Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

Επαναφέρουν το "κούρεμα" καταθέσεων οι δανειστές αντί των "κόκκινων" και "πράσινων" δανείων!

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Την κατάσχεση της ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων και την εξαγορά των ελληνικών επιχειρήσεων αντί κουρέματος στις καταθέσεις απαιτούν οι δανειστές ζητώντας την πλήρη απελευθέρωση της πώλησής των στεγαστικών και επιχειρηματικών δανείων (ανεξαρτήτως "πράσινου" ή "κόκκινου" χρώματος) στα funds (τουτέστιν "κοράκια") αλλά και την ακύρωση στην πράξη του «νόμου Κατσέλη» για να κλείσει η αξιολόγηση που όσο δεν κλείνει η ελληνική οικονομία τελεί υπό καθεστώς ομηρίας.
 
Έτσι λίγο μετά την πρόσφατη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών οι δανειστές θέτουν θέμα... νέας ανακεφαλαιοποίησης και «κουρέματος» των καταθέσεων εάν τα πιστωτικά ιδρύματα δεν «καθαρίσουν» ταχύτατα τα χαρτοφυλάκιά τους από τα τοξικά δάνεια.
 
Σε αυτή την γραμμή δνε βρίκσεται μόνο του το ΔΝΤ,αλλά την υποστηρίζουν και οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της ΕΚΤ και του ESM!
 
Δηλαδή δεν τίθεται θέμα καλού και κακού "μπάτσου" είναι όλοι κακοί.
 
Σύμφωνα με την εφημερίδα "Αγορά" είναι χαρακτηριστική η φράση της εκπροσώπου του ΔΝΤ, Ντέλια Βελκουλέσκου, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων, «ή Κύπρος ή τίποτα». 
 
Δηλαδή, ή πωλούνται όλα ανεξαιρέτως τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια κατά τα εφαρμοσμένα στην Κύπρο, ή δεν πρόκειται να υπάρξει συμφωνία. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η ίδια φέρεται να ανέφερε στην ελληνική πλευρά ότι «σας χαρίστηκε η Black Rock».
 
Στις συναντήσεις με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, οι δανειστές έθεσαν δύο ζητήματα: 
 
Πρώτον, ότι εάν δεν υπάρξει συμφωνία για τα «κόκκινα» δάνεια με τους δικούς τους όρους, δεν κλείνει η αξιολόγηση. 
 
Και δεύτερον, η προστασία πρέπει να αφορά σε ελάχιστους δανειολήπτες, με πολύ αυστηρά εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.
 
Ζητούν την πώληση όλων ανεξαιρέτως των καταναλωτικών και επιχειρηματικών δανείων, καθώς και εκείνων που αφορούν σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Απέρριψαν την κυβερνητική πρόταση για τριετή αναστολή στις συγκεκριμένες κατηγορίες, έστω και με κάποια κριτήρια, όπως η αξία της κατοικίας, το εισόδημα του δανειολήπτη, το υπόλοιπο του δανείου κ.α. 
 
Όσον αφορά στα στεγαστικά πρώτης κατοικίας που έχουν ενταχθεί στο νόμο Κατσέλη, ζητούν από τις τράπεζες να ελέγξουν πόσοι από τους συγκεκριμένους δανειολήπτες - και κυρίως όσοι εντάχθηκαν πριν από την 1/1/2016 με πολύ χαλαρά κριτήρια – είναι «στρατηγικοί κακοπληρωτές». 
 
Δηλαδή, δεν εξυπηρετούν τα δάνειά τους ενώ μπορούν να το κάνουν, έχοντα π.χ. καταθέσεις σε άλλες τράπεζες ή ακίνητη περιουσία.
 
Με την επανεξέταση όλων των περιπτώσεων που έχουν ενταχθεί στον «νόμο Κατσέλη», οι συγκεκριμένοι δανειολήπτες θα βρεθούν αυτόματα εκτός προστασίας του νόμου. Επίσης, το κουαρτέτο επιθυμεί την εκχώρηση «πράσινων» δανείων, προκειμένου οι τράπεζες να επιτύχουν υψηλότερη τιμή πώλησης. Ανακατεμένα δηλαδή με τα κόκκινα ή όπως λέει η παροιμία "μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά".
 
Ουδείς μπορεί να νιώθει ασφαλής ακόμα και αυτοί που με νύχια και με δόντια κατάφεραν να κρατηθούν και εξυπηρετούν τα δάνειά τους.
 
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας, τα ποσοστά των μη εξυπηρετούμενων δανείων διαμορφώνονται στα καταναλωτικά σε 33,4%, στα στεγαστικά σε 39,8% και στα επιχειρηματικά σε 43,3%, με τα μεγαλύτερα ποσοστά να εντοπίζονται σε δάνεια προς πολύ μικρές επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες (66,5%), μικρομεσαίες επιχειρήσεις (58,2%) και επιχειρήσεις αξιοποίησης ακινήτων (46,3%), ενώ χαμηλότερο είναι το ποσοστό μη εξυπηρετούμενων δανείων για τις μεγάλες επιχειρήσεις (28,5%) και τις ναυτιλιακές (26,7%). 
 
Ο πραγματικός στόχος των ξένων πλέον αποκαλύπτεται. Θέλουν την ακίνητη και την κινητή περιουσία των Ελλήνων. Τοτελευταίο τους «λιμάνι» όμως είναι πάντοτε  κατοικία. Άνθρωποι που δεν έχουν στέγη και γη στη χώρα τους εύκολα διασύρονται, και ακόμα πιο εύκολα εγκαταλείπουν την χώρα για να αντικατασταθύν απο πολυφυλετικούς «Έλληνες» κάτι που απ'οτι φαίνεται θα γίνει με γοργούς ρυθμούς καθώς η χώρα έχει μετατραπεί (όχι τυχαία τελικά) σε "αποθήκη" αλλοδαπών.
 
Ο «άρχων» είναι αυτός που έχει δική του γη (άρα=γή + έχων). Και πραγματικά, ακόμα και στις μέρες μας είναι πολύ σημαντικό να έχει κανείς δική του γη / δικό του σπίτι.
 

Επαναφέρουν το "κούρεμα" καταθέσεων οι δανειστές αντί των "κόκκινων" και "πράσινων" δανείων!

Χτυπωντας μας στην ιδιοκτησία μας, χτυπούν την αρχοντιά της άλλοτε περήφανης μεσαίας ελληνικής τάξης. Χωρίς σπίτι παύεις να είσαι άρχοντας στον τόπο σου.
 
Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι όταν επέβαλε τον φόρο υπεραξίας ακινήτων η προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά (χαράτσι 15%), στην αρχή προέβλεπε μεταπωλήσεις από την 1/1/2013.
 
Η τρόικα ανάγκασε την τότε κυβέρνηση να το επεκτείνει μέχρι το…10000 π.Χ. Βεβαια ο νόμος μπήκε σε αναστολή για το 2015 και το 2016 αλλά θα επανέλθει εκ νεόυ το 2017.
 
Όλα μαζί αν συνδυαστούν προκύπτει ότι «δεν θα αξιοποιήσετε την περιουσία σας γιατί έτσι θέλουμε και θα σας την πάρουμε και θα μείνετε στο δρόμο».
 
Να πουλήσεις δεν μπορείς, να ξεχρεώσεις δεν μπορείς, να έχεις λεφτά στην τράπεζα δεν μπορείς, να έχεις δουλειά δεν μπορείς, και την ίδια στιγμή στις έρευνες παρουσιάζεται το εύρημα ότι οι περισσότεροιΈλληνες θέλουν να την «κάνουν» από την χώρα.
 
Συνεπώς αυτός είναι και ο τελικός σκοπός;Η Ενωμένη Ευρώπη που "οραματίζονται" στις Βρυξέλες, δεν προβλέπει την ύπαρξη ισχυρών εθνικών δεσμών. Και όποιος έπιασεν,έπιασεν.
 
www.pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου