Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Επ’ αόριστον «λουκέτο» στα δύο μεγάλα λιμάνια της χώρας

lim-630x400Οι εργαζόμενοι στα λιμάνια (ΟΜΥΛΕ, Ένωση Λιμενεργατών και Ένωση Εποπτών-Αρχιεργατών) ξεκινούν την Πέμπτη 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, κλείνοντας αρχικά τα εμπορικά λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, ενώ προειδοποιούν ότι...
θα ακολουθήσουν κινητοποιήσεις και στα υπόλοιπα λιμάνια της χώρας.

Η κυβέρνηση προχωράει ολοταχώς στην πώληση του μετοχικού κεφαλαίου των ΟΛΠ και ΟΛΘ, παρά τις διαφωνίες των εργαζομένων, αλλά και του συνόλου των κοινωνικών φορέων. Ταυτόχρονα, παρά τις επανειλημμένες συναντήσεις δεν έχει δώσει απάντηση στις θέσεις των εργαζομένων για τη διασφάλιση των θεσπισμένων εργασιακών σχέσεων παρά τη φραστική δέσμευση του πρωθυπουργού.Αντίθετα με τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης καταγράφεται αδικαιολόγητη κωλυσιεργία. Τόσο η χθεσινή συνάντηση για τον ΟΛΘ, όσο και η αδράνεια της ηγεσίας του ΟΛΠ και του υπουργείου Ναυτιλίας, για τον ΟΛΠ οδηγούν σε επικίνδυνη στασιμότητα» τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Τα ψέματα τελείωσαν, οι εργαζόμενοι όπως έχουμε από καιρό ξεκάθαρα δηλώσει οι εργασιακές σχέσεις δεν είναι υπό διαπραγμάτευση. Λιμάνια, χωρίς θεσπισμένες εργασιακές σχέσεις δεν μπορούν να υπάρξουν, ας το αντιληφθούν οι πάντες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: