Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Ο… συνεπής Προκόπης Παυλόπουλος

9PAYLOPOYLOS 4847 5
Ο Προκόπης Παυλόπουλος είναι ο άνθρωπος ο οποίος εξελέγη Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν πρόκειται για τυχαίο γεγονός. Είναι ο άνθρωπος ο οποίος είχε με συνέπεια στην πολιτική του πορεία υπηρετήσει την κυριαρχία του αριστερόστροφου “ανθρωπισμού” σε ολόκληρη την πολιτική σκηνής. Από τα...
“Δεκεμβριανά” του '08, έως το “καλωσόρισμα” των μεταναστών. Και συνεχίζει να το κάνει ακόμη και σήμερα ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, δέχθηκε χθές το μεσημέρι τον γενικό γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης Θόρμπγιορν Γιάγκλαντ, ο οποίος βρίσκεται στην Ελλάδα για να συμμετάσχει σε διεθνές συνέδριο για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης με όρους σεβασμού του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου, το οποίο πραγματοποιείται στο Ναύπλιο.

Ο κ. Παυλόπουλος, τόνισε ότι η παρουσία του κ. Γιάγκλαντ και η ομιλία του, στέλνουν ένα ηχηρό μήνυμα προς όλα τα μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης για την αντιμετώπιση του προσφυγικού με όρους ανθρωπισμού, με βάση το Διεθνές Δίκαιο, και ιδίως την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα μέλη εκείνα του Συμβουλίου της Ευρώπης που αντιμετωπίζουν το προσφυγικό με φοβικά σύνδρομα που πολλές φορές αγγίζουν τα όρια του ρατσισμού.

Ο κ. Γιάγκλαντ, από την πλευρά του, υπογράμμισε ότι η παρουσία του υπογραμμίζει την αλληλεγγύη προς την Ελλάδα σε σχέση με το προσφυγικό ζήτημα και τόνισε ότι η αλληλεγγύη αυτή πρέπει να είναι τόσο πολιτική όσο και οικονομική.

Μάλιστα, τάχθηκε υπέρ της πλήρους εφαρμογής της Συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας, προσέθεσε ότι σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς οφείλουν να συνεργαστούν όλα τα όργανα και οι θεσμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κατέληξε σημειώνοντας ότι «αν αυτά τα όργανα και οι θεσμοί είναι σε θέση να εργάζονται μόνο τις καλές μέρες, τότε η κρίση είναι περισσότερο βαθιά από όσο νομίζουμε».

Σαφώς ο Προκόπης Παυλόπουλος ως ο Ανώτατος Άρχων της Πολιτείας, βρίσκεται σε έναν ρόλο ο οποίος δεν του επιτρέπει πολλές πολλές διαφοροποιήσεις από την τακτική της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Με βάση όμως το πολιτικό του παρελθόν μπορούμε να ρισκάρουμε να στοιχηματίσουμε ότι ο ίδιος δεν αισθάνεται άβολα εξυπηρετώντας την πολιτική της Τάσιας Χριστοδουλοπούλου. Αναρωτιέται όμως κανείς εάν ένας άνθρωπος που προέρχεται από το υποτιθέμενο “δεξιό” και “συντηρητικό” κόμμα, δεν αισθάνεται την ανάγκη να κάνει μια παρέμβαση σχετικά με τα ελληνικά σύνορα παραδείγματος χάριν που έχουν γίνει πιο... τρύπια και από ελβετικό τυρί.

Δημήτρης Παπαγεωργίου
www.elora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: