Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

"Καμπάνα" σε Πατρινό επιχειρηματία! Εκανε δόλια πτώχευση! Είχε πάρει 18,8 εκατομμύρια!

Oριστική και αμετάκλητη η απόφαση του Εφετείου Πατρών για την υπόθεση επιχειρηματία από την Πάτρα ο οποίος πτώχευσε το 2009. Και το Εφετείο επικύρωσε την πρωτόδικη ποινή του για 2 έτη φυλάκισης και έκρινε ως «δόλια» την πτώχευση.
Όλα ξεκίνησαν στις αρχές του 2009 όταν ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας έκανε αίτηση πτώχευσης. Προκειμένου αυτή να... εξετασθεί, το Δικαστήριο όρισε ως πραγματογνώμονες δύο υπαλλήλους του Υπουργείου Οικονομικών. Στην έκθεση την οποία συνέταξαν, εκτός των άλλων επεσήμαναν πως κατά τη διάρκεια του ελέγχου εντοπίστηκε λογαριασμός (καρτέλα) στην οποία φαίνεται πως ο επιχειρηματίες σε χρονικό διάστημα τριών μηνών (από τον Σεπτέμβριο του 2008 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2008) είχε «τραβήξει» από το ταμείο 18.790.000 ευρώ σε επιταγές και μετρητά.
Η υπαγωγή του στον πτωχευτικό κώδικα (άρθρο 99) απερρίφθη και ως εκ τούτου η εταιρεία πτώχευσε και έβαλε λουκέτο.
Οι πιστωτές του αντέδρασαν άμεσα, πληροφορήθηκαν για την ύπαρξη της καρτέλας με τα 18.790.000 ευρώ κι έτσι ξεκίνησε η διαδικασία προσφυγής στην Δικαιοσύνη, ώστε η πτώχευση να κηρυχθεί δολία. Παράλληλα έγιναν και αγωγές καταδολίευσης για μεταβιβάσεις που είχαν γίνει το επίμαχο χρονικό διάστημα.
Η δίκη σε δεύτερο βαθμό έγινε την περασμένη Δευτέρα. Ο επιχειρηματίας υποστήριξε πως έπαιρνε τα συγκεκριμένα χρήματα από το 2003 και όχι το τελευταίο τρίμηνο προκειμένου να αγοράζει περιουσιακά στοιχεία της εταιρείες. Μάλιστα εξήγησε πως σε ορισμένες περιπτώσεις τα συγκεκριμένα περιουσιακά στοιχεία είχαν «μαύρο τίμημα». Δηλαδή όπως συμβαίνει σε άδειες ταξί, φορτηγών ή και στον λεγόμενο «αέρα» των καταστημάτων, οι ενδιαφερόμενοι πληρώνουν «μαύρο χρήμα» για να τα αποκτήσουν.
Τελικά το Εφετείο δέχθηκε τους ισχυρισμούς της Πολιτικής Αγωγής, χαρακτήρισε δολία την πτώχευση και επέβαλε ποινή φυλάκισης 2 ετών στον πατρινό επιχειρηματία.
dete.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: