Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Εμμονή η απόφαση Τσίπρα να κρατήσει στη θέση του τον Μουζάλα, ή ευκαιρία να ξεφορτωθεί τον Καμμένο;

kam3 735x459

Ποιοι ετοιμάζονται για την θέση Καμμένου;

Είναι πλέον κάτι παραπάνω από ξεκάθαρο ότι αυτή η κυβέρνηση εκτός από πολιτικά ανίκανη, είναι και εθνικά επικίνδυνη. Οι ανεκδιήγητες δηλώσεις του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, ο οποίος αποκάλεσε τα Σκόπια «Μακεδονία», φέρνουν ραγδαίες (αλλά και αναμενόμενες) εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό της χώρας. Παράλληλα όμως, φέρνουν και εξελίξεις εκτός συνόρων δεδομένου ότι...
η αναφορά Μουζάλα στα Σκόπια ως «Μακεδονία», ανοίγει την όρεξη στις βλέψεις των γειτόνων μας, αλλά και στους υπόλοιπους Ευρωπαίους και μη ηγέτες, που παρακολουθούν μια κυβέρνηση να παραπαίει, μέσα σε κλίμα πολιτικής αστάθειας και ασυνεννοησίας ή μιας ευάλωτης –αν θέλετε- κυβέρνησης που συνειδητά ή ασυνείδητα (θα δείξει η ιστορία) ξεπουλά καθημερινά την εθνική μας κυριαρχία.

Το ερώτημα που προκύπτει εδώ είναι, γιατί ο κ. Τσίπρας δεν έδιωξε τον Μουζάλα μετά τον ορυμαγδό αντιδράσεων αλλά και των απειλών του Πάνου Καμμένου, ότι θα πάρει τους βουλευτές του και θα φύγει. Είναι εμμονικός ο Πρωθυπουργός μας ή συμβαίνει κάτι άλλο; Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Πάνος Καμμένος θα αποχωρήσει τελικά από την κυβέρνηση, αφού ο Αλέξης Τσίπρας όχι μόνο δεν παραίτησε τον Μουζάλα, αλλά επέλεξε να τον συνοδεύσει και στην αυριανή Σύνοδο Κορυφής.

Οι ίδιες πληροφορίες λένε, ότι την θέση Καμμένου αναμένεται να πάρει το σχήμα ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι (οι Γεννηματά και Θεοδωράκης έχουν ήδη προχωρήσει σε συνεργασία) κάτι που φάνηκε και από τις δηλώσεις –έμμεσες και άμεσες- που έκαναν οι αρχηγοί των κομμάτων της Αντιπολίτευσης στο θέμα Μουζάλα. Ο μεν Θεοδωράκης μέσω του κοινοβουλευτικού του εκπροσώπου Γιώργου Αμυρά ανέφερε ότι «υπάρχουν πολλοί λόγοι για να παραιτηθεί ένας υπουργός της κυβέρνησης Σύριζα-ΑΝΕΛ. Η ανεπάρκειά τους, οι ερασιτεχνισμοί τους και χίλιοι άλλοι δύο. Τα λεκτικά ατοπήματα και τα σαρδάμ, δεν είναι ικανός λόγος παραίτησης» στηρίζοντας στην ουσία τον κ. Μουζάλα, η δε Φώφη Γεννηματά έδειξε μάλλον να προσπερνά το θέμα, περιορίζοντας την κριτική της σε ευφυολογήματα και γενικότητες.

Να σημειωθεί εδώ και όπως προκύπτει από τις τελευταίες εξελίξεις ότι ο Αλέξης Τσίπρας ήταν αρνητικός από την αρχή και παραμένει, σχετικά με την συμπόρευση του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ. Και φυσικά μην ξεχνάμε ότι ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ έρχονται πιο κοντά στις ιδεολογικές αντιλήψεις της Κυβέρνησης. Λέτε, λοιπόν να έχει από πριν ψηθεί η νέα συνεργασία; Οψόμεθα!

www.elora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: