Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Γιατί ΑΥΤΗ η είδηση έκανε το γύρο του κόσμου;

AllNewz-featured-image.001-889x500.jpegΕδώ σε θέλω αν μπορείς να μου απαντήσεις: 
Γιατί η μια είδηση κάνει το γύρο του κόσμου και η άλλη όχι;
Κύμα καύσωνα στην Ινδία, κατά την διάρκεια του οποίου κατεγράφη η υψηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί ποτέ στην Ινδία, λιώνει την... πίσσα της ασφάλτου των δρόμων σε πολυσύχναστες πόλεις.
Οι κάτοικοι της πόλης Βάλσαντ, στην Γκουτζαράτ, έπρεπε να παλέψουν με την λιωμένη πίσσα ενώ διέσχιζαν τον δρόμο, καθώς η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 50 βαθμούς Κελσίου (πόσο τους ξεπέρασε;)
Ο καύσωνας οφείλεται σε θερμούς ανέμους από τα δυτικά και τα τηλεοπτικά κανάλια έχουν ονομάσει το φαινόμενο «βόμβα ζέστης από το Πακιστάν» και μπορεί ο Μάιος να είναι συνήθως ένας από τους θερμότερους μήνες της χώρας, ωστόσο τα τελευταία χρόνια ο υδράργυρος σκαρφαλώνει σε νέα ρεκόρ.
Οι αρχές προειδοποιούν να μη βγαίνει κανείς έξω το μεσημέρι, ενώ οι εικόνες που δείχνουν την άσφαλτο σε δρόμους στο Νέο Δελχί να λιώνει, προκαλούν πραγματικά σοκ. (?)
Βίντεο από το NDTV δείχνει ανθρώπους να παγιδεύονται, καθώς τα παπούτσια τους κολλάνε στην άσφαλτο.
 Δείτε το βίντεο...
https://www.youtube.com/watch?v=c1JEJpWhbU4

Πρώτον η πόλη Βάλσαντ που βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή της Γκουτζαράτ ΔΕΝ είναι στο Νέο Δελχί, αλλά στο νότιο μέρος της Ινδίας που κάποτε αποτελούσε ενιαία περιοχή με την Μαχαράστρα.

Δεύτερον για να καταλάβει και ο κόσμος που ίσως δεν ξέρει κι εντυπωσιάζεται από τις υψηλές θερμοκρασίες: την Ινδία έχουν συνήθως τρεις εποχές: καλοκαίρι, χειμώνα και μουσώνες. Υπάρχει μια τεράστια διακύμανση στις κλιματολογικές συνθήκες στα διάφορα μέρη της Ινδίας. Στο Γκουτζαράτ οι τις καιρικές συνθήκες ποικίλλουν σε διαφορετικές περιοχές.Οι τοποθεσίες κοντά στην ακτή έχουν ένα υγρό κλίμα, ενώ στο εσωτερικό το κλίμα είναι εντελώς διαφορετικό. Τα καλοκαίρια είναι εξαιρετικά θερμά, ενώ οι χειμώνες είναι πολύ κρύοι. Από την άλλη πλευρά, οι παράκτιες περιοχές και η ανατολική ζώνη του Γκουτζαράτ βιώνουν ένα ήπια ευχάριστο κλίμα με μέτριες βροχοπτώσεις κατά τη διάρκεια των μουσώνων. Κατά μέσο όρο, τα καλοκαίρια είναι εξαιρετικά θερμά και ξηρά στο Γκουτζαράτ. Η θερμοκρασία ημέρας φτάνει ψηλά – μέχρι και 49 ° C το μεσημέρι, ενώ το βράδυ πέφτει στους 34 ° C. Τους χειμώνες, ο καιρός είναι ήπιος, με μέση θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της ημέρας 29 ° C και 12 ° C κατά τη διάρκεια της νύχτας. Οι μέρες είναι συνήθως ηλιόλουστες και ο ουρανός είναι καθαρός. 
Εποχές: Χειμώνας, Νοέμβριος μέχρι τον Φεβρουάριο. Καλοκαίρι, Μάρτιος έως τον Μάιο. Monsoon, Ιούνιος έως τον Σεπτέμβριο.

Άρα, στο Γκουτζαράτ τώρα είναι καλοκαίρι και βιώνει ένα κύμα καύσωνα, όπως βιώνει κάθε χρόνο, όχι μόνο η πόλη, αλλά ο πλανήτης όλος όλους τους τελευταίους αιώνες. Το 1977 στην Ελλάδα είχε κύμα καύσωνα και γεννούσα το γιο μου, γι’ αυτό και το θυμάμαι. Το 1989 βρέθηκα στην Ινδία, στη Μαχαράστρα, και είχε κύμα καύσωνα πάνω από 50° κι αυτό επίσης θυμάμαι.

Το συγκεκριμένο κύμα καύσωνα ήταν αναμενόμενο από τους μετεωρολόγους και έχουν υπάρξει και προειδοποιήσεις από τις αρχές για τις ευπαθείς ομάδες, όπως γίνεται πλέον πάντα σε όλες τις χώρες όταν υπάρχει κύμα καύσωνα και είναι απόλυτα λογικά κατά καιρούς και κατά τόπους να υπάρχει κύμα καύσωνα – έτσι γίνεται αιώνες!!!

Αλλά παρότι η συγκεκριμένη περιοχή έχει ως σύνηθες φαινόμενο να φτάνει τους 49° το καλοκαίρι, όπως αναφέρει και το βικι, τώρα μόλις φτάσει τους 44 με 45, τοπικά και διεθνή μίντια φωνάζουν: κύμα καύσωνα στην Ινδίααα –  Φονικόοο κύμα καύσωνααα!!!

Και το συγκεκριμένο βίντεο, το ένα και μοναδικό ενώ θα έπρεπε να υπήρχε τουλάχιστον μια ντουζίνα αν ήταν κάτι πρωτοφανές, έχει κάνει το γύρο των διεθνών ΜΜΕ -από CNN, BBC, Huffiston Post- καθώς και σε πολλά ελληνικά και ξένα ιστολόγια.

Κι αναρωτιέμαι… αλλού δεν έλιωσε η άσφαλτος; Μήπως γιατί αλλού δεν ήταν φρεσκοστρωμένη; Γιατί δεν μου κόλλησε εμένα το σανδάλι όταν ήμουν το 1989 στην Ινδία; Που είναι τα άλλα βίντεο με άλλους δρόμους σε άλλες περιοχές;

ΑΥΤΉ η είδηση κάνει το γύρο του κόσμου. Το ότι χιόνισε προχθές στην ζεστή Ελλαδίτσα, στον Όλυμπο, γιατί δεν το έδειξε το CNN, BBC κλπ;
rockefeller
Τον Ρόκφελερ μου και την κλιματική του αλλαγή μέσα…

nea.allnewz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: