Κυριακή 19 Ιουνίου 2016

Έχει πιο κάτω; Έρανος για γάζες στα χρυσά νησιά

Στη Μύκονο, τη Σαντορίνη, την Πάτμο και τα άλλα νησιά, Έλληνες και ξένοι επισκέπτες που πληρώνουν μια περιουσία για τις διακοπές τους, θα βρίσκονται στο έλεος του Θεού το καλοκαίρι αν αρρωστήσουν λόγω των απελπιστικών ελλείψεων στα κέντρα υγείας.
Όπως αναφέρει η RealNews χαρακτηριστικό  είναι αυτό που συμβαίνει... σε έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς και για Έλληνες επισκέπτες, το Πήλιο.
Στη Ζαγορά οι κάτοικοι βάζουν χρήματα από την τσέπη τους για βενζίνη προκειμένου να κινηθεί το ασθενοφόρο του κέντρου υγείας και να μεταφέρει σε περίπτωση ανάγκης τους δικούς τους ανθρώπους στο νοσοκομείο του Βόλου:
«Σύνηθες φαινόμενο είναι η οικογένεια του ασθενούς να πληρώνει για τη βενζίνη του ασθενοφόρου προκειμένου να γίνει διακομιδή στον Βόλο»  δηλώνει στην εφημερίδα ο διευθυντής του κέντρου υγείας Ζαγοράς, Αργύρης Ακρίβος.
Το δικό της Ρεκόρ στην υγεία κατέχει η Μύκονος καθώς δεν υπάρχει καρδιολόγος στο κέντρο υγείας, ενώ μέχρι στιγμής δεν λειτουργεί ούτε το εξοπλισμένο ακτινολογικό τμήμα λόγω έλλειψης τεχνολόγου:
«Οι ελλείψεις υλικών στο κέντρο είναι τεράστιες, αλλά ευτυχώς οι κάτοικοι όταν έρχονται αγοράζουν και φέρνουν μικροβιολογικά αντιδραστήρια, γάζες, ράμματα, ώστε οι υπάρχοντες γιατροί να προχωρούν σε επεμβάσεις και εξετάσεις» τονίζει η πρόεδρος της του κέντρου, Ντίνα Σαμψούνη.
Στην Πάτμο οι καταστάσεις είναι ακόμα πιο τραγελαφικές: «Για να σώσουμε ζωές φτάσαμε στο σημείο να οδηγώ εγώ το ασθενοφόρο, ο αντιδήμαρχος να εκτελεί χρέη γιατρού προσφέροντας τις πρώτες βοήθειες και ο δήμαρχος να ανοίγει δρόμο με το αυτοκίνητό του» εξηγεί ο Αντώνης Γαμπιέρης, πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Πάτμου.
Και στη Σαντορίνη τα πράγματα δεν είναι καλύτερα. Παρά τη δέσμευση –τον περασμένο Μάρτιο- του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, ότι το νοσοκομείο Θήρας θα λειτουργήσει τον Μάιο, μέχρι στιγμής όλο το βάρος πέφτει στο κέντρο υγείας Σαντορίνης:
«Συνεχίζουμε να στέλνουμε γάζες, φλεβοκαθετήρες, ακτινολογικά φιλμ, μέχρι λάστιχα για τα ασθενοφόρα παραγγείλαμε, ενώ πριν από μήνες στείλαμε και υπέρηχο καρδιάς που αγοράστηκε από δωρεές. Ελπίζουμε το νέο νοσοκομείο να μας οδηγήσει σε άλλον αιώνα γιατί δεν αντέχουν άλλο κάτοικοι και επισκέπτες» αναφέρει στη RealNews η πρόεδρος του συλλόγου στήριξης κέντρου υγείας Σαντορίνης. Ελλάδα 2016. 
 
wwwkoolnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: