Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

Ο χειρότερος πρωθυπουργός μετά την μεταπολίτευση - Έστησε σκηνικό ρήξης για τα μάτια των… βουλευτών του και του ελληνικού λαού – Υπογράφει το τέταρτο μνημόνιο μετά το Πάσχα

tsipras 3

Τελικά, είναι γεγονός. Ο Αλέξης Τσίπρας, ο χειρότερος πρωθυπουργός μετά την μεταπολίτευση, ο άνθρωπος που έπαιξε την τύχη της Ελλάδας στα ζάρια, αυτός ο αναιδέστατος και υποκριτής πολιτικός που πούλησε τον λαό, υποσχόμενος φύκια για μεταξωτές κορδέλες, αυτός ο άνθρωπος, μας περνά για τελείους ηλίθιους.
 
Ενώ έχει ήδη συμφωνήσει...
στο τέταρτο μνημόνιο, όπως απροκάλυπτα και χωρίς ενδοιασμούς αναφέρουν έγκυρα Μέσα Ενημέρωσης του εξωτερικού, αλλά και καλά πληροφορημένες πηγές μέσα από το Μαξίμου, προσπαθεί να ξεγελάσει για άλλη μια φορά τους Έλληνες αλλά και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που αντιδρούν, αφήνοντας να εννοηθεί ότι και καλά αντιστέκεται…

Ξέρει περισσότερο από τον καθένα πλέον ότι αν και εφόσον αποφασίσει να οδηγήσει την χώρα σε εκλογές, δεν θα ξαναδεί ούτε απ’ έξω το ελληνικό κοινοβούλιο, ενώ τα σχέδιά του για Κυβέρνηση συνεργασίας δεν οδήγησαν πουθενά. Οι πιθανοί υποψήφιοι που είχε στο μυαλό του, τον γείωσαν κανονικά και αρνήθηκαν τις προστάσεις του. Άρα τι μένει. Ο επώδυνος συμβιβασμός, τον οποίο και θα κάνει, αλλά ψάχνει ακόμα τον τρόπο με τον οποίο θα τον… σερβίρει. Και υπάρχει μόνο ένας (τρόπος) για να το καταφέρει. Να πάρει κάποιες μικρές έστω εγγυήσεις για το χρέος. Ήδη οι βουλευτές που αντιδρούν στο νέο πρόγραμμα, έχουν ξεπεράσει τους γνωστούς «53».

Κάποιοι αρνούνται να κατέβουν –τις ημέρες αυτές- στις εκλογικές τους περιφέρειες, φοβούμενοι τι θα αντιμετωπίσουν από τους ψηφοφόρους τους. Όλα τα παραπάνω, μπήκαν στη ζυγαριά, στις αλλεπάλληλες συσκέψεις που έγιναν τις τελευταίες ώρες στο Μέγαρο Μαξίμου και αποφασίστηκε ότι οι υπογραφές και η ολοκλήρωση της αξιολόγησης με ότι αυτό συνεπάγεται, θα γίνει την επόμενη εβδομάδα. Να τελειώσουν δηλαδή οι γιορτινές ημέρες και μετά να πέσουν οι οριστικές υπογραφές. Οτιδήποτε άλλο, που ακούγεται και γράφεται για δήθεν αντίσταση του Αλέξη Τσίπρα, στα νέα μέτρα, είναι διαρροές επιτηδείων από το Μαξίμου και τίποτα περισσότερο…

Αποδοκιμάστηκαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Θεσσαλονίκη

Για του λόγου το αληθές των όσων αναφέρθηκαν να σημειώσουμε ένα χθεσινό περιστατικό, το οποίο και επιβεβαιώνει τις προαναφερόμενες προβλέψεις μας. Ένταση λοιπόν επικράτησε χθες το μεσημέρι στην κεντρική αγορά της Θεσσαλονίκης, όταν μικρή ομάδα εμπόρων επιτέθηκε φραστικά στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Τάσο Κουράκη και Τριαντάφυλλο Μηταφίδη. Όπως αναφέρει το thestival.gr, ακούστηκαν φράσεις όπως «φύγετε» και «δεν ντρέπεστε να κάνετε και βόλτα στην αγορά».

Σε έντονο διάλογο μεταξύ στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και περαστικού έξω από την αγορά, ο τελευταίος δηλώνει χρυσαυγίτης και ρατσιστής. Νωρίτερα, ο Τ. Κουράκης είχε αγοράσει το περιοδικό δρόμου «Σχεδία», ενώ ο Τ. Μηταφίδης συνομίλησε με τον γνωστό καστανά της πλατείας Αριστοτέλους ο οποίος διαμαρτυρήθηκε για το πρόστιμο που του είχε επιβληθεί.

Ήξεις αφήξεις από την Κομισιόν για το έξτρα πακέτο μέτρων

Την ίδια ώρα μπορεί προσωπικά ο Ζ. Κ Γιούνκερ να δηλώνει σε εξαιρετικά υψηλούς τόνους την αντίθεση του στα έξτρα μέτρα ως αντισυνταγματικά και παράλογα αλλά κορυφαία στελέχη των Βρυξελλών λένε πως αν αυτά είναι αναγκαία για να δώσει το ΔΝΤ την συγκατάθεσή του «δεν θα φύγουμε από το τραπέζι». Και η εκπρόσωπος της Επιτροπής Μίνα Αντρέεβα, ανάφερε χθες πως η θέση της Επιτροπής είναι ότι ένα πακέτο «αξιόπιστων» μέτρων είναι «αρκετό» για να επιτευχθούν οι στόχοι του προγράμματος.

«Εφόσον οι υπόλοιποι θεσμοί θεωρούν πως τα προληπτικά μέτρα είναι αναγκαία και εφόσον προταθούν, η Επιτροπή είναι έτοιμη να τα αξιολογήσει σε στενή συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση... Αυτά έχουν τώρα συμφωνηθεί και η Επιτροπή συνεργάζεται με αφοσίωση, ενώ επεξεργάζεται ένα αποτελεσματικό μηχανισμό που δεν θα εμποδίσει άσκοπα τη ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας», κατέληξε η Μ. Αντρέεβα. Νωρίτερα, στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωνε ανωνύμως ότι κατά την άποψη των Βρυξελλών τα μέτρα που έχει λάβει ως σήμερα η ελληνική κυβέρνηση επαρκούν για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων του ελληνικού προγράμματος ως το 2018. Άφησε δε να εννοηθεί ότι αν το ΔΝΤ θεωρεί πως ενδεχομένως δεν θα επιτευχθούν, εναπόκειται στα κράτη της ευρωζώνης να διαβουλευτούν επί του θέματος.

Παράγοντας της ευρωζώνης άφησε, εξάλλου, χθες να εννοηθεί ότι επί της ουσίας οι διαβουλεύσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και τους θεσμικούς εκπροσώπους των δανειστών έχουν σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων ολοκληρωθεί και ότι το ζήτημα των ενδεχομένων εφεδρικών μέτρων θα αποτελέσει αντικείμενο πολιτικών διαβουλεύσεων μεταξύ των κρατών μελών, σε συνδυασμό με το ζήτημα των ρυθμίσεων για το ελληνικό δημόσιο χρέος.

Οι επικεφαλής των Θεσμών έφυγαν

Το κουαρτέτο αναχώρησε από την Αθήνα χθες εκδίδοντας μια κοινή δήλωση στην οποία καταγράφουν «σημαντική πρόοδο σε μια δέσμη μέτρων πολιτικής που θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για συζητήσεις σχετικά με τη βιωσιμότητα του χρέους και την ολοκλήρωση της πρώτης αναθεώρησης του τρίτου ελληνικού προγράμματος». Χωρίς για μια ακόμη φορά να υπάρχει προσδιορισμένη ημερομηνία επιστροφής για τη συνέχιση της διαπραγμάτευσης.

Λ. Οίκος: Απαιτείται λύση ασφαλής για την ευρωπαϊκή οικονομία

Για λύση μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της που δεν θα διακυβεύει την ευρωπαϊκή οικονομία προτρέπει εκ νέου ο Λ. Οίκος που αφενός αναγνωρίζει την προσπάθεια των ευρωπαίων να αντιμετωπίσουν τα δημοσιονομικά προβλήματα της Ελλάδας αφετέρου λέει στην Αθήνα ότι έχει ευθύνη να υλοποιήσει τις δομικές μεταρρυθμίσεις. «Στηρίζουμε πολύ τις προσπάθειες που έχουν κάνει χώρες-μέλη της Ε.Ε για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις από τα δημοσιονομικά της Ελλάδας» ανέφερε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζος Έρνεστ, που ρωτήθηκε αν υπάρχει ανησυχία στο Λευκό Οίκο για αυτό που φαίνεται ως αδιέξοδο ανάμεσα στους δανειστές και την Ελλάδα.

«Μέρος της συμφωνίας αποτελούσε ότι η Ελλάδα θα συνέχιζε τις δομικές μεταρρυθμίσεις και σίγουρα πιστεύουμε ότι η Ελλάδα έχει την ευθύνη για να τις πραγματοποιήσει» πρόσθεσε ο κ. Έρνεστ. «Είμαστε όμως σαφείς ότι η αποτελεσματική συνεργασία ανάμεσα στην Ελλάδα και τα άλλα μέλη της Ε.Ε είναι ζωτική για την επίλυση της κρίσης με τρόπο που δεν θα διακυβεύει τις βάσεις της ευρωπαϊκής οικονομίας» κατέληξε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου. Σ.Σ. Νεότερα μετά το Πάσχα… αν και από τώρα γνωρίζουμε τι μας περιμένει…

www.elora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: