Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Ερχονται οι ΛΑΘΡΟΤΑΛΙΜΠΑΝ και στον Εβρο!!!Αναβαθμίζουν την υπηρεσία ασύλου σε Περιφερειακή, με έδρα την Αλέξανδρούπολη

Untitled-1-4-1Όχι μόνο δεν μεταφέρεται η υπηρεσία ασύλου της Αλεξανδρούπολης εκτός Θράκης όπως είχαν ζητήσει από παράγοντες της κυβέρνησης, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Πέτροβιτς και ο Δημαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Λαμπάκης, αλλά η λειτουργία του αναβαθμίζεται.

Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (αρ. φύλλου 1415) με ημερομηνία 19 Μαΐου γίνεται πλέον επίσημη αναφορά σε...
σύσταση Περιφερειακής Υπηρεσίας Ασύλου Θράκης με περιοχή ευθύνης την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Η υπηρεσία αυτή σύμφωνα με τους τους τοπικούς φορείς, ξεκίνησε να λειτουργεί στον Έβρο χωρίς να έχουν ενημερωθεί οι ίδιοι, κάτω από αδιευκρίνηστες συνθήκες, και όπως φαίνεται λαμβάνει πλέον επίσημη υπόσταση καθώς ουσιαστικά ο ρόλος της επισημοποιείται και αναβαθμίζεται.

Ερωτηματικά προκαλεί βέβαια η δέσμευση της κυβέρνησης ότι στην περιοχή δε θα εγκατασταθούν πρόσφυγες και μετανάστες, καθώς η υπηρεσία αυτή λόγω μεγάλου όγκου αιτήσεων, δημιουργεί ουσιαστικά ένα ιδιότυπο τετελεσμένο με την προσωρινή διαμονή προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή και μάλιστα σε συνθήκες άθλιες, χωρίς δομές φιλοξενίας.
Έντονα προβληματισμένος δηλώνει ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου με την απόφαση αυτή. Μιλώντας στο alexpoli.gr εξέφρασε την αντίθεση του με την απόφαση και μάλιστα λίγες μέρες μετά το αίτημα να απομακρυνθεί από την περιοχή η υπηρεσία.
Άγνωστο επίσης παραμένει αν τελικά η απόφαση αυτή θα αυξήσει τις ροές αιτήσεων ασύλου άρα και την προσέλευση προσφύγων και μεταναστών από άλλες περιοχές. Οι αντιδράσεις των τοπικών φορέων ήδη άρχισαν να εκφράζονται έντονα…
132www.alexpoli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: