Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Αυτά θέλει ο ΡΟΥΦΙΑΝΟΣ-ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ της Ε.Ε. Ληστοσυμμορίας!!!Βόμβες Στουρνάρα! Κόψτε τις συντάξεις - Μην αυξήσετε τις εισφορές! Δεν ξέρω πότε θα αρθούν τα Capital Controls

Πολλές και "σκληρές" ειδήσεις βγήκαν από τις απαντήσεις που έδωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας, στις ερωτήσεις των βουλευτών της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής.
 
Ο κ. Στουρνάρας τάχθηκε υπέρ... της μείωσης των συντάξεων και κατά της αύξησης των εισφορών, είπε ότι δεν γνωρίζει πότε θα αρθούν τα capital controls και ζήτησε να κλείσει άμεσα η διαπραγμάτευση «γιατί τα σύννεφα που έχουν μαζευτεί διεθνώς είναι πολλά…»
Υπέρ της περικοπής συντάξεων
 
 
Ο διοικητής της ΤτΕ κ. Γιάννης Στουρνάρας τάχθηκε καθαρά υπέρ της μείωσης των δαπανών και όχι της αύξησης φόρων και εισφορών. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι οι πολλαπλασιαστές λειτουργούν πολύ πιο ευνοϊκά όταν κόβεται δαπάνη από ότι όταν αυξάνονται τα έσοδα από επιβολή φόρων και εισφορών.
 
Μάλιστα, εμμέσως πλην σαφώς αναφέρθηκε και στην κυβερνητική πρόταση για το ασφαλιστικό λέγοντας πως «η αύξηση εισφοράς στο Aσφαλιστικό είναι χειρότερη από τη μείωση της δαπάνης γιατί όλες οι μελέτες διεθνώς δείχνουν ότι οι πολλαπλασιαστές λειτουργούν με μεγαλύτερες αποδόσεις όταν μειώνεται η δαπάνης και όχι όταν αυτό προκύπτει από αύξηση φόρων και εισφορών».
 
Στην συνέχεια πρόσθεσε: «Η Ελλάδα πληρώνει τις μεγαλύτερες σε ποσοστό δαπάνες σε συντάξεις από όλες τις χώρες του ΟΑΣΑ. Πρέπει να κοιτάξουμε και να βάλουμε σε αυτές τις δαπάνες προτεραιότητες για τα ποσά της πρώτης και δεύτερης σύνταξης, των επικουρικών και των εφάπαξ. Υπερπροστατεύουμε την τρίτη ηλικία σε βάρος των νεότερων γενιών. Η μεγάλη δαπάνη συντάξεων έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχει μικρή δυνατότητα για παροχές των νεώτερων ηλικιών, για τον άνεργο και την επιμόρφωσή τους, την στήριξή τους. Κανείς δεν θέλει να μειωθούν οι συντάξεις αλλά από την άλλη πλευρά θα πρέπει να υπολογίσουμε τα μέτρα που χάνονται για τις νεότερες γενιές. Θα πρέπει να υπολογίσουμε να υπάρχει το μικρότερο κόστος για το σύνολο της κοινωνίας…»
 
Δεν ξέρω πότε θα φύγουν τα capital controls
Όταν ρωτήθηκε πότε θα αρθούν τα capital controls ο κ. Στουρνάρας είπε: «Δεν ξέρω πότε θα φύγουν τα capital controls και αυτό έχει να κάνει με τον ρυθμούς της επιστροφή καταθέσεων και των αγορών».
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: