Σάββατο, 18 Ιουνίου 2016

ΕΠΙ ΠΟΔΟΣ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ - ΕΜΠΛΟΚΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Θρίλερ στο Αιγαίο: "Κυνήγι" έξι πλοίων κατάφορτων με όπλα - Απέπλευσαν από Τουρκία για τη Λιβύη και τον εξοπλισμό του ISIS

Θρίλερ στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο με έξι πλοία που απέπλευσαν από λιμάνια της Τουρκίας γεμάτα όπλα και πυρομαχικά και τα οποία έχουν προορισμό τη Λιβύη με στόχο να εξοπλίσουν τους... τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους που έχουν δημιουργήσει πυρήνες μετά και την αποχώρηση τους από τη Συρία και το Ιράκ.

Έχουν ενεργοποιηθεί οι διεθνείς μυστικές υπηρεσίες ενώ σήματα έχουν φτάσει και στις ελληνικές αρχές με στόχο τον εντοπισμό τους και την αποτροπή να φτάσουν στην Λιβύη και να ξεφορτώσουν το φονικό εμπόρευμα.

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Le Figaro», που επικαλείται πληροφορίες από τις αρχές ασφαλείας κράτους της Μέσης Ανατολής, τα πλοία απέπλευσαν στα μέσα Μαΐου από λιμάνι ή λιμάνια της Τουρκίας και βρίσκονται στο στόχαστρο των ευρωπαϊκών μυστικών υπηρεσιών.

Μυστικοί πράκτορες ευρωπαϊκών χωρών, φέρεται πως εντόπισαν τα παράνομα «εμπορεύματα» λίγο πριν από την αναχώρηση των πλοίων από το τουρκικό λιμάνι, για την Λιβύη. Πρόκειται για φορτηγά πλοία χωρητικότητας έως και 10.000 dwt. Τρία από τα καράβια είναι υπό σημαία Παναμά και τα υπόλοιπα Τουρκίας, Βολιβίας, Λιβερίας, Τανζανίας και των Κομορών.
 
Οι μυστικοί πράκτορες εντόπισαν μεταξύ των φορτίων, κιβώτια με μικρά όπλα, τυφέκια, αλλά και αντιαρματικά και φορητά αντιαεροπορικά. Ανώνυμη πηγή από τις δυνάμεις ασφαλείας που μίλησε στην εφημερίδα Figaro, αποκάλυψε πως η αποστολή που τους έχει ανατεθεί, είναι ο εντοπισμός και η ακινητοποίηση των πλοίων πριν φθάσουν στις ακτές της Λιβύης.

«Δεν μπόρεσαν να περάσουν ούτε από την διώρυγα του Σουέζ, αλλά ούτε κι από το Γιβραλτάρ. Θα τα είχαμε εντοπίσει», δήλωσε. «Βρίσκονται στη Μεσόγειο και κόβουν βόλτες. Μετά την αναχώρηση τους από την Τουρκία, διέκοψαν πιθανότατα το GPS και είναι πολύ δύσκολο να εντοπιστούν, ακόμα κι από τους δορυφόρους που βρίσκονται από πάνω τους», τόνισε η ίδια πηγή.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, όλες οι ευρωπαϊκές υπηρεσίες ασφαλείας – Βρετανικές, Γαλλικές, Ιταλικές αλλά και Ελληνικές- συμμετέχουν στην επιχείρηση που χαρακτηρίζεται μεγάλη και δύσκολη.

Πρόκειται για ακόμη μία απόδειξη της συνεργασίας της Τουρκίας με το Ισλαμικό Κράτος, την οποία δεν βλέπει ή δεν θέλει να δεί η Δύση. Αφού οι Ρώσοι με τους Σύριους και τους Κούρδους έκοψαν τους δρόμους μέσω των οποίων μεταφέρονταν τα όπλα από την Τουρκία στο Ισλαμικό Κράτος τώρα επιχειρείται αυτό να γίνει δια θαλάσσης.

www.pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: