Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Αφού δεν υπάρχει Δεξιά, τα λέει η Σώτη...

SOTI
«Αυτή τη στιγμή έχουμε απέναντί μας έναν ολισθηρό εχθρό που μάχεται από το εσωτερικό μας. Δεν πρόκειται για την εκδίκηση των ταπεινωμένων, πρόκειται για κατακτητικό και καταστροφικό πόλεμο: Τι θέλουν επιτέλους αυτοί οι άνθρωποι; Η απάντηση είναι απλή και, μαζί, σύνθετη:...
έχουν ένα ουτοπικό – για μας δυστοπικό – όραμα, μια «τέλεια», οικουμενική κοινωνία που θα λειτουργεί σύμφωνα με το Κοράνι και τη Σαρία.

Για το Ισλάμ δεν αρκεί να εφαρμόζεται το Κοράνι και η Σαρία σε ένα κομμάτι του κόσμου: πρέπει, σύμφωνα με τις προσταγές του Αλλάχ, να υποταχθούν στον ισλαμικό νόμο όλοι οι άπιστοι –αλλιώς, πρέπει να πεθάνουν. Η φιλελεύθερη κοινωνία κινδυνεύει να καταστραφεί από τα δικά της ιδανικά, από ένα μείγμα αυτοαπέχθειας και εσωστρέφειας...

Επί χρόνια, επί δεκαετίες, επιδεικνύαμε εθελοτυφλία, δειλία – η στρουθοκάμηλος χώνει το δυσανάλογα μικρό της κεφάλι στην άμμο. Kαι οι ηγεσίες, αριστερές και λαϊκιστικές, συγχέουν πεισματωδώς τον πλουραλισμό με την πολυπολιτισμική σαλάτα. Ο πλουραλισμός είναι αξία και πρέπει να εκλαμβάνεται ως αξία. Η πολυφωνία που προϋποθέτει συνεπάγεται ανεκτικότητα: ο πλουραλισμός απορρίπτει τον δογματισμό, τη θρησκοληψία και τον φανατισμό... Η θεωρία της μόδας δεν είναι ο πλουραλισμός – είναι η πολυπολιτισμικότητα, η οποία θεωρείται  διεύρυνση του πλουραλισμού. Πρόκειται για χονδροειδές λάθος ευαίσθητων ψυχών. Αντιθέτως, η πολυπολιτισμικότητα είναι η άρνηση και η ανατροπή του πλουραλισμού». Αυτά τα γράφει η Σώτη Τριανταφύλλου (στο liberal.gr), σε ένα κείμενο που έγινε viral (δηλαδή πολύ δημοφιλές) στο διαδίκτυο.
 
ΜΙΑ ΤΕΜΑΧΙΣΜΕΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η συγγραφέας και ιστορικός, με τα κείμενα και τις παρεμβάσεις της προκαλεί τελευταία μεγάλο εκνευρισμό στον ΣΥΡΙΖΑ. Έχει φυσικά αντιληφθεί ποιο είναι το πραγματικό διακύβευμα. Όπως το είχε αντιληφθεί και η αείμνηστη Ιταλίδα δημοσιογράφος Οριάνα Φαλάτσι, η οποία αντέδρασε έγκαιρα σε αυτό που η ίδια – σωστά – διέγνωσε ως εξισλαμισμό της Δύσης και κατέγραψε στο βιβλίο – αριστούργημά της «Οργή και περηφάνια» (Γκοβόστης, Αθήνα 2003).

Ένα βιβλίο που όλοι στη Δύση πρέπει να διαβάσουν. Στα χνάρια της η Σώτη Τριανταφύλλου, δείχνει να έχει αντιληφθεί τι συμβαίνει: «Η πολυπολιτισμικότητα ακολουθεί αντίθετη πορεία. Αντί για την προώθηση μιας ‘συνεκτικής πολυμορφίας’ ή μιας ‘πολυμορφικής συνεκτικότητας’, προωθεί και προβάλλει τις ξεχωριστές ταυτότητες της κάθε ομάδας• συχνά τις δημιουργεί, τις αναδεικνύει, τις υποδαυλίζει. Το αποτέλεσμα της πολυπολιτισμικότητας είναι μια κατατεμαχισμένη κοινωνία με στεγανά, εχθρικά, τμήματα μεταξύ τους, τα οποία κραδαίνουν βιαίως ισχυρές ταυτότητες ‘διαφορετικότητας’ και στερούνται επιθυμίας και ικανότητας να ενσωματωθούν. Η πολυπολιτισμικότητα δεν υπερβαίνει τον πλουραλισμό – τον καταστρέφει».

ΓΙΑΤΙ ΣΥΜΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΔΙΑΡΚΩΣ;

Όχι, η πολυγραφότατη Σώτη Τριανταφύλλου των ευπώλητων βιβλίων δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τη δεξιά & τον συντηρητικό χώρο. Το αντίθετο θα έλεγε κανείς. Αλλά, έχει τη μόρφωση και την εμπειρία, έχοντας ταξιδέψει πολύ και έχοντας ζήσει και στο εξωτερικό (Παρίσι), να καταλάβει τι συμβαίνει. Και το λέει αναδεικνύοντας αδιέξοδα και εκνευρίζοντας κάποιους ιδεοληπτικούς στην εθνομηδενιστική αριστερά.

Και συνεχίζει να υποβάλει λογικά και συνάμα αμείλικτα ερωτήματα, που οι διάφοροι της «προόδου» δεν μπορούν να απαντήσουν: «Γιατί όμως οι δυτικές χώρες κάνουν διαρκώς συμβιβασμούς παραβιάζοντας τους νόμους της δημοκρατίας προκειμένου να ικανοποιήσουν τους μουσουλμάνους μετανάστες;

Πού οφείλεται αυτή η αδυναμία;» Η ίδια, είχε μιλήσει λίγο μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, στηλιτεύοντας «την πολιτική αγραμματοσύνη της ελληνικής αριστεράς η οποία δεν φαίνεται να κατανοεί τι σημαίνει αντιπροσωπευτική δημοκρατία, τι σημαίνει άμεση δημοκρατία (που παραμένει το όνειρό της), τι σημαίνει συμμετοχικότητα» (Athens Voice, Απρίλιος 2015). Όσο για το τι αντιμετωπίζει η Ευρώπη, η Σώτη Τριανταφύλλου γράφει: «Όσα υφιστάμεθα από τους ισλαμιστές (όχι μόνον την τρομοκρατία αλλά την καθημερινή πίεση, τη συμπεριφορά μίσους) δεν οφείλονται στις ‘επεμβάσεις’ της Δύσης στις χώρες της Ανατολής, αλλά στην πολεμοχαρή και φθονερή φύση του ισλάμ: το ισλάμ δεν είναι μια θρησκεία σαν τις άλλες, αγαπητοί συμπολίτες, είναι πολιτικό πρόγραμμα, είναι ιδεολογία εκβαρβαρισμού...

Όμως, θα επιμείνω: όπως έλεγε ο Μάρκο Πόλο, ‘φανατικός μουσουλμάνος είναι αυτός που σου κόβει το κεφάλι, ενώ μετριοπαθής είναι εκείνος που σε κρατάει για να σου κόψουν το κεφάλι’. Πολύ λίγα έχουν αλλάξει στο ισλάμ από τον ύστερο Μεσαίωνα...»

ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΝΤΑΙ

Συνεχείς τρομοκρατικές επιθέσεις ισλαμιστών στη Γηραιά Ήπειρο... Το αίμα ρέει στην Ευρώπη και κάποιοι έχουν τα μούτρα και βγαίνουν να προκαλέσουν όσους δικαίως διαμαρτύρονται, κατηγορώντας τους για... «ισλαμοφοβία»! Αυτό είναι το νέο βέλος που έβγαλε από τη φαρέτρα της η πολιτική ορθότητα, το προϊόν αυτό του πολιτισμικού μαρξισμού, που κάποιοι τροτσκιστές διακινούν και στη χώρα μας ξεδιάντροπα.

Όμως, όπως όλα δείχνουν, πρόκειται για όπλο αναποτελεσματικό. Ο κόσμος δεν τρώει πια το συστημικό κουτόχορτο και καταλαβαίνει πού το πάνε κάποιοι που εχθρεύονται, αλλά δεν το λένε ανοικτά, τις χριστιανικές – ουμανιστικές ιδέες της Δύσης. Όπως και να έχει, οι αντιδράσεις κλιμακώνονται. Η Άνγκελα Μέρκελ έχει απομονωθεί & ηττηθεί κατά κράτος στο εσωτερικό της ΕΕ, οι Πολωνοί αρνούνται τώρα να δεχθούν κόσμο, οι δε Ανατολικοευρωπαίοι γενικότερα «μπετονάρουν» τις θέσεις τους όσον αφορά στις μεταναστευτικές ροές.

Οι Μέρκελ και Τσίπρας – Καμμένος, εγκλημάτισαν εις βάρος της Ευρώπης. Η δε συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αποδείχθηκε «καλός αγωγός» των επιδιώξεων της Άνγκελα Μέρκελ, η οποία ήθελε να ικανοποιήσει τις επιθυμίες των Γερμανών βιομηχάνων για «φτηνά εργατικά χέρια». Και όλοι αυτοί πάτησαν πάνω στην ιδεοληψία του ΣΥΡΙΖΑ, του καλύτερου συμμάχου του νεοφιλελεύθερου κατεστημένου της ΕΕ.
Nίκος Χιδίρογλου
www.elora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: