Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Ηρωικό Λαμπραντόρ χάνει τη ζωή του μετά από πολλές διασώσεις στο σεισμό του Εκουαδόρ

φονικός σεισμός των 7,8 Ρίχτερ που έπληξε την περασμένη εβδομάδα το Εκουαδόρ μετράει 600 νεκρούς, 12. 000 τραυματίες κι ένα ηρωικό Λαμπραντόρ!
 
Ο Dayko, που βοηθούσε τους πυροσβέστες που έψαχναν για επιζώντες από το σεισμό, έχασε τη ζωή του αφού πρώτα κατόρθωσε να διασώσει 7 ανθρώπινες ζωές!

Το ηρωικό Λαμπραντόρ κατάφερε να...
εντοπίσει επτά παγιδευμένα άτομα κάτω από τα ερείπια πριν το ίδιο καταρρεύσει.
Οι ομάδες αναζήτησης συνοδεύονται από τα σκυλιά διάσωσης και “χτενίσουν” τα μπάζα για επιζώντες κάτω από σκληρές συνθήκες. Ο Dayko βοηθούσε τους πυροσβέστες στην παραθαλάσσια τουριστική πόλη της Pedernales πριν πεθάνει από αφυδάτωση, σύμφωνα με την El Universo.

Ο Dayko, ο οποίος είχε εθνικές και διεθνείς πιστοποιήσεις, πέθανε τις πρώτες πρωινές ώρες το πρωί της Παρασκευής, ενώ πολλά άλλα σκυλιά διάσωσης έχουν υποστεί τραυματισμούς κατά τη διάρκεια ερευνών, καθώς η χώρα εξακολουθεί να πλήττεται από μετασεισμούς.

Οι πυροσβέστες, του έλαβαν ορό, αλλά προφανώς κουρασμένος από το δύσκολο έργο της διάσωσης και τη ζέστη είχε χάσει τις δυνάμεις του και δεν κατάφερε να συνέλθει. Οι πυροσβέστες ανακοίνωσαν με πόνο την απώλεια του σκύλου τους στα social media.
Εδώ ταιριάζει η φράση του Κομφούκιου, «Πρέπει να φροντίζεις καλά την αγελάδα σου, αν θέλεις να έχεις γάλα».

Τα Λαμπραντόρ χρησιμοποιούνται πολύ από τα σώματα ασφαλείας για την εξαίρετη όσφρηση τους. Η “μύτη” τους θεωρείται η πιο δυνατή, ακόμα κι από τα λυκόσκυλα, ωστόσο είναι λιγότερο ανθεκτικά στις κακουχίες.

Για μια αφορά ακόμα επιβεβαιώνεται ότι ο σκύλος μένει πιστός στο “αφεντικό” του μέχρι την τελευταία του πνοή…
πηγή: i-gata.gr
Έτσι στη μακρά λίστα των θυμάτων του αόρατου πολέμου προσθέτουμε 600 ακόμα νεκρούς κι ένα ηρωικό σκυλάκι που θυσίασε τη δική του με αυταπάρνηση…

nea.allnewz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: