Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Στον ανακριτή οι συλληφθέντες για την υπόθεση των ναρκωτικών

DSC_0029Στον ανακριτή οδηγούνται από το πρωί χθες, σταδιακά, οι συλληφθέντες για την υπόθεση του κυκλώματος χρήσης, διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών που φαίνεται πως είχε ‘πλοκάμια’ και στην Αλεξανδρούπολη. Με ένα μικρό βαν της αστυνομίας, μεταφέρθηκαν το πρωί της Τρίτης οι 5 πρώτοι κατηγορούμενοι στα δικαστήρια, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία και για τους περίπου 30 κατηγορούμενους. Συνολικά χθες εκτιμάται ότι...
πέρασαν από τον ανακριτή 8 άτομα και σύμφωνα με πληροφορίες του alexpoli.gr αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση και περιοριστικούς όρους ενώ ένας εκ των 8 λένε οι ίδιες πληροφορίες, αφέθηκε ελεύθερος χωρίς όρους.

Εντωμεταξύ, σύμφωνα με δηλώσεις στον «Χρόνο» του δικηγόρου Θεόδωρου Αγγλιά που έχει αναλάβει ως συνήγορος υπεράσπισης, οι κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί στους κατηγορούμενους είναι ιδιαίτερα βαριές, με 10 χρόνια ποινή κάθειρξης, ποινή η οποία όπως τόνισε, αυξομειώνεται αναλόγως τη συμμετοχή και τη δράση του καθενός ξεχωριστά στην εγκληματική οργάνωση.

Ειδικότερα τόνισε πως “η εγκληματική οργάνωση –που στηρίζεται στο νόμο- περιλαμβάνει ένωση τριών ατόμων, που κάνουν εγκλήματα, τα οποία προβλέπονται ποια είναι από το νόμο. Σαφώς υπάρχουν και άτομα μέσα που είναι απλοί χρήστες, και μπορεί να είναι και πέντε και έξι. Όταν υπάρχει μία παρέα που έχει το “άθλημα” της χρήσης, και χρησιμοποιώ ειρωνικά τον όρο, και μαζεύονται και κάνουν χρήση, αυτό δεν “πειράζει” τόσο το νόμο”. Υπάρχουν, όμως, πρόσθεσε “και σοβαρές κατηγορίες από κάποια άτομα, τα οποία ξεκινούν κιόλας από την Αλβανία. Υπάρχουν εισαγωγές και ναρκωτικά πιο “ευγενικά” και ακριβά, όπως η κοκαΐνη, ενώ ευτυχώς δεν υπάρχει ηρωίνη. Αυτοί είναι σκορπισμένοι παντού, είναι πολλοί Αλεξανδρουπολίτες ή από Ανατολική Μακεδονία. Εμπλέκονται και άτομα γνωστών οικογενειών, αλλά κάποια στιγμή –και σας λέω από τη θέα της δικογραφίας- ότι έχει παραγίνει, από την άποψη ότι κυκλοφορούσε μία μορφή ναρκωτικού αλλά με πολύ απροσεξία. Κάποιοι το είχαν παρακάνει. Κάποια κυκλοφορούσαν στην περιοχή μας και κάποια στιγμή είχε παραγίνει το κακό! Όπως καταλαβαίνετε, υπάρχουν και γονείς που ανησυχούν για τα παιδιά τους”. Ο έμπειρος δικηγόρος επισημαίνει ακόμα:
“ίσως αυτή η ιστορία να «ταρακουνήσει» λίγο την κοινωνία και τους σκεπτόμενους, γιατί αυτά δεν είναι για αστεία. Και λέω μόνο τις συνέπειες –γιατί υπάρχουν κι άνθρωποι δημόσιοι υπάλληλοι- που είναι σε αυστηρές υπηρεσίες και κινδυνεύουν με απόλυση. Έχουμε κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος και κάποιες υπηρεσίες είναι αυστηρές και θα περάσουν πειθαρχικό. Πρακτικά για κάποιους αυτές οι συνέπειες είναι αβάστακτες”.
www.alexpoli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: