Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Οι ταξικές μπούρδες των ΣΥΡΙΖΑίων δεν έχουν τέλος…

katrougkalos11
Ακόμα ηχούν στα αυτιά του Αλέξη Τσίπρα στα αυτιά μας, την ώρα που οι κάμερες «λάτρευαν» τον Γιάνη Βαρουφάκη. Ήταν Φεβρουάριος του 2015 και ο πρωθυπουργός της αναξιοπιστίας μιλούσε στο γερμανικό περιοδικό «Stern» και πουλούσε φύκια για μεταξωτές κορδέλες, κοροϊδεύοντας τους πάντες:...
  
«Δεν θέλουμε νέα δάνεια διάσωσης», «σας υπόσχομαι: η Ελλάδα σε έξι μήνες θα είναι μια άλλη χώρα» και άλλα… Σανός. Χθες, 30 Μαΐου 2016, ένα χρόνο και πλέον μετά, μαθαίνουμε πως η ύφεση βαθαίνει… - 1,4% το α' τρίμηνο του 2016. Και έρχονται αυξήσεις σε όλα τα είδη και μείωση σε μισθούς και συντάξεις και να και η «αυξημένη παρακράτηση». Αυξήσεις ακόμα και στα διόδια βέβαια… Η συγκυβέρνηση θέλει να μην κινείστε καθόλου και αν δεν μας πιστεύετε, μάλλον δεν περάσατε από πρατήριο καυσίμων χθες και σήμερα… Και πουθενά διαμαρτυρίες για όλα τα παραπάνω, διότι, για να θυμηθούμε το 1993, «καλύτερα παπάκι παρά το Μητσοτάκη».

Ο ΣΥΡΙΖΑ δρέπει τους καρπούς της χρόνιας αντιδεξιάς ρητορικής του ΠΑΣΟΚ, το οποίο σήμερα φωνάζει υποκριτικά, χωρίς να μας λέει τίποτα για τις τεράστιες ευθύνες του και για το γεγονός ότι υπήρξε ο χορηγός στελεχιακού δυναμικού του κόμματος – πυλώνα της συγκυβέρνησης. Αμέτρητοι στην κυριολεξία οι πρώην ΠΑΣΟΚοι στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ.

ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΙ, ΚΥΡΙΤΣΗΔΕΣ… ΑΥΤΟΥΣ ΗΘΕΛΑΝ.

Και να το νέο χτύπημα του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου, του υπουργού της συγκυβέρνησης που έχει βαλθεί να καταστρέψει τις ζωές μας, ώστε επί των ερειπίων να προβεί (δια της βίας) στον σοσιαλιστικό μετασχηματισμό της χώρας μας: «Μπορούμε να ζήσουμε λιγάκι χωρίς τσιγάρα ή καφέ, δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς νερό ή ρεύμα». Και να και οι ταξικές μπούρδες: «Προσπαθούμε να πάρουμε πολλά από τους λίγους και λίγα από τους πολλούς...

Είναι σαφέστατη επιλογή ποιους θέλουμε να επιβαρύνουμε». Συγκυβέρνηση αντεθνική, συγκυβέρνηση του διχασμού και του ταξικού μίσους, συγκυβέρνηση της διαίρεσης και της μισαλλοδοξίας. Δείτε τη συμπεριφορά του Γιώργου Κυρίτση και θα καταλάβετε. Κατάσταση θλιβερή στην πολιτική σκηνή, με τους Έλληνες να έχουν πλέον να αντιμετωπίσουν ένα καθεστώς που προωθεί ένα λαοκρατικό καθεστώς, με πολύ βίαια και προβοκατόρικη διάθεση, έτοιμο να επιβάλλει στις ζωές μας την ελευθεριότητα και την πολιτική ορθότητα. Και καμιά φορά, στα ζόρια του ΣΥΡΙΖΑ, όλο και κάποιος βουλευτής της συμπολίτευσης θα βάλει τις φωνές, αφού ψηφίστηκαν τα μύρια όσα εξοντωτικά, για τα all inclusive, όλο και κάποιος βουλευτής της αντιπολίτευσης θα βρεθεί να βάλει πλάτη, λέγοντας καμιά μπούρδα που θα αξιοποιήσει το επικοινωνιακό επιτελείο της συγκυβέρνησης.

ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΠΡΕΨΟΥΝ ΣΕ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΕΙΣ

Στο μεταξύ, οι «πέρλες» από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, διαδέχονται η μία την άλλη και προκαλούν θυμηδία. Καρακώστα, Κυρίτσης, Θεοπεφτάτου, Βαγενά, Μπαλαούρας και σία, πρωταγωνιστούν, μαζί με πολλούς άλλους, σε μια διαρκή επιθεώρηση. Μια άλλη βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ονόματι Θελερίτη, προσπαθούσε χθες να πείσει για τα οφέλη από την παρουσία των προσφύγων, λέγοντας πως «θα μπορούσαμε με αφορμή τους πρόσφυγες να δούμε και την αξιοποίηση εγκαταλειμμένων κτιρίων, να δούμε και την τοπική οικονομία διότι υπάρχουν χρήματα απ’ τη μεριά τους». Επενδυτές ένα πράγμα, όπως είχε πει και ο Δημήτρης Μάρδας, που αντάλλαξε βολές τις προάλλες με τον Γιώργο Κυρίτση του «ναι σε όλα».

Σε όλη τη χώρα, πάντως, οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ γίνονται δεκτοί με αποδοκιμασίες, στις οποίες αντιδρούν με τραμπουκισμούς, όπως έγινε στην Καλαμάτα. Οι πολίτες αντιλαμβάνονται πλέον τι συμβαίνει… Η κατάσταση που επικρατεί είναι αποκαρδιωτική, με τον εθνομηδενισμό να κόβει βόλτες, καθώς στη ΝΔ ασχολούνται με τον ερχομό του θέρους, αλλά και την εύρεση της δυναμικής ετερότητας που μας καθιστά μέτοχους στο σύγχρονο κοινωνικό γίγνεσθαι και πολλά άλλα, τα οποία μάλλον δεν αποτελούν προτεραιότητες της κοινωνίας.

Με ερωτήσεις στη Βουλή, επίκαιρες ή ανεπίκαιρες, δουλειά δεν γίνεται, ας τους πει κάποιος… Η ΝΔ πρέπει να κατεβεί στην κοινωνία και να γίνει ένα με τους πολίτες, να βάλει γαλότσες και να μπει στα χωράφια, να ανέβει στο τρακτέρ, να μπει στα καφενεία και να κάνει ένα σωρό άλλα πράγματα. Αντιπολίτευση δεν γίνεται μόνο από τα κοινωνικά μέσα, δεν γίνεται μόνο με hashdags και τεχνικές που πολλοί συμπολίτες μας δεν καταλαβαίνουν. Και με «αφωνία» σε θέματα όπως η κατάργηση της πρωινής προσευχής, του εκκλησιασμού και των παρελάσεων…

Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΚΤΙΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

Η συγκυβέρνηση πιάστηκε στα πράσα για το θέμα των παράκτιων (off shore) εταιρειών. Η νομιμοποίηση της συμμετοχής στις προαναφερόμενου τύπου εταιρείες, αναδεικνύει πάρα πολύ πονηρές προθέσεις. Τι ακριβώς σκέπτονται να κάνουν; Ουδέν κρυπτόν υπό το φως του ηλίου. Θα μάθουμε.

Άλλωστε, το υπουργείο Δικαιοσύνης καλείται στη Βουλή από τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης να πει τι σημαίνουν όλα αυτά. Παρασκευόπουλος και Παπαγγελόπουλος, πρέπει να δώσουν απαντήσεις και ο λαός είναι όλος αυτιά. Και κάτι τελευταίο: σοβαρό έλλειμμα αγωγής και αισθητικής, αναδεικνύει η συμπεριφορά των υπουργών της συγκυβέρνησης. Δείτε τις φωτογραφίες του αν. υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη ο οποίος καπνίζει μέσα σε κλειστό χώρο του υπουργείου. Υπόψη ότι ο αν. υπουργός είναι γιατρός, χειρουργός – εντατικολόγος…

Nίκος Χιδίρογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: