Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Όλοι θα έχουν φράχτες εκτός από εμάς...

9FRAXTES
Η Εσθονία, η Λετονία και η Λιθουανία εντείνουν τους ελέγχους και εγείρουν φράχτες στα ανατολικά σύνορά τους, καθώς ανησυχούν ότι η περιοχή της Βαλτικής θα γίνει το νέο σημείο εισόδου για τους πρόσφυγες στην Ευρώπη, επειδή ο διάδρομος των Βαλκανίων «στενεύει» ολοένα και περισσότερο.


Οι κυβερνήσεις των τριών χωρών φοβούνται ότι...
θα δουν χιλιάδες πρόσφυγες να περνούν από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία. Η ανησυχία αυτή εντάθηκε αφότου περίπου 6.000 αιτούντες άσυλο πέρασαν πέρσι από τη Ρωσία στη Φινλανδία και τη Νορβηγία.

Και όλα αυτά συνέβησαν λίγες μόλις ώρες μετά το τέλος της συνόδου Κορυφής για το μεταναστευτικό η οποία επί της ουσίας δεν είχε κανένα αποτέλεσμα, παρά τις περαιτέρω υποχωρήσεις προς την Τουρκία. Τα όσα συνέβησαν στην συγκεκριμένη Σύνοδο θα έπρεπε να απασχολούν πάρα πολύ όλα τα ελληνικά κόμματα, εάν αυτά είχαν μια σοβαρή στάση επί του θέματος. Την οποία δυστυχώς δεν έχουν.

Αυτό που επισημοποιήθηκε ήταν επί της ουσίας το ότι όποια χώρα θέλει θα σηκώνει φράχτες για να εμποδίζει την είσοδο λαθρομεταναστών στο έδαφός της. Αυτό που επισημοποιήθηκε είναι ότι καμία χώρας, συμπεριλαμβανομένης και της Γερμανίας και της Ελλάδας, δεν έχει δικαίωμα να τους επιβάλλει το τι θα κάνουν. Αυτό που επισημοποιήθηκε ήταν επίσης το ότι η Τουρκία είναι ο “ρυθμιστής” του όλου ζητήματος, με τον οποίο θα συζητά η ΕΕ, καθώς και το ότι και οι δύο πλευρές θα αντιμετωπίζουν την Ελλάδα ως την “αυλή” στην οποία προσωρινά θα πετούν το πρόβλημα.

Από εκεί και πέρα πέταξαν οι “ξύπνιοι” και το τυράκι της ελάφρυνσης του χρέους έτσι ώστε να μπορεί να συνεχίζει να ψεύδεται στον ελληνικό λαό ο Αλέξης Τσίπρας. Γιατί πραγματικά τους βόλεψε η στάση του στο συγκεκριμένο ζήτημα. Αντί να αντιμετωπίζουν την “κατακραυγή” των αριστερών στις χώρες τους, έβαλαν τον Αλέξη Τσίπρα να τους πάρει όλους στην δικιά του. 

Και με “ψίχουλα” γλυτώνουν το πρόβλημα. Κάνουν και – για μία ακόμη φορά- το παιχνίδι του “καλού και κακού μπάτσου” με την Γερμανία στον ρόλο του καλού αυτή την φορά και την Αυστρία στον ρόλο του κακού και ξεμπέρδεψαν. Το θέμα είναι ότι αυτοί που μιλούν για είκοσι και τριάντα χιλιάδες μετανάστες θα πρέπει να κληθούν κάποια στιγμή να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους. Και εμείς οι Έλληνες να καταλάβουμε ότι αυτοί οι “καταυλισμοί” που στήνονται, δεν πρόκειται ποτέ να ξεστηθούν.

Δημήτρης Παπαγεωργίου
www.elora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: