Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

7 στους 10 Βρετανούς θεωρούν σίγουρο το BREXIT

Γράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός

Μπορεί οι δημοσκοπήσεις στη Γηραία Αλβιώνα αυτή την εβδομάδα για πρώτη φορά μετά από έναν χρόνο που ανακοινώθηκε το δημοψήφισμα, το ΝΑΙ στο BREXIT να πήρε κεφάλι 3 περίπου μονάδων έναντι του ΟΧΙ, όμως αξιοσημείωτο είναι ένα άλλο εύρημα των τελευταίων δημοσκοπήσεων.

Είναι αυτό που στην Ελλάδα αποκαλούμε...
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΝΙΚΗΣ. Δηλαδή ποίος νομίζουν οι πολίτες ότι θα κερδίσει. Αυτή τη στιγμή στην παράσταση νίκης και μάλιστα με το εντυπωσιακό ποσοστό του 70% κερδίζει το BREXIT.

Είναι ο δείκτης που έχει βάλει σε συναγερμό τους θιασώτες του ΟΧΙ (δλδ να παραμείνει η Βρετανία στην Ε.Ε.) και που άναψε φωτιά στα οπίσθια των Γερμανών  και ιδιαίτερα των Γάλλων και Ισπανών, οι οποίοι εφόσον τελικά βγει το ΝΑΙ στην Έξοδο, πολύ πιθανόν να ακολουθήσουν παραπόδα.

Αυτή τη στιγμή αν παρακολουθήσει κάποιος τα Βρετανικά μέσα ενημέρωσης, ειδικά αυτά που υποστηρίζουν το ΝΑΙ στην ΕΞΟΔΟ, θα διαπιστώσουν ότι κορωνίδα στην καμπάνια τους, είναι το "the Greek problem". Δηλαδή η αναποτελεσματική αντιμετώπιση της κρίσης στην Ελλάδα, εξαιτίας της πολιτικής της ηγεμονίας της Γερμανίας, αλλά και η ατελεύτητη επιβάρυνση των Ελλήνων συνθηκών, η μείωση του προσδόκιμου της ζωής, η μείωση του βιοτικού επιπέδου και των εργατικών δικαιωμάτων.

Αν παρακολουθούσαμε σήμερα την φιλολογία σχετικά με το θέμα τόσα στη Βρετανία, όσο και στα Ευρωπαϊκά Κέντρα Αποφάσεων, θα καταλαβαίναμε αμέσως γιατί οι Ευρωπαίοι θέλουν να τελειώνουν με την Ελλάδα και θα δώσουν τα χρήματα στον Τσίπρα.

Αν η Ελλάδα σκάσει πριν της 23/6 το ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΔΟ εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει το 60% και τότε θα αρχίσουν κατακλυσμιαίες εξελίξεις, σε όλη την παραπαίουσα Ευρώπη.  
 
www.e-koutsobola.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: