Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

ΟΗΕ: Συντελείται «γενοκτονία» των Γιαζίντι σε Ιράκ και Συρία

article-2724658-2084D29B00000578-826_964x641Για γενοκτονία των Γιαζιντιτών στην Συρία και το Ιράκ κάνει από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους κάνουν πλέον λόγο τα Ηνωμένα Έθνη.

Ανεξάρτητοι ερευνητές του ΟΗΕ υποστήριξαν ότι...
επιδιώκεται ο αφανισμός των περίπου 400.000 Γιαζιντιτών. Μάλιστα, όπως ανακοίνωσαν, κατατέθηκε αναφορά στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.

Είναι χαρακτηριστικά τα λόγια του Πάουλο Πινέιρο, προέδρου από την ανεξάρτητη επιτροπή έρευνας του ΟΗΕ για την Συρία: «Η κακοποίηση από την οργάνωση ISIS ανδρών, γυναικών και παιδιών της κοινότητας των Γιεζίντι συνιστά γενοκτονία, εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και εγκλήματα πολέμου. Η γενοκτονία εξακολουθεί να συντελείται, βρίσκεται σε εξέλιξη. Από την ημέρα της επίθεσης στο Σιντζάρ μέχρι και σήμερα, η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος έχει έντονα προσπαθήσει να εξοντώσει τους Γιαζιντίτες μέσω δολοφονιών, σεξουαλικής εκμετάλλευσης, δουλείας, βασανιστηρίων, απάνθρωπης και εξευτελιστικής μεταχείριση και βίαιης μεταφοράς, προκαλώντας τους σοβαρές σωματικές και ψυχικές βλάβες».

Η έκθεση των ανεξάρτητων ερευνητών του ΟΗΕ που παρουσιάστηκε στη Γενεύη, κάνει έκκληση στις μεγάλες δυνάμεις για να διασώσουν τουλάχιστον 3.200 γυναίκες και παιδιά που ακόμα κρατούνται απο την οργάνωσή «Ισλαμικό Κράτος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: