Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Κάτι δεν κατάλαβαν καλά οι Ευρωπαίοι και οι Έλληνες πολιτικοί με τα αποτελέσματα των εκλογών στην Αυστρία...


Γράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός

Έχω μάθει να λέω τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη.

Τεράστιοι τίτλοι σε εφημερίδες, περιοδικά, sites σχετικά με το εκλογικό αποτέλεσμα στην Αυστρία.

ΝΙΚΗΣΕ (λένε) Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ  - ΨΟΦΗΣΕ (λένε) ΤΟ ΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ.

Πάμε όμως να πάρουμε εμείς ως νηφάλιοι (εθνικόφρονες μεν, αλλά όχι εθνικιστές) τα αποτελέσματα των εκλογών και να δούμε τελικά ποίος νίκησε και αν νίκησε. Γιατί μου φαίνεται κάποιοι έχουν μπερδέψει τα μπούτια τους...



Στην Αυστρία το αρχικό εκλογικό αποτέλεσμα ήταν 52 % υπερ του εθνικιστή Νόρμπερτ Χόφερ, έναντι 48% υπερ του οικολόγου Αλεξάντερ Βαν Ντερ Μπέλεν. Στην Αυστρία όμως σαν χώρα έχουν επιλέξει να λαμβάνουν υπόψη τη γνώμη ΟΛΩΝ των Αυστριακών, όπου και αν ζούν, εφόσον ψηφίσουν ακόμα και μέσα από ειδική διαδικασία ταυτοποίησης με επιστολή.

Έτσι λοιπόν στη δεύτερη φάση ο Μπέλεν συγκεντρώνει 50,3% της προτίμησης των ψηφοφόρων, ενώ ο Χόφερ έρχεται δεύτερος με μικρή διαφορά αγγίζοντας το ποσοστό του 49,7%, έπειτα από την καταμέτρηση των περίπου 700.000 επιστολικών ψήφων.

Όλη και όλη η διαφορά ψήφων για τις οποίες κρίθηκε το αποτέλεσμα ήταν 30.000 ψήφοι.

Προσέξτε όμως τώρα τι γίνεται...

Η κάτοικοι - πολίτες της Αυστρίας έχουν ψηφίσει στην συντριπτική τους πλειοψηφία (52%) την ακροδεξιά ως πρώτο κόμμα. Ουσιαστικά το αποτέλεσμα κρίθηκε από τους κατοίκους εξωτερικού, που πάντα έχουν μια πιο κεντροαριστερή τοποθέτηση.  Αυτό όμως δεν αναιρεί ότι η πλειοψηφία των κατοίκων αυτή τη στιγμή πρόσκειται στην ακροδεξιά.

Αυτό φυσικά ο γνωρίζει πολύ καλά ο νέος οικολόγος πρόεδρος, όπως γνωρίζει πολύ καλά ότι αν δεν αλλάξει ρητορική προς τα δεξιά, τότε σε μερικά χρόνια η ακροδεξιά είναι πολύ πιθανό να είναι η απόλυτη πλειοψηφία με ποσοστά που μπορεί να ξεπερνούν κατά πολύ το 60%.

Και αυτό το νούμερο (60+) δεν είναι ένα νούμερα που σας δίνει ένας τρελός κάπου στην Ελλάδα, αλλά το αποτέλεσμα ερευνών που είχαν κάνει την εμφάνιση τους από την προηγούμενη εβδομάδα, απλά δεν δημοσιευόταν στην Αυστρία, λόγω της εκλογικής τους νομοθεσίας. Δλδ αποσαφηνίζετε ότι η τάση είναι να αυξηθούν δραματικά τα ποσοστά της ακροδεξιάς και αν γινόταν εκλογές πχ στο τέλος του θέρους, τότε τα αποτελέσματα ίσως να ήταν εντελώς διαφορετικά.

Ίσως τελικά δεν ήταν καθόλου τυχαία η χρονική περίοδος κατά την οποία παραιτήθηκε ο απερχόμενος πρόεδρος...


www.e-koutsobola.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: