Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

«Η Κοιλάδα πρέπει να πεθάνει»

Ένα αποκαλυπτικό μίνι ντοκιμαντέρ που φανερώνει τις σκόπιμες προθέσεις τις κυβέρνησης των ΗΠΑ να καταστρέψει την πιο εύπορη και παραγωγική κοιλάδα της Καλιφόρνιας καταδικάζοντας την στην ξηρασία


Από τη μια η μακρόχρονη απόλυτα τεχνητή και κατασκευασμένη ξηρασία, από την άλλη η άρνηση της πολιτείας να παρέχει στους αγρότες της Καλιφόρνιας το απαραίτητο νερό για τις καλλιέργειες τους, οδηγούν χωράφια και καλλιέργειες στο σίγουρο θάνατο, μαζί και τους αγρότες και το προσωπικό που απασχολούν...


Τους αρνούνται το νερό το οποίο προτιμούν να το πετούν στον ποταμό Δέλτα με τη δικαιολογία ότι πρέπει να διασωθεί μια συγκεκριμένη ποικιλία ψαριών, οι ομηρίδες που, όπως αποδεικνύουν νέες μελέτες, είναι ένα είδος προς εξαφάνιση ασχέτως νερού.

Η κοιλάδα της Καλιφόρνιας παράγει το 1/4 της αμερικάνικης αγροτικής παραγωγής και θεωρείται η πιο εύπορη κοιλάδα στον κόσμο. Όμως η πολιτεία θεωρεί ότι πρέπει να γυρίσει στην αρχική της κατάσταση, να ξαναγίνει έρημος!

Χιλιάδες άνεργοι που απασχολούντο στα χωράφια τώρα στέκονται σε ταπεινωτικές ουρές συσσιτίων – προηγείται η διάσωση του ψαριού! Περιβαλλοντολογικές οργανώσεις έχουν πλουτίσει κερδίζοντας εκατομμύρια δολάρια από τις μηνύσεις που έχουν καταθέσει εναντίον της πολιτείας και των αγροτών γιατί τους παρέχεται νερό. Η πολιτεία, αφού πρώτα τους υπέδειξε να προχωρήσουν σε γεωτρήσεις για να μπαλώσουν όπως κι όπως το πρόβλημα τους, τώρα τους το απαγορεύει και αυτό.

Η κοιλάδα πεθαίνει, μαζί και οι άνθρωποι της γιατί έτσι θέλουν οι “πράσινοι” – προηγείται ο πλανήτης! Αλλά ο πλανήτης προηγείται μόνο για τους αγρότες και τους εργαζόμενους τους. Η ελίτ που παίρνει τις αποφάσεις, συνεχίζει τον πολυτελή βίο της με τις πισίνες γεμάτες νερό στην πόλη, ενώ η Nestle δεν έπαψε λεπτό να ληστεύει και να εμπορεύεται το νερό, το οποίο φυσικά δεν θεωρεί δημόσιο αγαθό.

Ακόμα κι αν βρέχει κανονικά, το νερό πάει χαμένο γιατί δεν υπάρχουν κατάλληλες αποθηκευτικές υποδομές. Πρώτο μέλημα ήταν να αποφασίσουν να κόψουν την παροχή στους αγρότες, χωρίς να τους εξασφαλίσουν το πλέον απαραίτητο στοιχείο για την επιβίωση τους – το νερό!

Βλέποντας το παρακάτω άκρως αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ, σου κόβεται η ανάσα από το συνειδητό έγκλημα που συντελείται και από την επιβεβαίωση, ότι αυτόν τον πλανήτη, που καμώνονται πως θέλουν να σώσουν, τον κυβερνούν φανερά ψυχοπαθείς!!!

Δείτε το ντοκιμαντέρ...
 https://vimeo.com/149917045

nea.allnewz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: