Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Αντεθνικές οι επιλογές της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και αντιπολίτευσης

kyr alex
Θλίψη. Γύρω μας, μόνο καταστροφή. Η αξιολόγηση «χωλαίνει» και όλα δείχνουν ότι οδεύουμε προς το γκρεμό. Ημέρες ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ημέρες εθνομηδενισμού και παρακμής. Και ο πρωθυπουργός αποπροσανατολίζοντας, βλέπει απλώς έναν… κάβο! Στον κόσμο του, τον «διεθνιστικό»… Καμένη γη λοιπόν (είναι η πρώτη φορά που η φράση έχει βάση) δια χειρός ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Ο κομμουνισμός, άλλωστε, μόνο πάνω σε ερείπια χτίζεται…


Η θέση μας στη Σένγκεν είναι πλέον πολύ επίφοβη, όπως παραδέχονται οι υπουργοί της εθνομηδενιστικής συγκυβέρνησης. Συνεχή είναι τα τελεσίγραφα από τις Βρυξέλες, όπου πλέον η συγκυβέρνηση της Αθήνας δεν έχει «πρόσωπο». Τα capital controls – τροτσκιστικό έργο του Βαρουφάκη, του οποίου του φταίνε οι «γραφειοκράτες» και «δεξιοί» πολιτικοί – είναι ακόμα εδώ, ενώ, για να μην τρέφουν κάποιοι αυταπάτες, ο τραπεζικός τομέας καταστράφηκε ολοσχερώς ελέω των αντεθνικών επιλογών των Τσίπρα, Καμμένου & σία (και κάποιων που είναι σήμερα στη ΛΑΕ και βρίζουν, χωρίς να αναλογίζονται τις ευθύνες τους).

Τι αξίζουν σήμερα οι τράπεζες; Η αγορά είναι «στεγνή» από ρευστό, οι επενδυτές φεύγουν και το Χρηματιστήριο περνά ζοφερές ημέρες, τις χειρότερες της ιστορίας του, καθώς οι θεσμικοί αποχαιρετούν, μεγάλες και πάλαι ποτέ κραταιές επιχειρήσεις την κάνουν για αλλού, αμέτρητες θέσεις εργασίας χάνονται συνεχώς, ενώ οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, είναι οι περισσότερες στην εντατική και συνεχίζουν, όσες συνεχίζουν, με μόνη κινητήρια δύναμη το φιλότιμο των ιδιοκτητών τους. Την ίδια ώρα, τα ελληνικά ΑΦΜ στη Βουλγαρία, αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο, ενώ η μετανάστευση νέων επιστημόνων, συνεχίζεται…

Θλίψη λοιπόν γιατί υπέκυψαν τόσοι πολλοί, μετά από δεκαετίες ΠΑΣΟΚοκρατίας που εξαχρείωσαν τον κόσμο και τον έφτασαν να ψηφίζει με ένα μόνο κριτήριο: την τσέπη του. «Λεφτά υπάρχουν», άκουσε, μια έκφραση διανθισμένη με παλαιού τύπου παπανδρεϊκή αντιδεξιά ρητορεία και έσπευσε, ηδονισμένος από τον ήχο των «φλουριών» στο πουγκί, να στείλει στο Μαξίμου έναν άνθρωπο που καλά – καλά δεν μπορούσε να μιλήσει ελληνικά και που προανήγγειλε την υπονόμευση του project του αγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη. Και αυτός, ναι, αυτός, ψηφίστηκε!

Και κάποιοι πανηγύριζαν! Και αργότερα, ψηφίστηκαν αυτοί που ήθελαν ανοικτά σύνορα στο Αιγαίο, οι θεωρητικοί του εθνομηδενισμού και της αρνησιπατρίας. Και ο κόσμος δεν εκτίμησε πως η κυβέρνηση Σαμαρά προσπάθησε και έφερε μια σταθερότητα και έβγαλε τη χώρα από την ύφεση. Στην Κω, παρά τα σοβαρότατα προβλήματα του καλοκαιριού, ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτευσε! Όπως είχε πρωτεύσει το ΠΑΣΟΚ στα Δωδεκάνησα, μετά από τα Ίμια – αυτό και μόνο λέει πόσο χαμηλά έχει πέσει ο κόσμος στην Ελλάδα…

Φυσικά, ούτε λόγος για μέριμνα για τις επερχόμενες γενεές Ελλήνων. Έτσι τους έμαθε το ΠΑΣΟΚ, ο πρόγονος του ΣΥΡΙΖΑ και αργότερα, εκλογικός του τροφοδότης. Μην απατάσθε: το 85% τουλάχιστον των ψηφοφόρων του εθνομηδενιστικού ΣΥΡΙΖΑ, του κόμματος της αρνησιπατρίας, είναι πρώην πρασινοφρουροί, πρώην φορείς της λογικής «καλύτερα παπάκι παρά τον Μητσοτάκη». Πολλοί εξ αυτών ενδιαφέρονται μόνο για ένα πράγμα: για την κοιλιά τους! Έλα όμως που ούτε αυτή ξέρουν να υπηρετούν… Όσοι νομίζουν ότι το υπερτροφικό Δημόσιο θα χρηματοδοτηθεί στο μέλλον ομαλά, αν συνεχιστεί ο ταξικού χαρακτήρα πόλεμος κατά της μεσαίας τάξης, της επιχειρηματικότητας και του ιδιωτικού τομέα, που παράγουν πλούτο, πλανώνται πλάνη οικτρά.

Είναι θέμα χρόνου, αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, η εθνομηδενιστική συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πολύ σύντομα να μην είναι σε θέση να καταβάλλει μισθούς και συντάξεις. Φυσικά, τώρα… κατακραυγή κατά Τσίπρα! Και η εθνομηδενιστική συγκυβέρνηση βλέπει… διαπλοκή! Έτσι αντιλαμβάνεται την κριτική εναντίον της, ως διαπλοκή! Και προσπαθεί με αντισυνταγματικό τρόπο, να ελέγξει την ενημέρωση, όπως κάνει κατά καιρούς ο Ταγίπ Ερντογάν στην Τουρκία. Και αποφάσισε και διέταξε λοιπόν η συγκυβέρνηση τα κανάλια να είναι μόνο τέσσερα!

Στην ψηφιακή εποχή! Τώρα είναι τα κανάλια, αύριο, με πρόφαση την επιβολή κανόνων πολιτικής ορθότητας, θα είναι τα ραδιόφωνα, οι εφημερίδες, οι εκδόσεις γενικότερα, το twitter, το facebook, το youtube και τα άλλα κοινωνικά μέσα και πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Ο στόχος είναι ένας: ο θρησκευτικός και εθνικός αποχρωματισμός της χώρας μας, με τη συνεργασία οικουμενιστών (αιρετικών δηλαδή) αρχιερέων, που «γλύφουν» την συγκυβέρνηση, η οποία, παράλληλα, δια των ΑΝΕΛ, παίζει μπάλα με κύκλους «ζηλωτών». Μακιαβελικά πολιτικά παιχνίδια, στην πλάτη μας…

Και η εθνομηδενιστική συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, προσπαθώντας να περιορίσει την κριτική εναντίον της, αποφάσισε και διέταξε, με ύφος ολοκληρωτικού καθεστώτος (άλλωστε, λαοκρατία θέλουν να στήσουν), να δοθούν, επαναλαμβάνουμε, τέσσερις άδειες εθνικής εμβέλειας. Γιατί; Γιατί έτσι. Για να πάνε στα χέρια των ανθρώπων της, συμπεριλαμβανομένου κι ενός Τούρκου (ο εθνομηδενισμός είναι το κυρίαρχο ιδεολόγημα στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ οι ΑΝΕΛ του αμοραλισμού δεν αντιδρούν για να μη χάσουν την καρέκλα) και να μην ακούγονται οι αντιπολιτευόμενες φωνές.

Quo vadis? Η ερώτηση αυτή, δεν είναι πια ρητορική, αλλά καθόλα ουσιαστική. Ακούγοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη να συνιστά «υπευθυνότητα» στους δημάρχους που αντιδρούν στη δημιουργία hot spots στις πόλεις τους, έχουμε κάθε λόγο να ανησυχούμε για το μέλλον. Γιατί; Διότι η ταύτιση απόψεων στο μεταναστευτικό του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ (που γίνεται «ποτάμι» ή καλύτερα, «ποταμάκι»), είναι πλέον παραπάνω από φανερή. Και ο κόσμος μένει μόνος του. Οι αγρότες, ήδη είναι αντιμέτωποι με τη ΝΔ, που αρνείται να τους καλύψει πολιτικά, καθώς νομίζει έτσι πως θα καταπολεμήσει τον… «λαϊκισμό». Ο καθείς διαβάζει την πραγματικότητα όπως μπορεί. Στη ΝΔ, δεν μπορούν να τη διαβάσουν. Κρίμα.

Nίκος χιδίρογλου
www.elora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: