Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Εισαγγελικές εντολές για άνοιγμα λογαριασμών σε 400 υπόπτους για μεγάλη φοροδιαφυγή


Στη "φάκα" της υπηρεσίας έρευνας και διασφάλισης δημοσίων εσόδων αναμένεται να πιαστούν τουλάχιστον 400 φυσικά πρόσωπα,ανάμεσά τους...
εφοπλιστές,δημόσιοι υπάλληλοι,ανεπάγγελτοι,δικηγόροι,εργολάβοι και γιατροί για τους οποίους ζητήθηκε, με εισαγγελικές παραγγελίες, το άνοιγμα των τραπεζικών τους λογαριασμών ως ύποπτοι για τεράστια φοροδιαφυγή.
Για τους ελεγχόμενους ζητείται η κίνηση των τραπεζικών τους λογαριασμών για τα έτη από το 2000-2013 και ήδη για αρκετούς από αυτούς προκύπτει αθέμιτος πλουτισμός και αδικαιολόγητη προσαύξηση περιουσίας.
Μάλιστα από αντιπαραβολή που έγινε με τα δηλούμενα στην εφορία εισοδήματα την επίμαχη περίοδο (2000-2013) προκύπτει τεράστια διαφορά μεταξύ των καταθέσεων που διατηρούν στις Τράπεζες και των ετήσιων εισοδημάτων που δήλωσαν στην εφορία.
Οι περισσότερες από αυτές τις υποθέσεις διαβιβάστηκαν στην υπηρεσία έρευνας καιδιασφάλισης δημοσίων εσόδων από το πρώην ΣΔΟΕ και αναμένεται να ολοκληρωθούν με τον καταλογισμό φόρων και προστίμων στους εμπλεκόμενους.
Ωστόσο η υπόθεση του καταλογισμού αναμένεται να τραβήξει σε μάκρος,καθώς εκτός των διοικητικών προσφυγών από τους θιγόμενους,η υπηρεσία έρευνας και διασφάλισης δημοσίων εσόδων που υπάγεται στη γενική γραμματεία εσόδων υπολειτουργεί καθώς δεν έχουν ακόμη οριστεί προϊστάμενοι ,ενώ υπάρχουν ελλείψεις σε προσωπικό παρά τη μεταφορά στην υπηρεσία πρώην υπαλλήλων του ΣΔΟΕ.
newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: