Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Πούτιν: Η Ρωσία θα απαντήσει στην επιθετικότητα του ΝΑΤΟ

606x340_336400Αυστηρό μήνυμα προς τη Δύση έστειλε ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Μιλώντας στη Δούμα, ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου τόνισε πως η Ρωσία πρέπει να ενισχύσει την άμυνά της, ως απάντηση στην κλιμακούμενη επιθετικότητα της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Ο Ρώσος πρόεδρος κατηγόρησε...
τους δυτικούς για την απόρριψη της πρότασης για συγκρότηση κοινού μετώπου έναντι της διεθνούς τρομοκρατίας.

«Το ΝΑΤΟ ενισχύει την επιθετική ρητορική και τις επιθετικές πράξεις κοντά στα σύνορά μας. Υπό αυτές τις συνθήκες είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή στα καθήκοντα που συνδέονται με την ενίσχυση της αμυντικής ικανότητας της χώρας μας», τόνισε ο κ. Πούτιν.
Οι υπουργοί Άμυνας του ΝΑΤΟ ενέκριναν πρόσφατα την ανάπτυξη τεσσάρων ταγμάτων στην Εσθονία, τη Λετονία, τη Λιθουανία και την Πολωνία.

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ επισήμανε πως η Συμμαχία βρίσκεται σε συνομιλίες με την ρωσική πλευρά.

«Χρειαζόμαστε το Συμβούλιο ΝΑΤΟ-Ρωσίας για να έχουμε έναν ανοιχτό δίαυλο με τη Μόσχα, ιδιαίτερα σε περιόδους έντασης. Είναι σημαντικό που συνομιλούμε, συναντιόμαστε και κάνουμε ότι μπορούμε για να αποφύγουμε παρανοήσεις και λάθος υπολογισμούς. Προσπαθούμε να εξαλείψουμε τις εντάσεις», ανέφερε ο κ. Στόλτενμπεργκ.

Τον Μάιο πάντως, η Μόσχα ανακοίνωσε πως τρεις μεραρχίες πρόκειται να αναπτυχθούν μέχρι το τέλος του έτους στα δυτικά και νότια σύνορά της, ως απάντηση στην ενίσχυση των νατοϊκών δυνάμεων στην ευρύτερη περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: