Σάββατο 28 Μαΐου 2016

Ο Πλανητάρχης Β. Πούτιν μας προσφέρει την εκπλήρωση των ανεκπλήρωτων πόθων του Ελληνισμού…

putin athinaΗ ιστορική επίσκεψη στην Ελλάδα, στις 27 και 28 Μαΐου, του Ρώσου Προέδρου Β. Πούτιν, είναι αναμφίβολα ένα σημαντικό γεγονός.

Αφορμή της επίσκεψης είναι ΔΥΟ γεγονότα. Το πρώτο γεγονός είναι ότι το 2016, είναι έτος εορταστικό για τις σχέσεις Ελλάδας και Ρωσίας.
Το δεύτερο και πιο σημαντικό, είναι...
η επίσκεψη, στις 28 Μαΐου, του Ρώσου Προέδρου στο Άγιο Όρος με αφορμή την συμπλήρωση 1000 χρόνων ρωσικής μοναστικής παρουσίας, στον Άθω, παρουσία και του Πατριάρχου Μόσχας Κυρίλλου.

Η κίνηση του «πλανητάρχη» Β. Πούτιν είναι φαινομενικά συμβολική. Ουσιαστικά όμως έχει τεράστιο πολιτικό και θρησκευτικό νόημα. Συνομιλητής μου, που έχει στενούς δεσμούς με την Ρωσική κυβέρνηση, με πληροφόρησε, ότι έφτασε η στιγμή της εκπλήρωσης των ανεκπλήρωτων πόθων του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας. Η στιγμή της εκπλήρωσης των προφητειών πολλών Αγίων της Ορθόδοξης πίστης. Η προφητεία του Αγίου Μεθοδίου Πατάρων (4ος αιώνας), του Αγίου Ανδρέα του δια Χριστόν σαλού (6ος αιώνας, 450-515 μ.Χ.), του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού (1714-1779), του Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτη και κυρίως του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου (1924-1994).
Ο Β. ΠΟΥΤΙΝ είναι ένας πανίσχυρος ηγέτης, ένας αδιάφθορος πιστός Ορθόδοξος Χριστιανός που όχι μόνο αντιστέκεται στα ανίερα σχέδια της Νέας Τάξης Πραγμάτων, αλλά δεν διστάζει και να πολεμά ανοιχτά το σκοτάδι και τους εκφραστές του μυστηρίου της ανομίας. Ο άνθρωπος που πιστεύει πως το μέλλον του πλανήτη έχει να κάνει με την επαναφορά στο προσκήνιο των χριστιανικών ευαγγελικών αξιών. Η ηγετική μορφή που δεσπόζει, κυριαρχεί και πρωταγωνιστεί στις επικείμενες σαρωτικές αλλαγές του γεωπολιτικού χάρτη. 

Πριν πούμε τα προβλεπόμενα, δηλ. τις πιθανές και προβλέψιμες συμφωνίες της Ελληνικής και της Ρωσικής ηγεσίας, θα «μιλήσουμε» για μυστική γεωπολιτική. Γιατί ο Ρώσος Πρόεδρος, δεν έχει δώσει ακόμα εντολή στις Ρωσικές ένοπλες Δυνάμεις να διαλύσουν την Τουρκία και με ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΥΠΕΡΟΠΛΑ; Γιατί καθυστερεί; 

Οι πολύπειροι Ρώσοι πολιτικοί και μέσω του SVR (των ρωσικών Υπηρεσιών πληροφοριών) έχουν αξιολογήσει σωστά την ανερμάτιστη, προβληματική, οπορτουνιστική και τυχοδιωκτική στάση του ανεγκέφαλου Τούρκου Προέδρου Τ. Ερντογάν. Όταν προκάλεσε, με την κατάρριψη στις 24 Νοεμβρίου 2015, ενός ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους SU24 στον εναέριο χώρο της Συρίας, από τουρκικά F-16, είχε την παρασκηνιακή συνδρομή της Ουάσιγκτον. Τώρα όμως;

Τώρα, σήμερα, πολλά έχουν αλλάξει, έχουν ανατραπεί. Υπάρχει ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ, υπογεγραμμένη από τους ΠΟΥΤΙΝ και ΟΜΠΑΜΑ για ριζική αλλαγή του παγκόσμιου χάρτη, ειδικά στην περιοχή μας!!! Η κυβέρνηση των ΗΠΑ κατάλαβε, έστω και με καθυστέρηση, ότι είναι μάταιο, είναι κουτό και ασύμφορο, να αντισταθεί στην παντοδυναμία των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων και των συμμάχων τους. Έτσι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, ΟΜΠΑΜΑ, με την σύμφωνη γνώμη του Υπουργού των Εξωτερικών και του αρχηγού της CIA, υπέγραψε μυστική συμφωνία με τον Ρώσο Πρόεδρο και την Ρωσική Κυβέρνηση. Κρίσιμο ρόλο στην συγκεκριμένη μυστική συμφωνία έπαιξε ο Ρώσος Υπουργός των Εξωτερικών Σ. ΛΑΒΡΟΦ, ο Ρεσέντικοφ (Διευθυντής του Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών) και άλλοι. Φυσικά «επισήμως» το αρνούνται.

Μοιράζουν τον πλανήτη σε νέα «πιο δίκαιη βάση». ΝΕΑ ΓΙΑΛΤΑ!!! Έτσι η Τουρκία μετρά τον χρόνο αντίστροφα. Η υπέρμετρη αλαζονεία του «αλάθευτου» και «αλάθητου» Τούρκου Προέδρου, που ειρωνεύεται την Αμερικάνικη ηγεσία και το ΝΑΤΟ, τον οδηγούν στο περιθώριο της Ιστορίας, στην παραίτηση ή αποπομπή μέσω εκλογών ή στρατιωτικού πραξικοπήματος. Τον αδειάζουν οι μέχρι χθες σύμμαχοί του.

Από κοινού λοιπόν Μόσχα και Ουάσιγκτον ξηλώνουν το σουλτάνο Ερντογάν («ΣΤΥΛΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ», Μάρτιος 2016, σελ. 3, Η Συντακτική Ομάδα). Άλλωστε το τελεσίγραφο του Ρώσου Προέδρου ήταν ξεκάθαρο: Ή τον «διώχνετε» τον σουλτάνο, μέσα σε «εύλογο χρονικό διάστημα» και διαλύουμε ΜΑΖΙ την Τουρκία ή το κάνω ΜΟΝΟΣ μου, με την παντοδυναμία των Όπλων μου. Το γενικότερο διεθνές πλέον συστηματικό και μεθοδευμένο «άδειασμα» του σουλτάνου έχει ξεκινήσει με πύρινα άρθρα σε αμερικανικές και ευρωπαϊκές εφημερίδες, οι οποίες με αδιαμφισβήτητα και ατράνταχτα στοιχεία παρουσιάζουν τις δικτατορικές του αντιλήψεις και συμπεριφορές. Δεν είναι φυσικά τυχαίο ότι είναι ελάχιστα πια τα δημοσιεύματα κατά της Ρωσίας για την πολεμική τακτική που ακολουθεί στη Συρία, όπου φαίνεται σύντομα να ξεκαθαρίζει το τοπίο με τους «φίλους» του Ερντογάν, τρομοκράτες ισλαμιστές του ISIS.

Αποκρατικοποιήσεις – ΝΑΥΤΙΚΗ ΒΑΣΗ

Ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) πηγαίνει σε κοινοπρακτικό σχήμα, όπου θα συμμετέχουν κυρίως Ρώσοι επιχειρηματίες. Από τις δηλώσεις του ρώσου Υπουργού Μεταφορών (ΣΟΚΟΛΟΦ) φαίνεται ξεκάθαρα ότι το ενδιαφέρον είναι ισχυρό και οι συζητήσεις σε τελικό στάδιο. Αυτό όμως που δεν γνωρίζουν «οι πολλοί», αλλά ελάχιστοι καλά πληροφορημένοι δημοσιογράφοι και αρθρογράφοι, είναι ότι στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, θα φιλοξενούνται μετά τη συμφωνία πώλησης και ρωσικά πλοία, εμπορικά και πολεμικά!!! Οι Δυτικοί σύμμαχοι και το ΝΑΤΟ, μετά από παρέμβαση του ΟΜΠΑΜΑ και της Μέρκελ, δεν έχουν αντίρρηση να συμφωνήσουν, αφού πάρουν ανταλλάγματα. Η Ελληνική κυβέρνηση κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις θα μπορούσε να συμφωνήσει. Άλλωστε η ΑΘΗΝΑ θέλει τη διατήρηση ανοιχτών διαύλων με τη ΜΟΣΧΑ στο πλαίσιο του Συμβουλίου ΝΑΤΟ-Ρωσίας. Ενδιαφέρον από τη Ρωσία υπάρχει και για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Πληροφορούμαι ότι το θέμα είναι περίπλοκο, σύνθετο και ότι δεν υπάρχει ακόμα οριστική συμφωνία. Εδώ η «μυστική συμφωνία» συνεχίζεται και όλα τα σενάρια είναι πιθανά.

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΔΟΥΛΟΚΤΗΣΙΑΣ

Τι καταλαβαίνουμε σήμερα με τη λέξη «γεωπολιτική»; Σημαίνει το ενδιαφέρον, τη σημασία-σπουδαιότητα που έχει μια χώρα ή περιοχή στο πλαίσιο της διεθνούς πολιτικής, των αναμετρήσεων ισχύος μεταξύ των εθνών. Τη γεωπολιτική σημασία μιας χώρας την αντιλαμβανόμαστε συνήθως με προσλαμβάνουσες ενδεχόμενων πολεμικών συρράξεων. Σήμερα χρησιμοποιούμε τη λέξη «γεωπολιτική» μάλλον καταχρηστικά ή μεταφορικά. Διότι η κατάκτηση μιας χώρας δεν συμφέρει πια να πραγματοποιηθεί στρατιωτικά, έχει μικρότερο κόστος αν πραγματοποιηθεί οικονομικά. Έτσι έγινε και στην πατρίδα μας. Το Παγκόσμιο σύστημα των σιωνιστών και των τεκτόνων πέτυχε τον οικονομικό έλεγχο και της πατρίδας μας. Έτσι έγιναν εύκολα οικονομικοί κηδεμόνες, κυρίαρχοι της χώρας και χειραγωγούν τις εξελίξεις.

Άριστοι γνώστες της μυστικής γεωπολιτικής και διπλωματίας οι Ρώσοι, και κυρίως ο Β. Πούτιν και ο Σ. Λαβρόφ, οδηγούν τις εξελίξεις στην παγκόσμια σκακιέρα. Εκεί που «πρέπει» προχωρούν, και όταν «πρέπει» προσποιούνται πως υποχωρούν και ουσιαστικά περιμένουν να ΩΡΙΜΑΣΟΥΝ οι συνθήκες. Έχουν πρόγραμμα, σχεδιασμό, επιμονή, υπομονή. Η προτεραιότητα της Μόσχας στο μέτωπο της διπλωματίας των αγωγών είναι τώρα ο αγωγός Nord Stream 2 προς τη Γερμανία και στην υπερκέραση των αμερικανικών αντιδράσεων. Η διέλευση ρωσικού αερίου μέσω Ελλάδος ματαιώνεται δυστυχώς. Θα απαιτούσε τη διέλευσή του από την Τουρκία, κάτι που φυσικά τώρα δεν μπορεί να γίνει. Μετά τη διάλυση της Τουρκίας σε 3 ή 4 κρατίδια, ίσως το πιο πάνω σημαντικό εγχείρημα να είναι εφικτό και οι συνθήκες πιο ώριμες. Υπάρχει σημαντικό ρωσικό ενδιαφέρον για το κοίτασμα λιγνίτη της Βεύης και τη συμμετοχή ρωσικών ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ σε συμπράξεις ιδιωτών με τη ΔΕΗ. Πιθανή κρίνεται η συμμετοχή των Ρώσων στις αποκρατικοποιήσεις των ΕΛΠΕ και της ΔΕΠΑ.

Ο πλανητάρχης Βλαντιμίρ Πούτιν «ξεπέρασε» την αναλγησία της Δύσης, όπου οι εγκληματίες έγιναν τιμητές. Ανέδειξε τον φασισμό και την ανεπάρκεια του Δυτικού πολιτισμού της πλάνης, της αίρεσης, της υποκρισίας. Στη Ρωσία λειτουργούν οι νόμοι και οι διωκτικοί μηχανισμοί. Δεν γίνονται λαμόγια, απατεώνες, κίναιδοι, κλέφτες βουλευτές και Υπουργοί. Η επιρροή του είναι πια παγκόσμια. Απέναντι στους τζιχαντιστές και στους Δυτικούς προβοκάτορες της ειρήνης, που τώρα γεύονται τις εγκληματικές και ΑΦΡΟΝΕΣ συνέπειες των επιλογών τους στέκεται η ένδοξη Ρωσία του Β. ΠΟΥΤΙΝ («ΣΤΥΛΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ», Νοέμβριος 2015, άρθρο Μιλτιάδη Γ. Βιτάλη). 

Η συγκυβέρνηση των «σκιτζήδων» των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «προσκύνησε» τους εκφραστές της ανομίας και σταδιακά απαξιώνεται και οδηγείται στην κατάρρευση. Ο Τσίπρας μιλάει υποκριτικά για συναίνεση και θέλει να χρίσει τους πάντες με την αποτυχία του, να γίνουν όλες οι αλεπούδες κολοβές! Και η εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης «διαλύεται» και η χώρα διασύρεται. Η χώρα τους έχει πληρώσει καραβίσιους τους άσχετους ερασιτέχνες της πολιτικής ζωής του τόπου. Τους ψευτοπροοδευτικούς της τρύπιας δεκάρας! Αν ήθελε ο πλανητάρχης Β. Πούτιν θα τους είχε πάρει και τα σώβρακα! Θα μπορούσε να τους έχει διασύρει και να τους εκθέσει. Ο άτολμος και φοβικός Αλέξης Τσίπρας δεν μπορεί να διαβεί τον «Ρουβίκωνα» και να γίνει έντιμος και αξιόπιστος συνομιλητής του Ρώσου Προέδρου. Το πρόβατο (Τσίπρας) δεν θέλει να βγει από το μαντρί (της Δυτικής Συμμαχίας και της ΕΕ), φοβούμενο τη σφαγή.

Θέλει ΤΟΛΜΗ η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!

Υποκρινόμενος ο Τσίπρας πως επενδύει πολιτικά στον ρωσικό παράγοντα, οδήγησε τις σχέσεις των δύο κρατών σε κατάσταση ΣΙΒΗΡΙΑΣ. Το κλίμα είναι δύσκολα αναστρέψιμο. Ο ΠΟΥΤΙΝ δίνει στον Έλληνα πρωθυπουργό σήμερα την τελευταία ουσιαστικά ευκαιρία για αναστροφή του κλίματος. Με τους Ρώσους είμαστε αδέλφια! Ορθόδοξες χώρες με κοινά πολιτιστικά στοιχεία. Επιβάλλεται η συνεργασία μας να είναι στενή, ειλικρινής και διαχρονική. ΟΧΙ καιροσκοπική, ευκαιριακή, αποσπασματική, φοβική, ενοχική, αβέβαιη, προσχηματική, υποκριτική.

Μπορούμε; Ναι, μπορούμε. Μόνο όμως αν ξυπνήσουμε από τον λήθαργο υπάρχει ελπίδα ανάκαμψης και προόδου.

Το νέο εξαιρετικό και άκρως ενδιαφέρον βιβλίο του κ. Μιλτιάδη Βιτάλη, με τίτλο «Έρχεται το ποθούμενο», κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Αγαθός Λόγος», Λαγουμιτζή 42, Τ.Κ. 117 45, Ν. Κόσμος, Αθήνα, τηλ. 210 9212315.

Μιλτιάδης Γ. Βιτάλης
Νομικός, συγγραφέας, αρθρογράφος

www.elora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: