Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

Οι πραξικοπηματίες σχεδίαζαν να χτυπήσουν την Άγκυρα με πυραύλους


Ντοκουμέντα και επιχειρησιακοί χάρτες που έρχονται στη δημοσιότητα «επιβεβαιώνουν» την πληροφορία για σχέδιο επίθεσης των πραξικοπηματιών στην Άγκυρα, το βράδυ της 15ης Ιουλίου. Μάλιστα όπως προκύπτει από διάφορα στοιχεία για να υλοποιήσουν το σχέδιό τους θα χρησιμοποιούσαν πυραυλικά συστήματα Kasırga, δηλαδή συστήματα πολλαπλών εκτοξευτών τουρκικής κατασκευής που εκτοξεύουν φονικά βλήματα 150 κιλών σε απόσταση μέχρι 110 χλμ.

Οι πραξικοπηματίες είχαν μετακινήσει...

πυραυλικά συστήματα Kasırga με προσωπικό 80 ανδρών από την 58η Ταξιαρχία Πυροβολικού, από το Πολατλί, όπου βρίσκεται το κέντρο των πυροβολικών και των πυραυλικών συστημάτων της Τουρκίας, προς την Άγκυρα.

Τα πυραυλικά συστήματα έφθασαν μέχρι το Τεμελί.


Εκεί τους έκλεισαν το δρόμο προς την τουρκική πρωτεύουσα οχήματα της Αστυνομίας και στη συνέχεια ακολούθησε η σύλληψη των στρατιωτικών.


Την ίδια ώρα, ξεκινούσαν από το Ικόνιο με προορισμό την Άγκυρα οχήματα που μετέφεραν πυραυλικά συστήματα άλλου τύπου και βλήματα. Στην έδρα της μονάδας του Ικονίου, κατά την έρευνα του εισαγγελέα, βρέθηκαν χάρτες με τις περιοχές που θα έθεταν υπό τον έλεγχό τους οι συγκεκριμένες μονάδες. Στο σχέδιο επιχειρήσεων υπήρχε η υπογραφή του διευθυντή σχεδίων της 2ης Στρατιάς.


www.pontos-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: