Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

ΗΠΑ: «Αμερικάνος» καθηγητής Νομικής πανηγυρίζει διότι οι «συντηρητικοί» έχασαν τον πόλεμο σε κάθε επίπεδο και καλεί τους «προοδευτικούς» να τους φερθούν «σκληρά», όπως έκαναν οι Σύμμαχοι στους Γερμανούς και τους Ιάπωνες μετά τον Β'ΠΠ


Ένας καθηγητής Νομικής του Χάρβαρντ διακήρυξε στους ομοϊδεάτες του φιλελεύθερους ότι οι «πολιτιστικοί πόλεμοι» τέλειωσαν με νικηφόρα την Αριστερά, η οποία πρέπει να αντιμετωπίσει τους «συντηρητικούς» χριστιανούς με τον τρόπο που οι σύμμαχοι αντιμετώπισαν την Γερμανία και την Ιαπωνία μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, δείχνοντας καμία επιείκεια, αναφέρει η Breitbart.

Ο «πολιτιστικός πόλεμος» (Culture War) αναφέρεται στις... «μάχες» που για χρόνια δίνουν «συντηρητικοί» / «παραδοσιακοί» (χριστιανοί) με λίμπεραλ «προοδευτικούς» (φιλελεύθερους / αριστερούς) στις ΗΠΑ πάνω σε διάφορα θέματα πολιτικής που έχουν αντίκτυπο στην κοινωνία, όπως «γάμος» ομοφυλόφιλων, αμβλώσεις, νομιμοποίηση χρήσης «ελαφρών» ναρκωτικών, εξοβελισμός κάθε χριστιανικής επιρροής στον δημόσιο βίο, κατάργηση της οπλοκατοχής κλπ. Σε όλα σχεδόν τα «μέτωπα» οι συντηρητικές θέσεις έχουν δεχθεί ήττα. // Διάβασε : Η ιστορική ομιλία του Charlton Heston : "Κερδίζοντας τον Πολιτιστικό Πόλεμο". (Που τελικά χάθηκε. Αξίζει όμως να διαβάσετε την ιστορική ομιλία που κατά συγκυρία έγινε στο Χάρβαρντ!).

Σε άρθρο του στο διαδίκτυο, ο 70χρονος καθηγητής Mark Tushnet (φωτογραφία), επιζών μέλος της παλιάς φρουράς των φιλελεύθερων ελίτ του 1960, συμβουλεύει τους ομοϊδεάτες του της νεότερης γενιάς να πάρουν προκλητικά «επιθετικά φιλελεύθερες θέσεις», επειδή δεν θα συναντήσουν πλέον αντίσταση, ειδικά μετά το θάνατο του δικαστή του Ανωτάτου Δικαστηρίου Antonin Scalia.

Ο Tushnet είναι εβραϊκής καταγωγής. Η γυναίκα του, Elizabeth Alexander, εργάζεται για τα «δικαιώματα» στην περιώνυμη ACLU. Η μία κόρη, η Rebecca, είναι καθηγήτρια Νομικής στο Georgetown University Law Center, και η άλλη κόρη, η Eve (στην φώτο δεξιά), είναι «λεσβία καθολική» και συγγραφέας.

Ο Άντονιν Σκαλία (φωτο) ήταν Αμερικάνος δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ (1986 – 2016). Γιος Ιταλού μετανάστη από την Σικελία, πατέρας εννέα παιδιών και πιστός Καθολικός, ο Σκαλία θεωρείτο «συντηρητικός», ως εκ τούτου ο θάνατός του στις 12 Φεβρουαρίου 2016, «χαροποίησε» τους λίμπεραλς, αφού έφευγε ένα εμπόδιο «συντηρητισμού» από καίριο πόστο.

Αφού «αυτοί έχασαν, εμείς κερδίσαμε», ανακοίνωσε με σιγουριά ο Tushnet, και είναι ώρα να χρησιμοποιήσουμε το φιλελεύθερο πλεονέκτημα και να εγκαταλείψουμε οποιεσδήποτε αμυντικές θέσεις.

Στο άρθρο του, με τίτλο «Εγκαταλείποντας τον Αμυντικό Σκυφτό Φιλελεύθερο Συνταγματισμό», ο Tushnet παροτρύνει σε περισσότερο ριζοσπαστισμό, και όχι λιγότερο, επιμένοντας ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να ανατραπούν «υποθέσεις κλειδιά» που παρεμπόδισαν τον φιλελεύθερο σκοπό.

Κρατούμενος Ιάπωνας στρατιώτης σε στρατόπεδο των Συμμάχων
Τόσο σίγουρος είναι ο Tushnet για τη νίκη του, ώστε υπολογίζει ότι το κύριο ζήτημα αυτή τη στιγμή δεν έχει τίποτα να κάνει με στρατιωτική στρατηγική, αλλά μάλλον με το πώς θα διαχειριστούν οι νικητές τους «χαμένους», από τον «πόλεμο», συντηρητικούς.

«Για τους φιλελεύθερους», γράφει ο Tushnet, «το ερώτημα τώρα είναι πώς θα ασχοληθούμε με τους ηττημένους στον πολιτιστικό πόλεμο. Αυτό είναι κυρίως ένα ζήτημα τακτικής. Η δική μου κρίση είναι ότι η λήψη μιας σκληρής γραμμής («Έχασες, τώρα θα ζήσεις με αυτό») είναι καλύτερη από μία ήπια γραμμή για τους ηττημένους».

«Το να προσπαθείς να είσαι καλός με τους ηττημένους δεν λειτούργησε καλά μετά τον 'Εμφύλιο Πόλεμο', ενώ μια σκληρή γραμμή φάνηκε να λειτουργεί αρκετά καλά προς την Γερμανία και την Ιαπωνία μετά το 1945».

Ο Tushnet υποστηρίζει ότι «όταν είχαν αρχίσει συγκεκριμένες μάχες στους πολιτιστικούς πολέμους, θα μπορούσε να είχε νόημα η προσπάθεια να φερθείς καλά μετά από μία μεμονωμένη νίκη, γιατί ήταν σε εξέλιξη άλλες συναφείς μάχες, και μια σκληρή γραμμή θα μπορούσε να σκληρύνει την αντιπολίτευση σε αυτές τις μάχες. Αλλά τώρα ο πόλεμος τέλειωσε και κερδίσαμε», βεβαιώνει.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή
redskywarning.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου