Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Στις φλόγες για 4η μέρα η Κύπρος - Αντί να ζητήσουν βοήθεια από τα τεράστια Ρωσικά πυροσβεστικά, δέχθηκαν βοήθεια από τους Τουρκοκύπριους

Την δική τους ατζέντα φαίνεται να εξυπηρετούν στην Μεγαλόνησο κάποιοι...

Δύο νεκροί, τρεις τραυματίες, ένας εκ των οποίων σε κρίσιμη κατάσταση και ένας σοβαρά, ανυπολόγιστες ζημιές και ανεπανόρθωτη οικολογική καταστροφή…
Είναι ο μέχρι στιγμής τραγικός απολογισμός της πυρκαγιάς, που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Κυριακής και μαίνεται για 4η ημέρα στην περιοχή Σολέας.

Tο απόγευμα ισχυροί άνεμοι αναζωπύρωσαν εστίες φωτιάς, που έθεσαν σε άμεσο κίνδυνο ακόμη και οικίες στις κοινότητες Σπήλια, Κούρδαλι, Καννάβια και Αγία Ειρήνη.

Κόλαση πυρός στην περιοχή των Σπηλιών στην Κύπρο αφού εκτός από την τεράστια πυρκαγιά που καίει ανεξέλεγκτη πλέον ακούγονται και δυνατές εκρήξεις, που πιθανόν οφείλονται σε κρυμμένα και ξεχασμένα πυρομαχικά από την εποχή του ΕΟΚΑ.

Την ίδια ώρα η Τουρκία καταφέρνει να βάλει πόδι και στις  Ελεύθερες περιοχές της Κύπρου και μάλιστα με την ευγνωμοσύνη της Κυπριακής Δημοκρατίας, αφού ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δέχθηκε την βοήθεια που τόσο πρόθυμα προσέφερε η Τουρκοκύπριακή πλευρά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της  Κυπριακής Δημοκρατίας :

 "αποδέχεται την βοήθεια σε πτητικά μέσα από την Τουρκία στην προσπάθεια κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς , νοουμένου ότι αυτή θα ενταχθεί στο πλαίσιο του κρατικού επιχειρησιακού σχεδιασμού εντός του οποίου η διεθνής συνδρομή, με τη συμμετοχή του Ισραήλ, της Ελλάδος, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας, της Ιταλίας και θεσμικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, βρίσκεται αυτήν τη στιγμή σε εξέλιξη".
Την ίδια ώρα τα μεγαθήρια Μπεριέφ δεν τα σκέφθηκε κανείς... που με ένα πέρασμα σβήσουν στρέμματα στρεμμάτων... αλλά αυτά τα έχει η Ρωσία...
 
www.e-koutsobola.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: