απολύτως.

Οι “διαρροές” που έφερναν τους Τούρκους Στρατηγούς να δηλώνουν ότι πρόκειται περί “ανοησιών” (βασικά χρησιμοποίησαν πολύ χειρότερη λέξη), επιβεβαίωσαν με τον πλέον δραματικό τρόπο το Βατερλό αυτό της ελληνικής διπλωματίας. Που ενώ επί χρόνια “φαγωνόταν” για ευρωπαϊκή απάντηση στο μεταναστευτικό τελικά υπερπήδησε την ΕΕ και προσπάθησε να “φορτώσει” το ΝΑΤΟ με το πρόβλημα. Το οποίο δυσλειτουργικό ΝΑΤΟ δεν έχει κανένα αρμόδιο όργανο για να υποχρεώσει την Τουρκία στο να εφαρμόσει την συμφωνία.

Με απλά λόγια τόσο ο Π. Καμμένος όσο και ο Μουζάλας αλλά και ο Κοτζιάς πιάστηκαν κορόιδα περιωπής από τους Τούρκους (και όσους συνεργάστηκαν μαζί τους). Και φόρτωσαν την χώρα μας με ένα κάρο “κεκτημένα” και αποτέλεσμα μηδέν. Φυσικά δεν αναμένει κανείς να παραιτηθεί κάποιος, αφού η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ λειτουργεί με “ομερτά” γνωρίζοντας ότι οι αποτυχίες είναι τόσες που εάν κάποιος ξεκινήσει δεν θα υπάρχει σταματημός.

Και για του λόγου το αληθές, σας παραθέτουμε και την ανάρτηση του Σάββα Βλάσση, εκδότη του περιοδικού ειδικών Δυνάμεων “Δούρειος Ίππος” σχετικά με το ζήτημα, όπως την δημοσίευσε στο Facebook: “Είναι προφανές ότι η Τουρκία έχει καρα-γραμμένο το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Το πιο βλακώδες που άκουσα σήμερα από δημοσιογράφο (έτσι του είπαν από την κυβέρνηση να λέει εν όψει επικειμένης επισκέψεως - παρακαλετό Τσίπρα στην Τουρκία) φάνηκε, λέει, ότι οι στρατηγοί παραμέρισαν τον Ερντογάν και τίναξαν την συμφωνία στον αέρα.... Αυτή η χαζομάρα καλά κρατεί. Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΡΕ ΑΝΟΗΤΟΙ.

Οπότε τί σου μένει να κάνεις, εφόσον εσύ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΟΥ; Ζητάς, πριν ξεφύγει το πράγμα, διμερή συμφωνία με τον μόνο που υπολογίζουν, δηλαδή τις ΗΠΑ. Να στείλουν τον 6ο Στόλο και να συνεργασθεί το ΠΝ, με ανοικτή πρόσκληση (και καλά) να "συνεργασθεί" εάν θέλει μετά και η Τουρκία. Ελπίζω να το έθεσε ο Καμμένος στην σημερινή συνάντηση με τον διοικητή του 6ου Στόλου. Πώς; Όχι; Φτου...“.
Δημήτρης Παπαγεωργίου
www.elora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: