Σάββατο, 28 Μαΐου 2016

Τουρκία : Τα κέντρα μεταναστών είναι κέντρα εμπορίας παιδιών, εμπορίας οργάνων, βιασμών παιδιών


Ένας διακεκριμένος Τούρκος δημοσιογράφος αποκάλυψε φοβερά γεγονότα σχετικά με τα στρατόπεδα Συρίων προσφύγων στη χώρα του, που περιλαμβάνουν βιασμό παιδιών, την πώληση οργάνων και την εκπόρνευση γυναικών.

Ο Yashar Idan, ο εκπρόσωπος της εφημερίδας BirGun στην Άγκυρα, δήλωσε στο Ιρανικό κρατικό δίκτυο ενημέρωσης ότι... δεκάδες παιδιά έχουν πέσει θύματα βιασμού στο στρατόπεδο Nizip στη νότια Τουρκία και τα όργανα του σώματος ενός μεγάλου αριθμού προσφύγων έχουν πωληθεί στην αγορά.

Σύμφωνα με τον Idan, είναι κρίμα για την τουρκική κυβέρνηση να θεωρεί το στρατόπεδο Nizip ως  πρότυπο για άλλα στρατόπεδα προσφύγων όταν τέτοιου είδους εγκλήματα διαπράττονται εκεί.

Η εφημερίδα BirGun νωρίτερα αυτό το μήνα, αποκάλυψε ότι 30 παιδιά συριακής καταγωγής βιάστηκαν. Την ίδια ώρα βλέπουν τα φώτα της δημοσιότητάς εκθέσεις δεκάδων υπηρεσιών δυτικών κρατών που καταλήγουν στο ίδιο συμπέρασμα. Η Τουρκία δεν είναι μια ασφαλής χώρα για τους αιτούντες άσυλο.

Τα 30 αγόρια βιάστηκαν στον καταυλισμό  Nizip  στο Antep, από το Σεπτέμβριο του 2015 έως τις αρχές του 2016.

Από τις δεκάδες περιπτώσεις μόνο ένας βιαστής συνελήφθη, ο οποίος ομολόγησε ότι παρέσυρε τα παιδιά μεταξύ των ηλικιών των οκτώ και 12 ετών να κάνουν σεξ μαζί του με αντάλλαγμα 2-5 Τουρκικές Λίρες (US $ 0,70 - 1,80).

Τα παιδιά ήταν σε θέση να περιγράψουν λεπτομερώς πώς βιάστηκαν στις τουαλέτες του στρατοπέδου.

Οι οικογένειες των οκτώ παιδιά έχουν μέχρι στιγμής υποβάλει καταγγελία;. Οι υπόλοιπες των οικογενειών δεν το έχουν πράξει εν μέσω φόβων ότι θα απελαθούν.
 
www.e-koutsobola.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: